Opskrift på boller med græskarkerner
Nem opskrift på boller med græskarkerner » Proteinrig brødopskrift på grovboller til fx sandwiches og burgere
Ind i mellem skal der en saftig burger eller sandwich til. I den forbindelse er de her boller med græskarkerner min klare favorit. De grove græskarkerneboller er super lækre, mættende og fulde af sunde kostfibre.
Bollerne er gode som morgenbrød, frokostbrød, risteboller, sandwiches, burgers osv. Anvendelsesmulighederne er mange, og du kan sikkert selv finde på flere.
Næringsindhold pr. bolle ligger omkring 135 kalorier, 14 gram protein, 7,2 gram fibre og 2-3 gram kulhydrat
Forleden lavede jeg opskriften her, og anvendte græskarkernebollerne sammen med slow cooked pulled pork. Det blev til de lækreste pulled pork burgere – et helt fantastiske måltid.
Jo, du kan naturligvis bare købe færdige hvide hvedeboller til dine burgere, men vil du have protein- og fiberrige burger- og sandwichbrød, så prøv opskriften her.
Tip! Græskarkernebollerne er egnet til nedfrysning, så du kan med fordel lave en ordentlig portion, og fylde fryseren op. På den måde har du altid nogle lækre boller, du nemt kan tage op og lune i ovnen, mikroovnen eller på brødristeren.
Holdbarhed: Proteinbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.
PRØV OGSÅ: Mine andre glutenfrie og LCHF-venlige brødopskrifter
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 6 æg
- 1,5 dl kokosfibermel (kan erstattes med 1,5 pofiber eller tilsvarende nedenfor)
- 1,5 dl (27 gram) pofiber (Kan erstattes med mel og havregryn 50/50 - ikke LCHF)
- 3 dl hytteost (Kan erstattes med skyr, creme fraiche eller yoghurt)
- ½ dl hørfrømel (jeg malede hørfrøene til mel i en kaffemølle)
- 1 dl græskarkerner
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Bland eller blend æg, hytteost, kokosfibermel, pofiber, hørfrømel, bagepulver, salt, og halvdelen af græskarkernerne.
- Lad brøddejen hvile nogle minutter, mens du beklæder en bageplade med bagepapir.
- Form 6-8 græskarkerneboller af dejen, og placer dem på bagepapiret. Dette gøres nemmest med en ske, som du jævnligt dypper i vand.
- Top bollerne af med de resterende græskarkerner, sæt bagepladen i ovnen, og bag græskarkernebollerne i cirka 18-20 minutter, til de er gyldne.
- Tag græskarkernebollerne ud af ovnen, og lad dem køle af nogle minutter på en rist.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Gode morgenboller med Pofiber konsistens. Giver ikke modstand i ” biddet”
Så skruede lidt op for kernerne. 🙂
Bagte dem med youghurt.
Det blir ikke sidste gang.
Glimrende ide – dejlig feedback 😀
Tusinde tak fordi du følger levbedre.dk og synes godt om mine opskrifter!
INSTAGRAM – https://www.instagram.com/levbedre.dk/
FACEBOOK – https://www.facebook.com/LEVBEDRE.DK/
YOUTUBE – https://www.youtube.com/channel/UCYVN4-7aS8ljMJpfBUfyyOA
Er det helt umuligt at printe uden reklamerne?
Findes brødopskrifterne samlet i en bog?
Kan man få en ca. oversigt over kcal indhold?
Hej Lise,
Tusinde tak fordi du følger med på LEVBEDRE.DK og lader dig inspirere.
Jeg har lavet en orangefarvet knap, hvor i der står “PRINT” øverst, når du kommer ned til selve opskriftsafsnittene.
Knappen giver dig en printvenlig version af de enkelte opskrifter – helt uden reklamer.
Jeg er glad for din interesse i en samlet bog, og jeg har fået flere af den slags henvendelser efterhånden, så det er helt sikkert en super god ide, at jeg skriver en eller flere bøger.
På nuværende tidspunkt er mine opskrifter desværre ikke samlet i en fysisk bog eller e-bog, men tak for interessen.
I forhold til kcal indhold, så finder du det på nogle af mine opskrifter, men ikke dem alle. Som eneste mand bag LEVBEDRE.DK, er der nok at se til, så kcal indhold, findes også på min to-do-liste 😉
Jeg håber, du har fået svar på dine spørgsmål, ellers skriver du bare igen Lise – tak