Sunde burgerboller og pølsebrød lavet af grøntsager

Sunde burgerboller og pølsebrød lavet af grøntsager » Glutenfri LCHF
Sunde burgerboller og pølsebrød lavet af grøntsager » Glutenfri LCHF

Prøv de super sunde burgerboller og pølsebrød

Vil du gerne spise mere grønt, når du nyder burger og hotdog, så prøv mine sunde burgerboller og pølsebrød lavet af en masse grøntsager

Tænker du: “Det kunne egentlig være rart at nyde en burger eller en hotdog, og vide at burgerbollen eller pølsebrødet bidrager til en større sundhedsværdi i livretten.”

Jamen, så får du her opskriften på burgerboller og pølsebrød lavet på en masse sprudlende sunde grøntsager. Med opskriften her, bliver burgerbollen og pølsebrødet til den sundeste del af måltidet.

Ja, det er mere besværligt at bage selv, fremfor at købe færdige burgerboller og pølsebrød, men der er altså også stor sundhedsmæssig og mæthedsmæssig forskel på de to brød.

Når det er sagt, så bager jeg ikke altid selv – slet ikke. Hvem har tid til det? Men jeg bager en eller anden slags burgerboller og pølsebrøde selv, når jeg har god tid fx i weekenden.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Grøntsags burgerboller og pølsebrød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 12
 
Ingredienser:
  • 500 g Blomkål
  • 250 g Broccoli
  • 4 mellem rødbeder
  • 1½ tsk Bagepulver (Vælg glutenfri)
  • 2½ spsk Loppefrøskaller / Psyllium husk
  • ½ dl Pofiber (kan udelades, men få det købt inden næste bagning)
  • 2 spsk Solsikkekerner
  • 1 tsk Sesamfrø
  • 3 Æg
  • 1½ tsk Salt (Husk at vælge en god slags, ikke billigt bordsalt)
  • 2 spsk kokos eller mandelmel (Giver ekstra fasthed, men kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Snit eller hak blomkålen, broccolien og rødbederne med foodprocessor, blender, minihakker eller juicer (i hånden kan det også klares).
  2. Bland de resterende ingredienser med de fin snittede blomkål, broccoli og rødbeder og ælt massen godt igennem.
  3. Massen trække ca. 15 minutter, før du fortsætter.
  4. Form dine burgerboller og pølsebrød i hånden og læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir. Drys sesamfrø på burgerbollerne.
  5. Tænd ovnen på 160 grader varmluft og sæt pladen ind. Bagetiden på 45 - 60 minutter begrundes i at 'brødet' har megen fugt i sig. Fugten fordamper mest effektiv gennem en længere bagetid, fremfor en kortere ved højere varme.
  6. Tag 'brødet' ud, når de er gyldne.

 

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here