Flæskesteg » Opskrift på saftig flæskesteg med sprøde svær – hver gang!

Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær
Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær

Saftig flæskesteg med sprøde svær – hver gang!

Prøv den perfekte opskrift, der sikrer dig en saftig flæskesteg med sprøde svær – hver gang! 

Mange frygter at stå med en flæskesteg med svær så bløde og gummiagtige, at der kan bindes knuder og julesløjfer af dem.

Vi har nok alle prøvet enten at være den som tilberedte flæskestegen med gummisværene eller have været middagsgæsten på den anden side af bordet. Uanset hvad, er oplevelsen ikke den fedeste – og selvsagt heller ikke den sprødeste 😉

Derfor har jeg forfattet opskriften her, og kvikguiden nedenfor, så du aldrig mere skal frygte for din flæskestegs sprødhed! Del gerne opskriften med svigermor og andre, så du er sikret at få flæskesteg med sprøde svær, når du besøger dem 😉

 

Sådan får du sprøde svær på flæskestegen – hver gang!

» Slip frygten med denne lille sprøde guide:

Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær!
Genistregen: Når der er cirka 45 minutter igen af tilberedningen, pensles sværen med eddike.
  • Rids sværen hele vejen gennem fedtlaget, uden at skære i kødet.
  • Salt sværen med en omgang fint salt.
  • Tilbered stegen med sværen nedad i dækket af vand i de første 30 minutter.
  • Vend stegen om, og salt sværen igen både på og imellem. Fortsæt tilberedningen i 45 minutter.
  • Genistregen:  Pensel sværen med eddike, og skru ovnen op til 225 grader – nu på varmluft i resten af stege tiden (cirka 30-45 minutter).
  • SLUT TEST: Er sværen sprød? Hvis ikke, så afslut med MEGET opmærksom grill 😉

Tip! Bruger du stegetermometer svarer en centertemperatur på 62 grader til en flæskesteg der er rosa og saftig, er stegen 65 grader er den svagt rosa og saftig, og når du 68-70 grader er flæskestegen gennemstegt.

Tip! Er din flæskesteg skæv, vil den ikke få en ensartet varmepåvirkning i ovnen, og der vil være risiko for uens stegning og sprødhed. I opskriftens pkt. 6, kan du forme kugler af stanniol, og lægge dem ind under stegen til at rette evt. skævheder op.

Jeg håber du har lyst til at prøve den ultimative opskrift på en saftig og knasende sprød flæskesteg – næste gang der skal flæskesteg på menuen! 

» Del gerne den lækre opskrift med dine venner og bekendte…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
  • Flæskesteg af ribbensteg eller kamsteg (1 - 2 kg = 4 - 6 personer)
  • OBS! Opskriften gælder stege fra 1 - 5 kg, de skal blot kunne være i samme fad/bradepande, således de steges i et lag i ovnen.
  • Fint salt
  • 2-3 spsk eddike
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
  2. Rids flæskestegens svær helt ned til kødet, MEN undgå endelig at ridse ned i kødet.
  3. Salt flæskestegens svær, både på og imellem sværen ,med fint salt.
  4. Vend flæskestegen på hovedet i et fad eller en bradepande, og hæld vand i fadet eller bradepanden indtil sværen er dækket.
  5. Sæt flæskestegen i ovnen på nederste rille/niveau - gælder under hele stegningen. Tilbered flæskestegen med sværen nedad i de første 30 minutter.
  6. Vend nu flæskestegen om, så sværen er opad, og salt så sværen en sidste gang, inden flæskestegen igen sættes i ovnen i yderligere 45 minutter. OBS: Er flæskestegen skæv, så tjek tippet ovenfor for optimal stegning og sprødhed.
  7. Genistregen: Flæskesværen pensles med eddike(bare rolig, stegen tager ikke smag), og ovnen skrues op på 225 grader - OBS: Nu med varmluft. Fortsæt tilberedningen i de sidste cirka 45 minutter.
  8. OBS: Når der er gået cirka 30 minutter af de sidste 45 minutters stegetid, tjekkes flæskesværen for god sprødhed. Mangler sværen sprødhed, gives flæskestegen grill i de sidste 10-15 minutter. OBS: Hold godt øje, så stegen ikke bliver sort!
  9. Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

4 KOMMENTARER

  1. Jeg forstår ikke den første gang saltning. Saltet bliver jo skyllet af, når man lægger sværen nedad i vandet.
    PS Glædelig jul.

  2. Hej.

    Jeg lavede en næsten identisk udgave.
    Dog uden eddike og ved 200 grader.
    Tog den ud ved 63 grader og lod stå i 20 min.
    Da steg temp med yderligere 10 grader.
    Så den var ikke 65 da vi spiste den. Og den var ret tør.
    Bør man tage ud ved måske 60 eller før?

    • Hej Nadja,

      Stege er forskellige, og jo mere mager stegen er, des mere skal vi passe på temperaturen ikke bliver for høj over for lang tid.

      Jeg tænker din ide er rigtig god – specielt ved de mere magre stege uden ret meget fedtmarmorering.

      Godt nytår

Please enter your comment!
Please enter your name here