Flæskesteg » Opskrift på saftig flæskesteg med sprøde flæskesvær

Flæskesteg » Opskrift på saftig flæskesteg med sprøde flæskesvær
Flæskesteg » Opskrift på saftig flæskesteg med sprøde flæskesvær

Saftig flæskesteg med sprøde svær – hver gang!

Prøv den perfekte flæskestegsopskrift, der sikrer dig en mør og saftig flæskesteg med sprøde flæskesvær på stegen – hver gang!

Mange frygter at stå med svær bløde og gummiagtige på flæskestegen, så gæsterne kan binde knuder eller julesløjfer med flæskesværen.

Vi har nok alle enten prøvet at være den der tilberedte flæskestegen med gummisværene eller også været middagsgæsten på den anden side af spisebordet. Uanset, er oplevelsen ikke den fedeste – og selvsagt heller ikke den sprødeste!

Derfor har jeg forfattet opskriften her, og en lille ekstra kvikguide nedenfor, så du aldrig mere skal frygte for din flæskestegs sprødhed!

Del gerne opskriften med svigermor og andre, så du er sikret at få flæskesteg med sprøde svær, når du besøger dem. 

PS. Selve flæskestegsopskriften finder du længere nede…

 

Kvikguide til sprøde flæskesvær på flæskestegen – hver gang!

» Slip frygten med denne lille sprøde guide:

Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær!
Genistregen: Når der er cirka 45 minutter igen af tilberedningen, pensles sværen med eddike.
  • Rids sværen hele vejen gennem fedtlaget, uden at skære i kødet.
  • Salt sværen med en omgang fint salt.
  • Tilbered stegen med sværen nedad i dækket af vand i de første 30 minutter.
  • Vend stegen om, og salt sværen igen både på og imellem. Fortsæt tilberedningen i 45 minutter.
  • Genistregen:  Pensel sværen med eddike, og skru ovnen op til 225 grader – nu på varmluft i resten af stege tiden (cirka 30-45 minutter).
  • SLUTTEST: Er sværen sprød? Hvis ikke, så afslut med MEGET opmærksom grill 😉

Tip! Bruger du stegetermometer svarer en centertemperatur på 62 grader til en flæskesteg der er rosa og saftig, er stegen 65 grader er den svagt rosa og saftig, og når du 68-70 grader er flæskestegen gennemstegt.

Tip! Er din flæskesteg skæv, vil den ikke få en ensartet varmepåvirkning i ovnen, og der vil være risiko for uens stegning og sprødhed. I opskriftens pkt. 6, kan du forme kugler af stanniol, og lægge dem ind under stegen til at rette evt. skævheder op.

Jeg håber du har lyst til at prøve den ultimative opskrift på en saftig og knasende sprød flæskesteg – næste gang der skal flæskesteg på menuen! 

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
  • Flæskesteg af ribbensteg eller kamsteg (1 - 2 kg = 4 - 6 personer)
  • OBS! Opskriften gælder stege fra 1 - 5 kg, de skal blot kunne være i samme fad/bradepande, således de steges i et lag i ovnen.
  • Fint salt
  • 2-3 spsk eddike
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
  2. Rids flæskestegens svær helt ned til kødet, MEN undgå endelig at ridse ned i kødet.
  3. Salt flæskestegens svær, både på og imellem sværen ,med fint salt.
  4. Vend flæskestegen på hovedet i et fad eller en bradepande, og hæld vand i fadet eller bradepanden indtil sværen er dækket.
  5. Sæt flæskestegen i ovnen på nederste rille/niveau - gælder under hele stegningen. Tilbered flæskestegen med sværen nedad i de første 30 minutter.
  6. Vend nu flæskestegen om, så sværen er opad, og salt så sværen en sidste gang, inden flæskestegen igen sættes i ovnen i yderligere 45 minutter. OBS: Er flæskestegen skæv, så tjek tippet ovenfor for optimal stegning og sprødhed.
  7. Genistregen: Flæskesværen pensles med eddike(bare rolig, stegen tager ikke smag), og ovnen skrues op på 225 grader - OBS: Nu med varmluft. Fortsæt tilberedningen i de sidste cirka 45 minutter.
  8. OBS: Når der er gået cirka 30 minutter af de sidste 45 minutters stegetid, tjekkes flæskesværen for god sprødhed. Mangler sværen sprødhed, gives flæskestegen grill i de sidste 10-15 minutter. OBS: Hold godt øje, så stegen ikke bliver sort!
  9. Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

5 KOMMENTARER

  1. Jeg forstår ikke den første gang saltning. Saltet bliver jo skyllet af, når man lægger sværen nedad i vandet.
    PS Glædelig jul.

  2. Hej.

    Jeg lavede en næsten identisk udgave.
    Dog uden eddike og ved 200 grader.
    Tog den ud ved 63 grader og lod stå i 20 min.
    Da steg temp med yderligere 10 grader.
    Så den var ikke 65 da vi spiste den. Og den var ret tør.
    Bør man tage ud ved måske 60 eller før?

  3. Hej.
    Jeg glæder mig til at prøve opskriften d. 24.
    I stedet for sølvpapir, bør man vel tage hensyn til klima og miljø og bruge kartofler eller gulerødder i stedet.

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her