Dild-dampet laks med flødestuvet spinat og al dente broccoli

Dild-dampet laks med flødestuvet spinat og aldente broccoli
Dild-dampet laks med flødestuvet spinat og aldente broccoli

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  25min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Smagfulde laksesteaks i grøn forklædning

Et super sundt og behageligt mættende måltid som både går godt til frokost- eller aftensmåltid. Jeg erkender gerne at dild-dampet laks med flødestuvet spinat og al dente broccoli, er en af mine helt store favoritter. Nøj, hvor det smager skønt 😛

Laks indeholder sunde omega 3 fedtsyrer og både spinat, og broccoli er stoppet med vitaminer og mineraler. Alt i alt et fantastisk måltid som er ren raketbrændstof for både din krop og hjerne.

TIP: Du kan teste om laksen er færdig ved at trykke på laksen og se om den let glider fra hinanden. Har den fået for lidt eller for meget vil laksen ikke glide let fra hinanden.

Sørg for at holde øje med laksen, så tilberedningen hverken bliver for kort eller for lang 🙂

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Dild-dampet laks med flødestuvet spinat og aldente broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Laks og Broccoli
  • 600-700 gram lakse steaks
  • 500 g Broccoli
  • 1 klat smør
  • 1 dl vand
  • 1 dusk dild
  • 1 økologisk citron (Saft og skal skal anvendes)
Flødestuvet spinat
  • 300 g ~ 7-8 klumper frossen spinat
  • 1 dl fløde
  • 100 gram flødeost fx Philadelphia
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Lad spinatklumperne tø op i en passende gryde ved maksimal varme.
  2. Når spinaten er optøet tilsættes fløde, flødeost, citronskal, citronsaft, hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Lad den flødestuvede spinat koge ind mens resten af måltidet tilberedes.
  3. Lad en klat smør smelte ved høj varme på en stor pande. Når smøret er smeltet, lægges laksestykkerne i smøret, og de krydres med citronskal og citronsaft, hav- eller stensalt, friskkværnet sort peber og godt med frisk dild.
  4. Herefter tilsættes 1 dl vand til panden, hvorefter panden dækkes til med låg eller stanniol. Skru ned på lav varme og lad laksen dampe i cirka 7-10 min.
  5. Fyld en gryde med 1 cm vand og giv gryden maksimal varme. Når vandet koger, tilsættes de rensede broccolibuketter. Damp broccolibuketterne under låg i ca. 5 min, hvorefter vandet hældes fra.
  6. Når laksestykkerne er færdige, anrettes de på en tallerken med dampede broccolibuketter og den flødestuvede spinat.

 

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here