Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og dampet broccoli

Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og dampet broccoli
Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og dampet broccoli

Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris

Prøv en sundere opskrift på boller i karry, hvor de almindelige hvide ris er skiftet ud med blomkålsris og dampede broccolibuketter

Her får du en af de helt store klassikere i ny og sundere variation. De hvide ris er skiftet ud med kalorielette blomkålsris, hvilket reducerer energiindholdet(kalorierne) i risenes andel til mindre end 1/10 del i forhold til almindelige hvide ris.

Udskift dine livretters ingredienser og reducer kalorieindtaget

Alene ved at udskifte de almindelige hvide ris med blomkålsris, reduceres kalorierne fra cirka 350 kalorier pr. 100 gram (ukogte) almindelige ris til KUN 25 kalorier pr. 100 gram for blomkålsris – Wauw!

Grøntsager er ud over at være kalorielette og fulde af vitaminer og mineraler. Derfor giver det fantastisk god mening, set med sundheds- og vægttabsmæssige briller på, at anvende flere grøntsager i hverdagens måltider.

Prøv en boller i karry der er bedre end den klassiske…

Måske du er stålfast riselsker og fred være med det. Men jeg vil alligevel invitere dig til at udfordre dig selv og dine indgroede madvaner. Spis flere sunde grøntsager, reducer dit energiindtag og hjælp dig selv til holdbart vægttab og fastholdelse af en vægt i balance.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og dampet broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Kødbollerne
  • 1000 g hakket kalv- og flæskefars
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 2 terninger svinebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (Ja, meget lidt vand)
  • 1 tsk sort peber
Karrysovs
  • 3 dåser Kokosmælk (primært den fede del af mælken for hurtig jævning)
  • 1 stort løg
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 1½ spsk karrypulver
  • 1 fed presset hvidløg
  • 10-15 gram smør
Blomkålsrisene & broccoli
  • 500 gram blomkål i buketter (svarer cirka til 1 blomkål)
  • 500 gram broccoli i buketter
Sådan gør du:
Sådan laver du kødbollerne
  1. Fyld en stor gryde med vand, og bring vandet i kog, mens du blander ingredienserne til kødbollerne.
  2. Snit løget fint. Rør det snittede løg godt sammen med resten af ingredienserne til kødbollerne.
  3. Form kødbollerne med en ske og put dem i gryden med det kogende vand. Lad kødbollerne koge i cirka 10 minutter, hvorefter de tages op og puttes i gryden med karrysovs.
Sådan laver du karrysovsen (Karrysovsen laves mens bollerne koger)
  1. Start med at snitte, presse eller rive løg og hvidløget fint. Bland løg og hvidløg med smør og karry og sauter det hele ved middel til høj varme i en stor gryde.
  2. Når karry, løg og hvidløg er sauteret i 3-4 minutter, skrues der ned til under-middel varme, hvorefter kokosmælken tilsættes. Rør karrysovsen sammen, og lad den simre.
Sådan laver du blomkålsrisene
  1. Skyl og rens blomkålen. Snit blomkålen groft, og giv de grove blomkålsstykker en tur med mellemste rivejern i en foodprocessor. Alternativt kan blomkålen rives til blomkålsris på et rivejern.
  2. Kog blomkålsrisene møre i en gryde dækket med vand i 10 minutter. Spar opvasken og anvend evt. gryden, hvor i du kogte kødbollerne.
  3. I de sidste 5 minutter af tilberedningen, tilføjes broccolibuketterne til gryden.
  4. Til sidst hældes vandet fra blomkålsris og broccoli, og begge dele serveres med boller og karrysovs.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

6 KOMMENTARER

  1. Jeg blev totalt forvirret over din sovs i “Boller i Karry”. Jeg er den type der følger en opskrift næsten slavisk, og da jeg var færdig stod jeg og kiggede på min flødeost … hvor skulle den nu bruges *tihi* Jeg tror jeg fik lavet den rigtigt alligevel, den smagte i hvert fald skønt. Tak for det 😀

    • Hejsa Pia,

      1000 tak for din ros – hvor er det skønt du kan lide min mad 🙂

      Jeg kan godt forstå din forvirring. At jeg da kunne glemme flødeosten i min instruktion – UPS 😀

      Jeg har tilrettet opskriftens instruktion nu – Tak for hjælpen 😉

      Ha’ en skøn dag 😉

Please enter your comment!
Please enter your name here