HANGING LEG RAISE » Sådan træner du øvelsen!

Sådan træner du HANGING LEG RAISE

Hængende benløft (hanging leg raise) er en fantastisk effektiv øvelse til at styrke og tone dine mavemuskler og din øvrige kernemuskulatur

Sådan udfører du hanging leg raise øvelsen:

  1. Find en bar, som du kan hænge i med fødderne fra jorden. Det oplagte valg er en pull-up bar, der fungerer specielt godt til udførelsen af hanging leg raise øvelsen.
  2. Tag fat i stangen med et overhåndsgreb og hæng fra den med fødderne fra jorden. Hold din krop lige og undgå at svinge.
  3. Aktiver dine mavemuskler og løft dine ben op, indtil de er parallelle med jorden.
  4. Sænk langsomt dine ben ned igen, men stop lige før dine fødder rører jorden. Dette hjælper med at holde spændingen på dine mavemuskler.

Gentag for det ønskede antal gentagelser. Start med blot et par gentagelser og øg gradvist efterhånden som du bliver stærkere.

Husk at holde dine mavemuskler stramme gennem hele bevægelsen og undgå at svinge eller bruge momentum til at løfte dine ben. Dog kan lidt “snyd” ved at svinge eller skabe momentum til allersidst, hjælpe dig til et par gentagelser ekstra.

Det er også vigtigt at holde ryggen ret og undgå at bue den. Finder du øvelsen for udfordrende i starten, kan du starte med at løfte et ben ad gangen eller ved at holde fast i noget for støtte.

Efterhånden som du bliver stærkere, kan du prøve at lave hængende benløft med et lige ben eller tilføje vægt fx på anklerne for at øge sværhedsgraden.

Er hanging leg raises for hård en øvelse, så prøv hanging knee raises her: Sådan træner du HANGING KNEE RAISE (hængende knæløft) øvelsen.

 

Hvorfor er mavetræning egentlig godt?

Stærkere kerne: Dine kernemuskler, som inkluderer dine mavemuskler, obliques (skrå mavemuskler) og lændemuskler, hjælper med at støtte din rygsøjle og opretholde en god holdning. Styrkelse af disse muskler kan hjælpe med at forbedre din balance og stabilitet og reducere din risiko for rygskader.

Bedre kropsholdning: At lave maveøvelser kan hjælpe med at forbedre din kropsholdning ved at styrke de muskler, der støtter din rygsøjle. Dette kan hjælpe med at reducere rygsmerter og forbedre dit generelle udseende.

Vægttab: Maveøvelser forbrænder (ligesom anden aktivitet) kalorier og reducerer dermed kropsfedt, hvilket kan hjælpe dig med at tabe dig og få en fladere mave. Mavetræning ikke er dog ikke lig med at du fedtforbrænder mavefedt. Det er en myte.

Forbedret fordøjelse: Nogle maveøvelser, såsom cykeløvelsen og russiske drejninger, kan være med til at stimulere fordøjelsen og forbedre din krops evne til at fjerne affald.

Forbedret præstation: En stærk kerne kan forbedre din præstation i sport og andre fysiske aktiviteter ved at give en stabil base for bevægelser som at løbe, hoppe og kaste.

Overordnet set er maveøvelser en vigtig del af en velafrundet fitnessrutine og kan være med til at forbedre dit generelle helbred og velvære.

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her