ER DU I VIRKELIGHEDEN AFHÆNGIG AF SUKKER?

ER DU I VIRKELIGHEDEN AFHÆNGIG AF SUKKER
ER DU I VIRKELIGHEDEN AFHÆNGIG AF SUKKER

ER DU AFHÆNGIG AF SUKKER?

Sukker får skyld for meget ift. craving, vægtøgning og “dårlige” vaner, men er du rent faktisk afhængig af sukker eller ej?

Sukker indgår rigtig nok i mange af de fristelser, vi nemt kan hungre efter, men ligeså gør fedt, salt og en bred vifte af tilsatte (mirakelskabende) smagsnuancer. Hvis du i reelt var afhængig af sukker, ville du i tide og utide kaste dig over posen med bordsukker.

Men der er med stor sandsynlighed ikke tilfældet.

Udfordringen er snarere, at vi alle sammen fristes af nemt, billigt, tilgængeligt “Junk” over alt i vores samfund. De hyper-velsmagende fristelser får vores hjernes belønningscenter til at spinde som en kat på stoffer.

Producenterne er eksperter i at fremstille hyper-velsmagende mad, drikkevarer og fristelser til overkommelige priser.

De hyper-velsmagende “goder” designes til at tilfredsstille vores hjernes evolutionære hungren efter sødt, fedt, salt – gerne i kombination, samt en masse smagsnuancer og andre tilsætninger, der skaber overdreven tilfredsstillelse og fastholder “cravings”.

SE OGSÅ: 5 TIPS DER VIRKER TIL AT FÅ STYR PÅ SUKKERAFHÆNGIHED

 

JAMEN, HVAD ER SÅ SYNDEREN

Nej, der er heller ikke fedt. Fedt er rigtigt nok også blevet udskældt på kryds og tværs, men som forklaringen ovenfor beskriver, så er det sjældent sukker, fedt, salt eller noget andet enkeltstående, der er synderen.

Det er ofte den perfekte kombination + tilgængelighed + “dårlige” vaner, der er fællesnævneren og dermed synderen.

Den nedadgående generelle sundhedstilstand og det stigende fedme- og overvægtsproblem i befolkningen kan ikke isoleres og forsimples til noget enkeltstående som fx sukker, for “fælden” er skabt af vores samfunds, hjernes og madmiljøs design.

Jeg håber, men tror ikke samfundet ændrer sig foreløbigt, og så er der kun én, der kan tage styringen i dit liv – det er dig. 

SE OGSÅ: SPÆNDER HYGGESPISNING BEN FOR VÆGTTABSØNSKET?

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DIN SØDE TAND

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her