Cremet spinat med saftig kylling, sesamfrø, saltede peanuts og havsalt

Cremet spinat med saftig kylling, sesamfrø, saltede peanuts og havsalt
Cremet spinat med saftig kylling, sesamfrø, saltede peanuts og havsalt

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 15min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Let, lækkert og lynhurtigt…

Der kan vel næppe herske nogen tvivl om, at Skipper Skræk ville kaste sin kærlighed på denne opskrift med sådan en omgang sprudlende sund spinat? Haha…

Opskriften her helt enkel, og derfor ideel at hive frem i en travl hverdag, hvor tid, lyst og energi til madlavning er forsvindende lille. Kender du følelsen? 

Tip! Jeg har altid frossen spinat (og andet grønt), samt fersk kylling (typisk også noget færdigstegt kylling) i min fryser. På den måde kan jeg altid klar til at “gribe mig selv”, når jeg ikke gider bruge til på madlavning.

Tænker og planlægger vi ikke en smule fremad, vil vi typisk have meget nemmere ved at falde i ufornuftige (og ofte ikke sundhedsfremmende) “hovsa-løsninger”.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Cremet spinat med saftig kylling, sesamfrø, saltede peanuts og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Den saftige kylling med sesam
  • 600 - 800 gram kyllinginderfilet eller kyllingbrystfilet delt i fire
  • 1 hønsebouillon
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk salt
  • 15-20 gram smør eller klaret smør
  • 2-3 spsk sesamfrø
Den cremede spinat
  • 700-1000 gram hakkede spinatklumper fra frost (fx fra Rema 1000)
  • 1 dåse kokosmælk (eller 100 gram flødeost fx pikant » OBS. ikke Paleo)
  • 2 terninger hønsebouillon (kan erstattes med dine favoritkrydderier)
  • ½ tsk sort peber
  • evt. salt (til afsluttende tilsmagning)
  • 2-3 spsk saltede peanuts
Tilberedning
Sådan laver du den saftige kylling med sesam
  1. Giv en stor pande høj varme, og lad smøret og bouillonterningen smelte sammen.
  2. Steg kyllinginderfileterne i cirka 1 minut på hver side i smøret, hvorefter kyllingfileterne lægges på et spækbræt, skæres i skiver og krydres godt.
  3. Dæk kyllingen til med stanniol/alufolie, mens du laver den cremede spinaten.
Sådan laver du den cremede spinat
  1. Giv den store pande høj varme igen.
  2. Lad de hakkede spinatklumper tø op under kyndig omrøring. Når spinaten er tøet op, presses det meste overskudsvand ud af spinaten med en flad grydeske.
  3. Tilføj bouillonterningerne, og den fede del af kokosmælken. Tip! Resten - kokosvandet kan du nyde med forestillingen om at stå på med en cocktail i hånden på en tropisk ø i Stillehavet.
  4. Lad den cremede spinat simre i cirka 5 minutter, og smag til med salt og peber.
  5. Server den cremede spinat med saftig kylling, og top anretningen af med sesamfrø, saltede peanuts og havsalt.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Please enter your comment!
Please enter your name here