INCLINE BARBELL BENCH PRESS » Sådan træner du øvelsen!

INCLINE BARBELL BENCH PRESS

Sådan træner du incline barbell bench press, der er en effektiv øvelse til at opbygge overkroppens muskler – specielt i bryst, skuldre og triceps

Incline barbell bench press, også kend som skrå vægtstangsbænkpres, er en sammensat øvelse, der primært fokuseres mod træning af det øvre bryst, skuldre og triceps. Øvelsen kan enten udføres med en vægtstang, som i videoen eller håndvægte.

PRØV OGSÅ: SÅDAN TRÆNES INCLINE DUMBBELL BENCH PRESS

I videoen, viser jeg dig præcis, hvordan du træner øvelsen, og som supplement hertil, finder du herunder en læsevenlig trin-for-trin guide til, hvordan du udfører øvelsen:

  1. Start med at indstille en justerbar bænk til en lille hældning på omkring 15-30 grader.
  2. Læg dig på bænken med fødderne fladt på gulvet og øjnene under stangen.
  3. Læg dig på bænken med øjnene under stangen.
  4. Tag fat i vægtstangen med hænderne lidt bredere end skulderbreddes afstand. Dine tommelfingre skal vikles rundt om stangen, så du har et godt greb om stangen.
  5. Løft vægtstangen (typisk ud fra et stativ) ved hjælp af dine ben og arme.
  6. Sænk langsomt vægtstangen mod dit bryst, mens du holder albuerne ind til kroppen, og stangen sænkes til den midterste til nederste del af brystet (lige ved brystvorterne).
  7. Hold pause et øjeblik, når vægtstangen når dit bryst, og pres den derefter tilbage til startpositionen.
  8. Træn øvelsen i det ønskede antal gentagelser og sæt.

Sørg for at holde din ryg flad på bænken og din kerne engageret. Pust luften ud, mens du trykker vægtstangen op, og træk vejret ind, når du sænker vægtstangen.

Det er også vigtigt at varme op godt, før du starter denne øvelse, og det kan fx være med lette vægte eller kropsvægtøvelser.

PRØV OGSÅ: SÅDAN TRÆNES BARBELL BENCH PRESS

 

FLERE TIPS OG FORDELE VED BÆNKPRES

Bænkpres er en god øvelse for folk, der ønsker et mere defineret bryst og skuldre, eller for dem, der ønsker at tilføje mere variation til deres træningsrutine af overkroppen.

Derudover er bænkpressen også en sammensat øvelse, hvilket betyder, at den arbejder med flere muskelgrupper på en og samme tid.

Sammensatte øvelser er geniale, fordi de træner, styrker og udvikler flere muskelgrupper på en gang, og giver ofte mere valuta for pengene i form af tidseffektivitet. Skrå bænkpres kan også hjælpe dig til at præstere bedre i øvelser som push ups, skulderpres, dips mm.

Skrå bænkpres er en klassisk øvelse, der er blevet brugt af atleter, bodybuildere og fitnessentusiaster i årtier.

PRØV OGSÅ: PUSH-UP CHALLENGE » HJEMMETRÆN BRYST OG TRICEPS

 

Fysisk aktivitet er en gave for din krop og dit sind ツ

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her