Sunde burgerboller og pølsebrød lavet af grøntsager (Glutenfri)

Sunde burgerboller og pølsebrød lavet af grøntsager (Glutenfri)
Sunde burgerboller og pølsebrød lavet af grøntsager (Glutenfri)

Prøv mine sunde burgerboller og pølsebrød

Vil du gerne spise mere grønt, mens du nyder burger og hotdog, så prøv min sunde opskrift på burgerboller og pølsebrød lavet af grøntsager

Tænker du: “Det kunne egentlig være rart at nyde en burger eller en hotdog, og vide at burgerbollen eller pølsebrødet bidrager til en større sundhedsværdi i livretten.”

Jamen, så får du her opskriften på brød til dine burgere og hotdogs, lavet på en masse sprudlende sunde grøntsager. Med opskriften her, bliver burgerbollen og pølsebrødet til den sundeste del af måltidet.

Ja, det er mere besværligt at bage selv, fremfor at købe færdige burgerboller og pølsebrød, men der er stor sundhedsmæssig og mæthedsmæssig forskel på de to slags brød.

Når det er sagt, bager jeg langt fra altid selv. Hvem har tid til det? Men jeg bager selv lejlighedsvist, når jeg har god tid og ikke mindst lyst typisk i mine weekender.

Brødene her, er mere våde i konsistensen end almindeligt brød. Det skyldes de sunde, vitamin- og næringsfyldte grøntsager, de indeholder.

Holdbarhed: Brødene holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Grøntsags burgerboller og pølsebrød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 12
 
Holdbarhed: Brødene holder 4-5 dage i køleskabet og 4-6 måneder i fryseren.
Ingredienser:
  • 500 gram blomkål
  • 250 gram broccoli
  • 1½ tsk Bagepulver
  • 4 spsk Loppefrøskaller(Psyllium husk) eller Pofiber
  • 1 tsk Sesamfrø
  • 3 Æg
  • 1½ tsk Salt
Sådan gør du:
  1. Blend blomkålen og broccolien med din foodprocessor, blender, minihakker eller juicer.
  2. Bland de resterende ingredienser med den blendede blomkål og broccoli og ælt dej-massen godt igennem.
  3. Lad dej-massen trække i cirka 15 minutter, før du fortsætter.
  4. Form dine burgerboller og pølsebrød i hånden, og læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir. Drys sesamfrø på burgerbollerne.
  5. Tænd ovnen på 160 grader varmluft, og sæt bagepladen ind. Bagetiden på 45 - 60 minutter skyldes at dine grøntsagsbrød indeholder meget vand, og det fordamper bedst gennem en længere bagetid ved lavere varme, fremfor ved kortere tid og en højere varme.
  6. Tag dine burgerboller og pølsebrød ud af ovnen, når de er fast og gyldne i farven.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!



 

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her