DE BEDSTE SNACKS TIL VÆGTTAB ER FYLDIGE OG LETTE

DE BEDSTE SNACKS TIL VÆGTTAB ER FYLDIGE OG LETTE
DE BEDSTE SNACKS TIL VÆGTTAB ER FYLDIGE OG LETTE

DE BEDSTE SNACKS TIL VÆGTTAB

Popcorn indeholder, som chips, en del kalorier pr. 100 gram, så hvorfor popcorn er bland de bedste snacks til vægttab?

Genistregen ved popcorn er deres store volumen. Popcorn er luftige, voluminøse og fylder meget, men vejer kun en brøkdel pr. skål i forhold fx snacks som chips og nødder. Derfor er popcorn ofte omtalt som en af de bedste snacks for vægttab

Chips (og tillige nødder) er utroligt kompakte pr. skål, hvor popcorn er mere voluminøse, og det kan du bruge til din fordel, hvis du vil diske op med hygge-snacks, mens du gerne vil holde styr på vægten, vægttabet eller vægtbalancen.

SE OGSÅ: SPISER DU FOR MANGE SUNDE NØDDER, KAN DU BLIVE TYK

 

LAD MIG BØJE POINTEN FOR DIG I NEON

Som illustrationen visuelt viser dig, så får du en skålfuld af begge dele, men blot en brøkdel af kalorierne, når du vælger popcorn fremfor fx chips, nødder, tørret frugt osv. Brug det lille adfærdstrick til at indtage færre kalorier, mens du stadigvæk nyder snacking.

Et andet “sødt” eksempel, der understreger pointen godt er følgende: Du har sikkert set et lækkert stykke vandmelonslik i bland-selv-slik sektionen? Nemlig, det kan nemt indeholde 37 kalorier pr. styk (7-8 gram), hvilket svarer til til hele 100 gram frisk vandmelon.

Nej, det er ikke det samme, det ved jeg! Men glem ikke, at du skal 100% på mål for de kalorier, som du indtager, og derfor gør du klogt i at fange pointen. Er vægttab og sundere vægtbalance vigtigt for dig, så vinder du hurtigt en helt masse ved smartere snacking.

SE OGSÅ: DINE INDKØBSVANER GØR DIG FED, OVERVÆGTIG OG USUND

 

SUNDE MÆNGDER TRODSER ALT ANDET

Selvom der findes smartere snack til vægttab, så husk, at du kan nyde alt, som du nyder, elsker og holder af, mens du holder styr på vægten, hvis du nyder det i sunde mængder.

Find ud af hvordan du bedst muligt hjælper dig selv til at lykkes. Er det at udskifte dine typiske snackingvalg, eller er det at reducere, minimere og justere mængderne, så de bliver mindre og dermed mere hjælpsomme ift. dine vægtønsker.

SE OGSÅ: 3 “SUNDE” KALORIEFÆLDER DER NEMT KAN SPÆNDE BEN

 

OPSKRIFT TIL LUFTPOPPEDE POPCORN

Illustrationen tager udgangspunkt i biograf popcorn, selvom de ofte er de mest energitætte popcorn fx ift. mikroovnspopcorn, grydepoppede (hvor du anvender et minimum af olie) eller luftpoppede popcorn.

“Hvad er luftpoppede popcorn, og hvordan laver jeg dem?”, tænker du… Derfor får du her opskriften til at lave dine egne luftpoppede popcorn:

  1. Find en halv stor robust glasskål der kan holde til mikroovn.
  2. Fyld 1/2 dl popcorn i glasskålen og dæk skålen med husholdningsfilm.
  3. Prik nogle huller i filmen med en gaffel, og giv skål og majskorn cirka 2-3 minutter i mikroovnen for fuld effekt.
  4. Når du ikke hører flere “pop” tager du skålen ud. Krydr med salt.

Personligt foretrækker jeg smags- og nydelsesmæssigt lidt fedtstof, så enten laver jeg lidt i en gryde, eller deler en mikroovnspose med familien.

PS. Hvis ikke du har nogle at dele mikroovnspopcorn med, så overvej at smide en portion i skraldespanden, inden du begynder din snacking. Så spiser du ikke mere end din intention, og fremfor at bruge dig selv som skraldespand, så brug den rigtige skraldespand.

SE OGSÅ: STOP MED AT BRUGE DIG SELV SOM SKRALDESPAND – NU!

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DIN SNACKING

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her