Fiberrige Low-Carb burgerboller med græskarkerner – glutenfri

Fiberrige burgerboller med græskarkerner
Fiberrige burgerboller med græskarkerner

6-8 stk Fiberrige burgerboller

Hands-on:  10min – Total tid:  45min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Sunde burgerboller når der skal serveres burgere…

Denne fiberrige version af burgerbollen, er super sund for din krop, Low-Carb og helt afsindigt mere mættende end næringsfattige hvedeboller. Prøv dem og allerhelst drop de traditionelle luftige hvedebrød med sesamfrø – det er ikke mad for din krop 😉

Burgerbolle-“dejen” indeholder en håndfuld græskarkerner, hvilket giver burgerbollerne mere bid og mæthed. Bollerne er yderst fryseegnede så bag gerne en dobbelt portion nu du er i gang. I køleskabet holder burgerbollerne sig fint en uges tid.

TIP: Lad være med at gemme fiberbollerne i brødkassen eller på køkkenbordet i mere end 1 dag. De skal helst på køl for at holde sig friske og lækre.

TIP: Giv de fiberrige burgerboller en omgang ovnvarme inden brug, hvis de tages fra fryser eller køleskab, så smager de ligesom, da de var nylavede.

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

Fiberrige Low-Carb burgerboller med græskarkerner
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 8
 
Ingredienser
  • 4 Æg
  • 1 dl Græskarkerner
  • 2 dl Hytteost (Gerne så fed så muligt)
  • 30 g Smør
  • 1 dl Mandelmel købt eller hjemmemalet i foodprocessoren
  • 1 dl Kokosmel( kan erstattes med øget mængde mandelmel eller pofiber)
  • 1 dl Pofiber
  • 0,5 dl Hørfrø
  • 2 spsk Loppefrøskaller (Psyllium Husk)
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Hav- eller Stensalt
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Smelt smøret og hæld det i foodprocessoren med æg og hytteost. Blend ingredienserne godt igennem.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser med undtagelse af græskarkernerne. Græskarkernerne skal først hældes eller vendes i “dejen” kort før “dejen” er færdigæltet, så de holder sig så hele som muligt.
  4. Lad dejen hvile i omkring 10 – 15 minutter, så fibrene får opsuget og samlet dejmassens væde.
  5. Dyp en ske i vand og brug den til at tage dej og forme bollerne med. Dyp jævnligt, så er det super nemt og hurtigt at få formet nogle flotte fiberrige burgerboller. Afhængigt af størrelsen på dine burgerboller, kan du forme ca. 6-8 fiberrige burgerboller på en bageplade
  6. Sættes de fiberrige burgerboller i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 160 grader varmluft. Har du travlt, så kan du smide dem ind på 200 grader i 20-25 min.
  7. Tag burgerbollerne af bagepladen og lad dem afkøle på en smule på en bagerist, så restene væde og varme fra de fiberrige burgerboller ikke gør dem bløde. Ønsker du bløde burgerboller, springer du over dette trin og lader dem stå på bagepladen.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here