
4 Personer
Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
Bedre end den klassiske…
Her får du en af de helt store klassikere i ny, sundere indpakning. Risene er skiftet ud med blomkålsris, hvilket vil sige at energiindholdet(kalorierne) alene i risene er reduceret til mindre end 1/10 del i forhold til almindelige ris.
Det er altså relativt nemt reducere kalorierne fra de cirka 350 kalorier pr. 100 gram (ukogte) almindelige ris til KUN 25 kalorier pr. 100 gram for blomkålsris – Wauw!
Måske du er stålfast riselsker og fred være med det, men tør du udfordre dig selv og dine indgroede madvaner er der altså mulighed for at spise flere sunde grøntsager, reducere energiindtaget og hjælp til selvhjælp ift. et vægttab, hvis du ønsker det.
» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 g hakket kalv- og flæskefars
- 1 løg
- 1 æg
- 2 terninger hønsebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (Ja, meget lidt vand 😉
- ½ tsk sort peber
- 3 dåser Kokosmælk (primært den fede del af mælken for hurtig jævning)
- 1 stort løg
- 2 terninger hønsebouillon
- 1½ spsk karrypulver
- 1 fed presset hvidløg
- 10-15 gram smør
- 500 gram blomkål i buketter (svarer cirka til 1 blomkål)
- 500 gram broccoli i buketter
- Kødbollerne laves ved at tage en stor gryde og fylde den godt med vand. Lad vandet koge op mens du laver kødbollerne.
- Snit løg fint og bland det med resten af ingredienserne til kødbollerne. Rør farsen godt sammen.
- Form kødbollerne med en ske og put dem i gryden med det kogende vand. Lad kødbollerne koge i ca. 10 minutter, hvorefter de tages op og puttes i gryden med karrysovs.
- Start med at snitte eller rive løg og hvidløg fint. Bland løg og hvidløg med smør og karry og sauter det hele ved middel-høj varme i en gryde.
- Når karry, løg og hvidløg er sauteret i ca. 5 minutter, tilsættes kokosmælken. Skru ned til under-middel varme og lad sovsen simre.
- Skyl og rens blomkålet og give det en tur med mellemste rivejern i en foodprocessor. Alternativt kan du rive blomkålsrisene i hånden.
- Tag en stor gryde og kog blomkålsrisene møre i 10-15 minutter.
- I de sidste 5 minutter af tilberedningen, tilføjes broccolibuketterne til gryden. Efter tilberedningen hældes vandet fra blomkålsris og broccoli og serveres.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –

Jeg blev totalt forvirret over din sovs i “Boller i Karry”. Jeg er den type der følger en opskrift næsten slavisk, og da jeg var færdig stod jeg og kiggede på min flødeost … hvor skulle den nu bruges *tihi* Jeg tror jeg fik lavet den rigtigt alligevel, den smagte i hvert fald skønt. Tak for det 😀
Hejsa Pia,
1000 tak for din ros – hvor er det skønt du kan lide min mad 🙂
Jeg kan godt forstå din forvirring. At jeg da kunne glemme flødeosten i min instruktion – UPS 😀
Jeg har tilrettet opskriftens instruktion nu – Tak for hjælpen 😉
Ha’ en skøn dag 😉
lækker ret meget mættende jeg valgte dog lade blomkålen være lidt grovere. Tak for dejlige opskrifter
Tak for super dejlig feedback Birthe – Ja, det er en skøn opskrift 😉
ha’ en fantastisk dag 😀
Hej Johnny.
Har du også en opskrift på en let sovs til stegt flæsk med persillesovs?
Hilsen Yvonne
Hej Yvonne,
Ikke lige på stående fod, men en glimrende ide at skrive en opskrift om.
Tak – God dag