BARBELL BENCH PRESS » Sådan træner du øvelsen!

BARBELL BENCH PRESS

Sådan træner du barbell bench press, der er en effektiv øvelse til at træne bryst, skuldre, triceps og “skubbe”-muskulaturen i overkroppen

Bænkpres er en sammensat øvelse, der er rettet mod bryst, skuldre og triceps. I videoen, viser jeg dig en trin-for-trin guide til, hvordan du udfører øvelsen, som suppleres af den læsevenlige guide herunder.

  1. Start med at indstille en flad bænk, og klargør en vægtstang med en passende vægt.
  2. Læg dig på bænken med øjnene under stangen.
  3. Tag fat i vægtstangen med hænderne lidt bredere end skulderbreddes afstand. Dine tommelfingre skal vikles rundt om stangen, så du har et godt greb om stangen.
  4. Løft vægtstangen (typisk ud fra et stativ) ved hjælp af dine ben og arme.
  5. Sænk langsomt vægtstangen mod dit bryst, mens du holder albuerne ind til kroppen, og stangen sænkes til den midterste til nederste del af brystet (lige ved brystvorterne).
  6. Hold pause et øjeblik, når vægtstangen når dit bryst, og pres den derefter tilbage til startpositionen.
  7. Gentag i det ønskede antal gentagelser og sæt.

 

Nogle af fordelene ved bænkpres

Øget muskelmasse og styrke: Bænkpres er en sammensat øvelse, der træner flere muskelgrupper, herunder bryst, skuldre og triceps. Ved at målrette disse muskelgrupper kan bænkpressen være med til at øge muskelmasse og styrke i overkroppen.

Forbedret overkropsudholdenhed: Da bænkpres er en sammensat øvelse, der træner flere muskelgrupper på samme tid, kan den hjælpe med at forbedre overkroppens overordnede udholdenhed ved at øge muskelgruppernes kapacitet til at arbejde sammen.

Bedre kropsholdning: Bænkpres styrker bl.a. bryst og skuldre, hvilket kan være med til at forbedre holdningen ved at trække skuldrene tilbage og hjælpe med at holde ryggen ret.

Øget kraft og eksplosivitet: Bænkpres er en kraftfuld øvelse, der kan være med til at øge kraften og eksplosiviteten i overkroppen. Dette kan være gavnligt for atleter, der er involveret i sportsgrene som fodbold, basketball og andre power-baserede sportsgrene.

Øget knogletæthed: Bænkpres, såvel som andre styrketræningsøvelser, kan forbedre knogletætheden over tid, og er derfor en god investering i din knoglesundhed.

Overførsel til andre øvelser: Som tidligere nævnt har bænkpres en fordel for andre øvelser som push-ups, skulderpres, dips og mange flere, som i sidste ende vil hjælpe med at gøre disse øvelser mere overskuelige.

Det er vigtigt at bemærke, at korrekt form er afgørende, når du udfører bænkpres for at forhindre skader og opnå optimale resultater. Det anbefales altid at arbejde med en træner eller coach, der kan guide dig gennem den rigtige form.

 

Andre vigtige fokusområder ifbm. bænkpres

Det er vigtigt at holde lænden trykket mod bænken under hele øvelsen og at puste ud, mens du trykker stangen op og inhalerer, mens du sænker den. Derudover skal du sørge for at holde din core stram og engagere den under hele øvelsen.

Sørg for at varme op godt før du starter denne øvelse, det kan være med lette vægte eller kropsvægtøvelser.

Det anbefales altid at starte med en lavere vægt for at perfektionere formen og gradvist øge vægten. Korrekt form er afgørende for at forhindre skader og opnå optimale resultater.

Hvis du er ny til bænkpres, så overvej at arbejde med en træner eller træner, der kan guide dig gennem den rigtige form og teknik.

Fysisk aktivitet er en gave for din krop og dit sind ツ

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her