Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og dampet broccoli

Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og dampet broccoli
Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og dampet broccoli

Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris

Prøv en sundere opskrift på boller i karry, hvor de almindelige hvide ris er skiftet ud med blomkålsris og dampede broccolibuketter

Her får du en af de helt store klassikere i ny og sundere variation. De hvide ris er skiftet ud med kalorielette blomkålsris, hvilket reducerer energiindholdet(kalorierne) i risenes andel til mindre end 1/10 del i forhold til almindelige hvide ris.

Udskift dine livretters ingredienser og reducer kalorieindtaget

Alene ved at udskifte de almindelige hvide ris med blomkålsris, reduceres kalorierne fra cirka 350 kalorier pr. 100 gram (ukogte) almindelige ris til KUN 25 kalorier pr. 100 gram for blomkålsris – Wauw!

Grøntsager er ud over at være kalorielette og fulde af vitaminer og mineraler. Derfor giver det fantastisk god mening, set med sundheds- og vægttabsmæssige briller på, at anvende flere grøntsager i hverdagens måltider.

Prøv en boller i karry der er bedre end den klassiske…

Måske du er stålfast riselsker og fred være med det. Men jeg vil alligevel invitere dig til at udfordre dig selv og dine indgroede madvaner. Spis flere sunde grøntsager, reducer dit energiindtag og hjælp dig selv til holdbart vægttab og fastholdelse af en vægt i balance.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og dampet broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Kødbollerne
 • 1000 g hakket kalv- og flæskefars
 • 1 løg
 • 1 æg
 • 2 terninger svinebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (Ja, meget lidt vand)
 • 1 tsk sort peber
Karrysovs
 • 3 dåser Kokosmælk (primært den fede del af mælken for hurtig jævning)
 • 1 stort løg
 • 2 terninger hønsebouillon
 • 1½ spsk karrypulver
 • 1 fed presset hvidløg
 • 10-15 gram smør
Blomkålsrisene & broccoli
 • 500 gram blomkål i buketter (svarer cirka til 1 blomkål)
 • 500 gram broccoli i buketter
Sådan gør du:
Sådan laver du kødbollerne
 1. Fyld en stor gryde med vand, og bring vandet i kog, mens du blander ingredienserne til kødbollerne.
 2. Snit løget fint. Rør det snittede løg godt sammen med resten af ingredienserne til kødbollerne.
 3. Form kødbollerne med en ske og put dem i gryden med det kogende vand. Lad kødbollerne koge i cirka 10 minutter, hvorefter de tages op og puttes i gryden med karrysovs.
Sådan laver du karrysovsen (Karrysovsen laves mens bollerne koger)
 1. Start med at snitte, presse eller rive løg og hvidløget fint. Bland løg og hvidløg med smør og karry og sauter det hele ved middel til høj varme i en stor gryde.
 2. Når karry, løg og hvidløg er sauteret i 3-4 minutter, skrues der ned til under-middel varme, hvorefter kokosmælken tilsættes. Rør karrysovsen sammen, og lad den simre.
Sådan laver du blomkålsrisene
 1. Skyl og rens blomkålen. Snit blomkålen groft, og giv de grove blomkålsstykker en tur med mellemste rivejern i en foodprocessor. Alternativt kan blomkålen rives til blomkålsris på et rivejern.
 2. Kog blomkålsrisene møre i en gryde dækket med vand i 10 minutter. Spar opvasken og anvend evt. gryden, hvor i du kogte kødbollerne.
 3. I de sidste 5 minutter af tilberedningen, tilføjes broccolibuketterne til gryden.
 4. Til sidst hældes vandet fra blomkålsris og broccoli, og begge dele serveres med boller og karrysovs.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

6 KOMMENTARER

 1. Jeg blev totalt forvirret over din sovs i “Boller i Karry”. Jeg er den type der følger en opskrift næsten slavisk, og da jeg var færdig stod jeg og kiggede på min flødeost … hvor skulle den nu bruges *tihi* Jeg tror jeg fik lavet den rigtigt alligevel, den smagte i hvert fald skønt. Tak for det 😀

  • Hejsa Pia,

   1000 tak for din ros – hvor er det skønt du kan lide min mad 🙂

   Jeg kan godt forstå din forvirring. At jeg da kunne glemme flødeosten i min instruktion – UPS 😀

   Jeg har tilrettet opskriftens instruktion nu – Tak for hjælpen 😉

   Ha’ en skøn dag 😉

Please enter your comment!
Please enter your name here