Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær

Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær
Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær

4 Personer

Hands-on tid: 15 min – Total tid: 2 timer
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Måske den perfekte opskrift…

Mange frygter at stå med en flæskesteg med svær så bløde og gummiagtige, at der kan bindes knuder og julesløjfer af dem.

Vi har nok alle prøvet enten at være den som tilberedte flæskestegen med gummisværene eller have været middagsgæsten på den anden side af bordet. Uanset hvad, er oplevelsen ikke den fedeste – og selvsagt heller ikke den sprødeste 😉

Derfor har jeg forfattet opskriften her, og kvikguiden nedenfor, så du aldrig mere skal frygte for din flæskestegs sprødhed! Del gerne opskriften med svigermor og andre, så du er sikret at få flæskesteg med sprøde svær, når du besøger dem 😉

 

Sådan får du sprøde svær på flæskestegen – hver gang!

» Slip frygten med denne lille sprøde guide:

Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær!
Genistregen: Når der er cirka 30 minutter igen af tilberedningen, pensles sværen med eddike.
  • Rids sværen hele vejen gennem fedtlaget, uden uden at skære i kødet.
  • Salt sværen med en omgang fint salt.
  • Tilbered stegen med sværen nedad i dækket af vand i de første 30 minutter.
  • Vend stegen om, og salt sværen igen både på og imellem. Fortsæt tilberedningen i 45 minutter.
  • Genistregen: Når der er cirka 45 minutter igen, pensles sværen med eddike, og ovnen skrues op til 225 grader – nu på varmluft.
  • SLUT TEST: Er sværen sprød? Hvis ikke, så afslut med MEGET opmærksom grill 😉

Tip! Bruger du stegetermometer svarer en centertemperatur på 62 grader til en flæskesteg der er rosa og saftig, er stegen 65 grader er den svagt rosa og saftig, og når du 68-70 grader er flæskestegen gennemstegt.

Tip! Er din flæskesteg skæv, vil den ikke få en ensartet varmepåvirkning i ovnen, og der vil være risiko for uens stegning og sprødhed. I opskriftens pkt. 6, kan du forme kugler af stanniol, og lægge dem ind under stegen til at rette evt. skævheder op.

Jeg håber du har lyst til at prøve den ultimative opskrift på en saftig og knasende sprød flæskesteg – næste gang der skal flæskesteg på menuen! 

» Del gerne den lækre opskrift med dine venner og bekendte…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser
  • Flæskesteg af ribbensteg eller kamsteg (1 - 2 kg = 4 - 6 personer)
  • OBS! Opskriften gælder stege fra 1 - 5 kg, de skal blot kunne være i samme fad/bradepande, således de steges i et lag i ovnen.
  • Fint salt
  • 2-3 spsk eddike
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
  2. Rids flæskestegens svær helt ned til kødet, MEN undgå endelig at ridse ned i kødet.
  3. Salt flæskestegens svær, både på og imellem sværen ,med fint salt.
  4. Vend flæskestegen på hovedet i et fad eller en bradepande, og hæld vand i fadet eller bradepanden indtil sværen er dækket.
  5. Sæt flæskestegen i ovnen på nederste rille/niveau - gælder under hele stegningen. Tilbered flæskestegen med sværen nedad i de første 30 minutter.
  6. Vend nu flæskestegen om, så sværen er opad, og salt så sværen en sidste gang, inden flæskestegen igen sættes i ovnen i yderligere 45 minutter. OBS: Er flæskestegen skæv, så tjek tippet ovenfor for optimal stegning og sprødhed.
  7. Genistregen: Flæskesværen pensles med eddike(bare rolig, stegen tager ikke smag), og ovnen skrues op på 225 grader - OBS: Nu med varmluft. Fortsæt tilberedningen i de sidste 45 minutter.
  8. Når der er 15 minutter tilbage af stegetiden, tjekkes flæskesværen for god sprødhed. Mangler sværen den sidste sprødhed, så giv afslutningsvist flæskestegen grill. OBS: Hold godt øje, så stegen ikke bliver sort!
  9. Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

2 KOMMENTARER

  1. Jeg forstår ikke den første gang saltning. Saltet bliver jo skyllet af, når man lægger sværen nedad i vandet.
    PS Glædelig jul.

Please enter your comment!
Please enter your name here