Avocadosalat med skiver af flanksteak, kryddersmør og havsalt

Avocadosalat med skiver af flanksteak, kryddersmør og havsalt
Avocadosalat med skiver af flanksteak, kryddersmør og havsalt

Avocadosalat med skiver af flanksteak, kryddersmør og havsalt

Prøv en lækker avocadosalat med skiver af flanksteak, kryddersmør og havsalt… “MUH”…ligvis din nye favoritfrokost 😉

Det er altid rart at have nogle nemme og velsmagende frokostopskrifter i baghånden. Dagens opskrift er netop en af den slags opskrifter, så sørg for at snuppe den i en fart.

Tip! Vi ved alle sammen, det er klogt at spise gode mængder grøntsager hver eneste dag. Måske synes du det er en kende svært at få flettet det grønne ind i dine måltider, og den holdning er du langt fra alene om, men alt nyt skal jo starte et sted. Start i dag 😉

Nye spisevaner skal ligesom meget andet indøves en del gange, inden de gode vaner bliver hverdag for dig. Start med at hæve standarden for dig selv mht. til kost.

Spiser du fx slet ikke grønt i dag, så kan et realistisk mål være at sætte dig for at spise 100 gram valgfrit grønt om dagen i den næste uge eller 14 dage. Herefter skruer du lige så langsom op til fx 200-300 gram grønt til to af dagens måltider osv. Små skridt frem!

Lad dig inspirere af mine lækre madopskrifter og madbilleder, i forhold til at finde nemme og lækre måder, at få grøntsager til at indgå i smagfulde livretter.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Avocadosalat med skiver af flanksteak, kryddersmør og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
  • 500 gram flanksteak eller anden udskæring
  • 1 spsk smør til stegning
  • 1 avocado
  • 1 stor håndfuld broccoli
  • 1 rød snackpeber
  • 1-2 forårsløg
  • 4-5 små tomater eller 1 stor tomat
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Ekstra jomfru olivenolie (Anvend let dressing for færre kalorier)
Kryddersmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  • 100 gram blødt smør
  • ½ tsk Paprika
  • ½ tsk havsalt
  • ½ dl fintsnittede persilleblade
  • Skal fra en ½ citron
  • 1 knsp chili (alt afhængigt af styrken) Kan undlades
Sådan gør du:
Sådan laver du kryddersmøret (snup et par skiver og smid resten i fryseren)
  1. Start med at blande smør og resten af ingredienserne i en skål med en gaffel.
  2. Læg kryddersmøret på et stykke vitawrap og form en aflang rulle af kryddersmøret.
  3. Læg kryddersmøret i fryseren indtil du skal bruge det.
Sådan tilberedes flanksteaken
  1. Grib en pande og smelt en smørklat ved høj varme.
  2. Når smøret er smeltet, steges flanksteaken i smøret i 3-4 minutter på hver side.
  3. Tag flanksteaken af panden og lad den hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.
  4. Mens oksesteaken steges og efterfølgende hviler, klargøres salaten.
Sådan tilberedes salaten
  1. Skyl, rens og snit alle salatingredienserne, og fordel det på to tallerkener.
  2. Forkæl salaten med en god sjat ekstra jomfru olivenolie. Fordel skiver af flanksteak på salaten og top af med skiver af kryddersmør og et drys havsalt.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here