DINE “USKYLDIGE” MELLEMMÅTIDER GØR DIG OVERVÆGTIG

DINE "USKYLDIGE" MELLEMMÅTIDER GØR DIG OVERVÆGTIG
DINE "USKYLDIGE" MELLEMMÅTIDER GØR DIG OVERVÆGTIG

Spiser du ofte mellemmåltider?

Har du styr på dine “små” og “uskyldige” mellemmåltider, så de ikke spænder ben for din vægtbalance og gør dig overvægtig?

Mellemmåltider kan både hjælpe dig til en sund vægtbalance og det modsatte. Bruger du mellemmåltider i et fornuftigt omfang og til at regulere mængden, du spiser ved dagens hovedmåltider, så kan mellemmåltider være yderst hjælpsomme for dig.

Men mange oplever også, at mellemmåltider er gået hen og blevet flere daglige snacks, fordi det er rart, hyggeligt, dejligt og stressregulerende. 

Vi kan fx købe alverdens müsli-, måltids- og proteinbarer, der smager ligesom de bedste chokoladebarer. Ja, de fleste barer smager praktisk taget ligesom slik, hvilket naturligvis er med til at sandsynliggøre, at vi skaber nye snackingvaner.

SE OGSÅ: Sådan opnår du holdbart vægttab med proteinbarer og måltidsbarer

 

Den ene bar er “sundere” end den anden bar

Mange ser EAT NATURAL, RAW-BARS osv., som de “sunde” valg. Tilsvarende anses Corny müslibars af mange som værende “usunde”. De “sunde” indeholder rigtig nok mere protein, fibre og næringsstoffer end de såkaldte “usunde” müslibarer, MEN…

Er dit mål et vægttab, er forudsætningen kalorieunderskud, og i det lys er det lidt hip som hap, hvilken bar vi vælger her, hvis blot du tilfredsstiller din sult for færrest kalorier.

Det gode spørgsmål er: Kan din “lille” sult stilles for færre kalorier end fx med en gulerod, et æble, en banan, 5 skiver kødpålæg, en knækbrød osv.?

Husk på, at mellemmåltider ikke behøver at bruges dagligt. Mellemmåltider skal ikke altid være af samme størrelse, og enhver reduktion i dit kalorieindtag, hjælper dig til vægttab.

Sådan afstemmer du dine mellemmåltider i sunde mængder: Hvor lidt skal der til?

Det simple, men meningsfulde spørgsmål vil dagligt kunne hjælpe dig til at reducerer dine mellemmåltider til meningsfulde og tilstrækkelige størrelser. 

SE OGSÅ: Hold styr på vægten, mens du er på udflugt, familietur og på farten

 

Hvad betyder et mellemmåltid egentlig?

Et mellemmåltid er en lille mængde mad, der indtages mellem dagens “normale” hovedmåltider. Et mellemmåltid er typisk noget, du spiser fordi din oplevede sult er for stor i forhold til at afvente det næstekommende hovedmåltid.

Mellemmåltider gør dig ikke i sig selv tyk, og de spænder heller ikke i sig selv ben for at opnå vægttab og få bedre styr på vægten, men de kan være en årsag.

Nogle eksempler på mellemmåltider kan være et stykke frugt, en protein-, måltids- eller müslibar, en håndfuld nødder, et lille stykke brød med pålæg og meget andet.

Definitionen af et mellemmåltid udspringer mest af mængden, du indtager. Det er vigtigt, at du størstedelen af tiden vælger velsammensatte mellemmåltider, der støtter dig i dine krops- og vægtmæssige mål, da de selvsagt tæller med i dit daglige kalorieindtag.

SE OGSÅ: Sådan styrer du dine mellemmåltider, når du ønsker holdbart vægttab

 

Hvis indlægget her, hjælper dig, så del det gerne…

// JC

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her