Braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat

Braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat
Braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat

Den bedste opskrift på braiserede svinekæber

Prøv denne mundvandsprovokerende madopskrift på braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat næste gang menuen står på smagfuld simremad…

For noget tid siden investerede jeg i en slow-cooker. Det har jeg ikke fortrudt et eneste øjeblik. En slow-cooker gør det super nemt at tilberede kødudskæringer, der egner sig godt til braisering som fx svinekæber, oksestege, nakkefilet osv.

Skal jeg have en slow-cooker til opskrift her? 

Nope… Jeg har sjældent, hvis da nogensinde, delt en opskrift med dig, som kun kan tilberedes med specielle køkkenmaskiner. Typisk får du alternative tilberedningsmetoder, så du næsten altid kan få glæde af opskrifterne her på LEVBEDRE.DK.

Alternativ til en slow-cookeren: Du kan som alternativ anvende en cocotte, römertopf, terrine, tajine eller en stegeso. Kært barn har mange navne. Har du intet af det nævnte, så kan et stort ovnfast fad eller en stor gryde anvendes.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Braiserede svinekæber med rodfrugter, skysovs og sprød grønkålssalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Braiserede svinekæber med rodfrugter
 • 1 kg afpudsede svinekæber
 • 1,5 kg blandede rodfrugter
 • 2 svine/okse bouillonterninger eller tilsvarende i fond
Sprød grønkålssalat
 • 100 gram fintsnittet grønkål
 • 100 gram fintsnittet spidskål
 • 1 skiveskåret snackpeber
 • ½ agurk skåret i mindre stykker
 • 2 spsk nøddetopping fx mandler, valnødder eller peanuts
Skysovs (minimer mængden af sovs for færre kalorier)
 • 3-4 dl fond fra de braiserede svinekæber
 • 1 okse-bouillonterning eller tilsvarende i oksefond
 • 50 gram flødeost pikant eller anden variant
Sådan gør du:
Sådan laver du de braiserede svinekæber og rodfrugterne
 1. Skræl og snit rodfrugterne groft.
 2. Fordel de snittede rodfrugter, svinekæberne og to oksebouillonterninger i din slow-cooker, römertopf, terrine eller ovnfaste fad/gryde(tildæk med stanniol inden tilberedning).
 3. Tildæk svinekæberne og rodfrugterne med vand, læg låg på herligheden, og sæt slow-cookeren på low eller medium varme.
 4. Anvender du römertopf, terrine eller en ovnfast fad/gryde, dækkes herligheden til med låg eller stanniol, og stilles i ovnen på 125 grader (almindelig ovn).
 5. Efter cirka 7 timer og 30 minutters tilberedning, tages svinekæberne og rodfrugterne op og serveres.
 6. Tip! Rund evt. svinekæberne af med en kortvarig smørstegning på en pande.
Sådan laver du en sprød og lækker grønkålssalat
 1. Bland alle de skyllede og snittede salatingredienser, og top salaten af med lidt nødder inden servering.
Sådan laver du skysovsen
 1. Tag 3-4 dl fond fra din slow-cooker, römertopf, terrine eller ovnfaste gryde, og hæld fonden på en pande.
 2. Tilføj bouillon og flødeost til panden med fond. Rør skysovsen sammen og lad den koge ind til en lækker konsistens.
 3. Tip Tilføj evt. en lille sjat rødvin, samt et par dråber kulør for at ramme den helt rigtige farve på sovsen.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here