Opskrift på grøntsagsbrød / madbrød
Opskriften giver dig 10-12 flade grøntsagsbrød, der er lækre som sunde madbrød til lasagne og gode som madpakkeide
Opskriften hjælper dig til at få en god portion grøntsager indenbords, mens du nyder brød til dine måltider. Grøntsager er selvsagt sunde, fulde af næring og bidrager til kalorielet mæthed, og vi kan alle få gavn af at spise flere grøntsager.
Jeg hjælper ofte mennesker, der finder det svært at spise flere grøntsager, og ofte handler det blot om, hvordan vi implementerer grøntsager i madvaner. Tanken med opskriften på de flade grøntsagsbrød, er at kombinere brødspisning med et indtag af grøntsager.
Nogle kan uden problemer skrue op for mængden af grøntsager, de indtager. Er du ikke en af den slags mennesker, så eksperimenter med opskrifter, der gør det nemmer for dig at spise grøntsager. Prøv fx denne opskrift på flade grøntsagsbrød.
Kan de flade grøntsagsbrød fryses ned? Ja, du kan sagtens opskalere portionen af flade grøntsagsbrød, så du kan fylde fryseren med de lækre fladbrød. Så har du altid brød klar til madpakken, frokosten og lasagnen.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 300 gram blomkål
- 200 gram broccoli ( TIP: Brug evt. stokken fra et par broccolihoveder)
- 100 gram revet ost
- 2 æg
- 2 spsk loppefrøskaller
- ½ dl nødder fx Valnødder, mandler eller hasselnødder
- ½ dl hørfrø
- ½ dl solsikkekerner
- ½ tsk salt
- ½ tsk sort peber (gerne friskkværnet)
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rens og skær blomkål og broccoli i stykker. Kør blomkål og broccoli en tur igennem din foodprocessor med den store kniv.
- Tilsæt alle de resterende ingredienser. Blend massen til en ensartet våd grøntsagsdej.
- Fordel grøntsagsdejen i 10-12 lige store klatter fordelt på 2-3 bageplader beklædt med bagepapir. Pres grøntsagsklatterne flade med hænderne eller en flad grydeske.
- Sæt bagepladerne ind i den forvarmede ovn, og bag grøntsagsbrødende i 15-20 minutter.
- Vend herefter de flade grøntsagsbrød og bag brødene i yderligere 15 minutter. Tjek evt. undervejs, om grøntsagsbrødene bages ensartet ellers kan du flytte lidt rundt på dem.
- Når alle de flade grøntsagsbrød er gyldenbrune, tages de ud af ovnen, og sættes til afkøling på en bagerist eller lignende.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Så er fladbrød bagt, brugt lidt krydderier i og wow de dufter fantastisk og smager endnu bedre.. prøv dem ☺️☺️
1000 tak for din skønne kommentar, den gør mig stolt og glad 😀
God weekend, og tak fordi du følger med 😉
Det er den lækreste keto brød jeg har lavet. Jeg erstattede så blomkål med squah drænede den for vand efter den blevet revet og hørfrø med birkis . Osten jeg valgte var harwati da det var det der var i køleskabet. Jeg tilføjede et ekstra æg for det kunne klister lidt ekstra sammen. Og de blev bagt helt perfekt og det så lækkert. Har endeligt fundet mit stivelse frit brød
Tusinde tak, og sikke lækre tilføjelser og erstatninger. Glædelig jul