DUMBBELL LUNGES » Sådan træner du øvelsen!

DUMBBELL LUNGES

Sådan træner du dumbbell lunges (med kropsvægt) er en øvelse, der primært træner lårene, specielt quadriceps og hamstrings

Dumbbell Lunge er en god øvelse fordi den træner flere forskellige muskelgrupper i kroppen på en tid, især lårene (quadriceps og hamstrings), gluteus og core muskler.

Denne øvelse er god til at forbedre muskelmasse og styrke i lårene, gluteus og core, hvilket i hverdagen kan hjælpe med at forbedre din gang, balance og stabilisere kroppen.

Da det er en funktionel øvelse som involvere mange muskelgrupper, kan det også hjælpe med at forbedre andre dagligdags aktiviteter, såsom at løfte og bære ting, samt at bevæge sig i flere planer, såsom frem og tilbage og side til side.

Dumbbell lunge kan også varieres ved at ændre fødder placering, eller ved at tilføje en rotation, hvilket gør øvelsen mere udfordrende og kan få trænet flere muskelgrupper.

PRØV OGSÅ: SÅDAN TRÆNER DU LUNGES MED KROPSVÆGT

 

Sådan træner du øvelsen trin-for-trin

  1. Start med at stå oprejst med en dumbbell (håndvægt) i hver hånd. Hold vægtene ved siden af kroppen, med armene lige og albuerne låst.
  2. Tag et skridt frem med den ene fod og sænk din krop, så din bagerste knæ når så tæt på jorden som muligt.
  3. Skub op igennem den forreste fod og træd tilbage til startpositionen.
  4. Gentag øvelsen med det anden ben. Træn enten den ene side til udmattelse før du skifter side, eller træn skiftevis med højre og venstre ben forrest.

Det er vigtigt at sørge for god teknik, når man udfører øvelsen for at sikre at du får mest muligt ud af øvelsen, og for at undgå skader.

Det kan også være en god idé at varierer øvelsen med eksempelvis step-up, Bulgarian Split Squat, for at få trænet flere del af ben musklerne.

PRØV OGSÅ: SÅDAN TRÆNER DU STEP UP ONTO CHAIR OR BENCH

PRØV OGSÅ: SÅDAN TRÆNER DU BULGARIAN SPLIT SQUAT

Det anbefales, i enhver styrketræningsøvelse, at du starter med en lav vægt og gradvist øger belastningen, når du føler dig komfortabel og klar.

Fysisk aktivitet er en gave for din krop og dit sind ツ

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her