Grillet flanksteak med smagfuld sommersalat » Nemt og Lækkert

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 20min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Nemt, hurtigt og vildt lækkert…

Hånden på hjertet – jeg er vild med flanksteak udskæringen! Flanksteak er nem at have med at gøre og forholdsvis hurtig at tilberede, hvilket gør udskæringen ideel at have i baghånden på dage, hvor tiden er knap, og du ønsker at servere lækker mad i en fart.

En ting er jeg personligt er vild med flanksteak, men jeg synes faktisk også at flanksteak-opskriften her, i høj grad indtager en topplacering i forhold til god, gedigen og nærmest genial gæstemad.

Prøv flanksteak-opskriften af næste gang du får gæster, ønsker at imponere kæresten eller vil hygge ekstra godt om familien 😉

Tip! Når din flanksteak er klar til udskæring, tager du lige en dyb indånding, så IKKE du skærer kødet ud forkert dvs. langs med kødfibrene! Skær altid kødstykker ud på tværs af kødfibrene, så du selv og dine gæster får den bedste mad-, tygge- og spiseoplevelse.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Grillet flanksteak med smagfuld sommersalat » Nemt og Lækkert
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 800 gram flanksteak
  • 125 gram frisk mozzarellaost (1 klump)
  • ½ spidskål
  • 200 gram spinat
  • 1 håndfuld friske champignoner eller alternativt 1 glas i skiver
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 håndfuld små tomater
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 klat smør hvis du tilbereder på stege- eller grillpande
  • ½ tsk hav- eller stensalt
  • 3-4 knsp friskkværnet sort peber
  • Server evt. salaten med ekstra jomfru olivenolie eller en god dressing
Tilberedning
Sådan laver du en perfekt flanksteak
  1. Fyr op i din gasgrill, grillpande eller almindelig pande, hvis ikke du har noget der starter med grill.
  2. Når grillen er varm og klar, lægges flanksteaken på og steges 6-8 på hver side. Anvender du pandestegning, tilføjer du smørklatten, og når panden er godt varm, steger du flanksteaken 6-8 minutter på hver side. Krydr flanksteaken undervejs med salt og peber
  3. Efter tilberedning tages flanksteaken af varmen og pakkes ind i stanniol. Lad flanksteaken trække nogle minutter inden udskæring (OBS. Skær altid ud på tværs af kødfibrene).
Sådan laver du en smagfuld sommersalat
  1. Skyl spinatbladene, ryst bladene fri af vandet, og anret dem på et fad.
  2. Snit spidskålen i tynde strimler fra spidsen af. Tilføj spidskålen til sommersalaten på fadet.
  3. Skyl og snit tomater og peberfrugt og tilføj begge dele til salatfadet.
  4. Skyl, rens og snit champignonerne i skiver. Snupper du den nemme "glasmodel", drænes champignonerne for vand. Tilføj champignonerne til din sommersalat.
  5. Dræn mozzarellaosten for vand, skær osteklumpen i skiver og top sommersalaten af med skiverne. Inden servering drysses græskarkernerne ud over salaten.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here