LÆR AT HOLDE STYR PÅ VÆGTEN, MENS DU ER PÅ FARTEN

DINE SPISEVANER PÅ FARTEN

Det er en kunst at holde styr på vægten, mens du er på farten i familieøjemed, eller hvis du i dit skole- og arbejdsliv ofte er på farten

Måske du elsker udflugter, oplevelser eller har et liv på farten i skole- eller arbejdsøjemed, og i den forbindelse gerne vil lære at have bedre styr på vægten.

Det kan være “succesplanen” kører i dine hjemlige rammer, men udflugter, familieture og når du i øvrigt er eller skal på farten, synes det er svært at lykkes. De situationsbestemte kaloriefælder har måske nu gjort, at tøjet i din garderobe er blevet svært at passe?

Du har måske tendens til at ende i de “hurtige madløsninger” der lige findes på din vej, og med tiden er kalorierne løbet op rigtig mange ekstra kilo på sidebenene?

SE OGSÅ: TAB DIG, MENS DU SPISER MCDONALD’S, BURGER KING MM.

 

HURTIGE MADLØSNINGER ER IKKE ALTID SKIDT

Det kan føles fantastisk “bare” lige at købe noget mad på familieturen i Fårup Sommerland, og det sker der heller ikke noget ved, hvis det blot sker en håndfuld gange om året.

Men snupper du/I ofte “hurtigt mad” fx pga. et skole- og arbejdsliv på farten i kombination med et solid antal familieudflugter, kan dine madvalg nemt spænde ben for vægten.

Det er også klart, at dine madvalg på farten kan være afgørende for din vægt over tid. Slås du fx en krop og vægt, du ikke er helt glad for, er det ikke fornuftigt at sige “JA TAK” til en af de store energitætte friture-menuer eller “ALL YOU CAN EAT”-buffeten igen og igen!

SE OGSÅ: DIT VALG AF BURGER-MENU BETYDER MEGET FOR VÆGTEN

 

SKAL JEG DROPPE ALT MAD PÅ FARTEN?

Nej, jeg vil på ingen måde anbefale dig at droppe alle “hurtige” madløsninger fra den ene dag til den anden, for strategien holder sjældent! Begynd at reducere antallet af gange med mad på farten, og måske vigtigere – mængderne du indtager pr. gang.

En af de største fejl der begås ifbm. vægttabsønsker, er at vælge en alt for striks slankeplan med mange forbud og masser af afsavn.

I videoen, uddyber jeg den typiske slankefælde, så du kan undgå den. Her ud over får du mine allerbedste tips, tricks og lifehacks til at holde bedre styr på vægten, mens du nyder udflugter, familieture eller er på farten fx i forbindelse med arbejde, skole osv.

Kunsten ligger i at skabe en bedre balance, så tiden arbejder med dig i forhold til at skabe de krops- og vægtmæssige resultater, du ønsker dig.

SE OGSÅ: SPÆNDER DIN “LILLE SULT” BEN FOR DIT VÆGTTAB?

 

KONKRETE TIPS TIL BEDRE MAD PÅ FARTEN

I en hektisk hverdag kan det være en udfordring at opretholde en sund vægt, især når du ikke er i hjemmelige rammer.

Uanset om det er i familieøjemed, i forbindelse med skole- eller arbejdsliv, er det vigtigt at finde måder at opretholde en sund livsstil. I denne artikel vil vi dele konkrete eksempler og tips til, hvordan man nemmere kan holde styr på vægten, selv når man er travlt optaget.

Planlæg dine måltider: At have en plan for dine måltider er afgørende for at undgå impulsive valg. Forbered sunde og afbalancerede måltider på forhånd, som du kan tage med dig, når du er på farten. Dette kan inkludere salater, wraps, bokse med grøntsager og proteinrige fødevarer.

Ved at planlægge og forberede måltiderne på forhånd reducerer du chancen for at falde for usunde fristelser.

Vælg sunde snacks: Når du er på farten, kan det være fristende at ty til usunde snacks som chips, slik eller sodavand, men brug i stedet 30 sekunder til at vælge bedre. Udvælg en af de sundeste, gerne protein- og grøntsagsrige alternativer i udvalget.

SE OGSÅ: SPIS FEDENDE MAD, MENS DU TABER DIG OG OPNÅR VÆGTTAB

Undgå overspisning på restaurantbesøg: Når du spiser ude på restauranter, kan det være udfordrende at styre portionsstørrelser og vælge sunde muligheder. En god strategi er at dele en hovedret med en ven eller familiemedlem eller bede om en mindre portion.

Du kan også bede om at få pakket halvdelen af din mad i en doggybag, inden den serveres for dig. Vælg også retter med færre kalorier som fisk, magert kød og grøntsager og undgå friturestegt mad eller tunge saucer.

Tørstslukker: Drikkekalorier på farten er en kaloriefælde mange falder i. Vælg i stedet vand eller light og sukkefrie produkter, da dine valg kan blive afgørende for vægten.

Væn dig også gerne til altid at have en vandflaske med dig, og drik regelmæssigt. Undgå så vidt muligt sukkerholdige drikkevarer som sodavand, energidrikke eller juice både ude og hjemme, da de nemt kan spænde ben for vægten.

SE OGSÅ: Sådan styrer du dine mellemmåltider, når du ønsker vægttab

At holde styr på vægten, mens man er på farten, kan være en udfordring, men det er ikke umuligt.

 

FÅ STYR PÅ DINE SPISVANER PÅ FARTEN

[mailmunch-form id="617934"]

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her