Braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat

Braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat
Braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 8 timer
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Mundvandsprovokerende simremad…

For noget tid siden investerede jeg i en slow-cooker. Det har jeg ikke fortrudt et eneste øjeblik. En slow-cooker gør det super nemt at tilberede kødudskæringer, der egner sig godt til braisering som fx svinekæber, oksestege, nakkefilet osv.

Skal jeg have en slow-cooker til opskrift her? 

Nope… Jeg har sjældent, hvis da nogensinde, delt en opskrift med dig, som kun kan tilberedes med specielle køkkenmaskiner. Typisk får du alternative tilberedningsmetoder, så du næsten altid kan få glæde af opskrifterne her på UPGRADED.DK.

Alternativ til en slow-cookeren: Du kan som alternativ anvende en cocotte, römertopf, terrine, tajine eller en stegeso. Kært barn har mange navne. Har du intet af det nævnte, så kan et stort ovnfast fad eller en stor gryde anvendes.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Braiserede svinekæber med rodfrugter
  • 1 kg afpudsede svinekæber
  • 1,5 kg blandede rodfrugter
  • 2 svine/okse bouillonterninger eller tilsvarende i fond
Sprød grønkålssalat
  • 100 gram fintsnittet grønkål
  • 100 gram fintsnittet spidskål
  • 1 skiveskåret snackpeber
  • ½ agurk skåret i mindre stykker
  • 2 spsk nøddetopping fx mandler, valnødder eller peanuts
Skysovs (minimer mængden af sovs for færre kalorier)
  • 3-4 dl fond fra de braiserede svinekæber
  • 1 okse-bouillonterning eller tilsvarende i oksefond
  • 50 gram flødeost pikant eller anden variant
Tilberedning
Sådan laver du de braiserede svinekæber og rodfrugterne
  1. Skræl og snit rodfrugterne groft.
  2. Fordel de snittede rodfrugter, svinekæberne og to oksebouillonterninger i din slow-cooker, römertopf, terrine eller ovnfaste fad/gryde(tildæk med stanniol inden tilberedning).
  3. Tildæk svinekæberne og rodfrugterne med vand, læg låg på herligheden, og sæt slow-cookeren på low eller medium varme.
  4. Anvender du römertopf, terrine eller en ovnfast fad/gryde, dækkes herligheden til med låg eller stanniol, og stilles i ovnen på 125 grader (almindelig ovn).
  5. Efter cirka 7 timer og 30 minutters tilberedning, tages svinekæberne og rodfrugterne op og serveres.
  6. Tip! Rund evt. svinekæberne af med en kortvarig smørstegning på en pande.
Sådan laver du en sprød og lækker grønkålssalat
  1. Bland alle de skyllede og snittede salatingredienser, og top salaten af med lidt nødder inden servering.
Sådan laver du skysovsen
  1. Tag 3-4 dl fond fra din slow-cooker, römertopf, terrine eller ovnfaste gryde, og hæld fonden på en pande.
  2. Tilføj bouillon og flødeost til panden med fond. Rør skysovsen sammen og lad den koge ind til en lækker konsistens.
  3. Tip Tilføj evt. en lille sjat rødvin, samt et par dråber kulør for at ramme den helt rigtige farve på sovsen.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here