Nyd en saftig flanksteak med salat
Forkæl dig selv, familien eller dine skønne gæster med min lækre opskrift på flammegrillet flanksteak med sprød blandet salat
Hånden på hjertet: Jeg er vild med flanksteak udskæringen! Flanksteak er nem at have med at gøre og forholdsvis hurtig at tilberede. Derfor er flanksteak ideel at have på lager de dage, hvor tiden er knap, men du stadigvæk ønsker sund og lækker mad.
Ud over at flanksteak kan tilberedes forholdsvist kvikt på selv travle hverdage, så egner flanksteak-opskriften her sig også godt som smagfuld gæstemad.
Prøv opskriften af næste gang du får gæster, ønsker at imponere kæresten eller vil hygge ekstra godt om familien.
Sådan skærer du en flanksteak udskæring korrekt ud
Tag en dyb indånding, så IKKE du skærer din flanksteak ud forkert dvs. langs kødfibrene. Skær ALTID dine kødstykker ud på tværs af kødfibrene, så du selv og dine gæster får den bedste mad-, tygge- og spiseoplevelse ud af dine kødudskæringer.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 gram flanksteak
- 125 gram frisk mozzarellaost (1 klump)
- ½ spidskål
- 200 gram spinat
- 1 håndfuld friske champignoner eller alternativt 1 glas i skiver
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 håndfuld små tomater
- 2 spsk græskarkerner
- 1 klat smør hvis du tilbereder på stege- eller grillpande
- ½ tsk salt
- 3-4 knsp friskkværnet sort peber
- Server evt. salaten med ekstra jomfru olivenolie eller en god dressing
- Fyr op i din gasgrill, grillpande eller almindelig pande, hvis ikke du har noget der starter med grill.
- Når grillen er varm og klar, lægges din flanksteak på og steges 6-8 på hver side. Anvender du pandestegning, tilføjer du smørklatten, og når panden er godt varm, steger du flanksteaken 6-8 minutter på hver side. Krydr flanksteaken undervejs med salt og peber
- Efter tilberedning tages flanksteaken af varmen og pakkes ind i stanniol. Lad flanksteaken trække nogle minutter inden udskæring (OBS. Skær altid ud på tværs af kødfibrene).
- Skyl spinatbladene, ryst bladene fri af vandet, og anret dem på et fad.
- Snit spidskålen i tynde strimler fra spidsen af. Tilføj spidskålen til sommersalaten på fadet.
- Skyl og snit tomater og peberfrugt og tilføj begge dele til salatfadet.
- Skyl, rens og snit champignonerne i skiver. Snupper du den nemme "glasmodel", drænes champignonerne for vand. Tilføj champignonerne til din sommersalat.
- Dræn mozzarellaosten for vand, skær osteklumpen i skiver og top sommersalaten af med skiverne. Inden servering drysses græskarkernerne ud over salaten.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]