Smagfuld hummersuppe med ristede jomfruhummerhaler og frisk dild

Smagfuld hummersuppe med ristede jomfruhummerhaler og frisk dild
Smagfuld hummersuppe med ristede jomfruhummerhaler og frisk dild

Prøv en smagfuld hummersuppe

Når du vil forkæle dig selv, din partner eller dine gæster, så prøv opskriften på hummersuppe med jomfruhummerhaler og frisk dild

Ja, opskriften kræver en smule tid, men den smager også himmelsk! Måske det ikke bliver i hverdagene, du hiver opskriften frem, men ind i mellem er det skønt at prioritere  tidskrævende og mere smagfuld madlavning.

Jeg elsker den kraft, smag og dybde, du får ud af en veltilberedt hummersuppe. Har du endnu ikke har prøvet hummersuppe? Så lov mig at gøre det snarest.

Supper er geniale både som forretter i små portioner og som hovedretter i store portioner.

Jamen, suppe mætter mig ikke nok til at være hovedmåltid

Når en suppe skal udgøre mit hovedmåltid, sørger jeg altid for at tilsætte ekstra protein til suppen for mæthed. Det kan fx være små stykker torsk, almindelige kødboller eller kylling skåret i små stykker, samt noget grøntsagstilbehør ved siden af.

Vi skal jo gerne blive mætte af suppen, og består suppen ikke af grøntsager i sig selv, er et grøntsagstilbehør også en god ide. Vi må jo gerne dækkes godt ind, selvom hovedmåltidet er suppe.

Mange vil argumentere for, at der skal brød til, når der er suppe på menuen. Til de som ønsker brød til suppemåltider, kan jeg anbefale, at kaste et blik på brødopskrifterne her på hjemmesiden, som du finder via linket her.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smagfuld hummersuppe med ristede jomfruhummerhaler og frisk dild
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1-2 kg skaller fra jomfruhummerhaler
  • 600 gram pillede jomfruhummerhaler (uden skal)
  • 250 ml fløde (eller cremefine for færre kalorier)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpure
  • 3-4 dråber fishsauce/fond
  • 1 flaske hvidvin
  • 2 dl vand
  • ½ økologisk citron til fintreven skræl og friskpresset saft
  • 25 gram smør + en ekstra klat smør
  • 1 god tot frisk dild
  • ½ tsk peber
  • ½ salt
Sådan gør du:
  1. Pil løg og hvidløg og skær begge dele i grove stykker.
  2. Find en stor gryde(skal have plads til skaller mm.), smelt smøret og tilsæt løg, hvidløg og tomatpure.
  3. Brun løg, hvidløg og tomatpure af i et par minutter, hvorefter jomfruhummerskallerne tilsættes gryden.
  4. Rist/brun jomfruhummerskallerne godt igennem under jævnlig omrøring i yderligere fem minutter.
  5. Herefter tilsættes vand, hvidvin, fishsauce/fond, citronskal og saft til gryden. Lad grydens indhold simrekoge i ca. 15 minutter, hvorefter du slukker for gryden og lader den stå at trække i en halv times tid.
  6. Efter en halv times tid, sigtes grydens indhold for skaller mm. Sæt gryden over varmen igen og reducer indholdet yderligere efter smag og behag. Smag til med salt og peber.
  7. Inden servering tilsættes fløde til den reducerede mængde hummersuppe.
  8. Imens fløden runder hummersuppen af, bringes vand i kog en passende gryde i kog og jomfruhummerne tilsættes. Pocher (kog kort) jomfruhummerne i 30 - 60 sekunder, hvorefter de tages op og køles af indtil varmen tillader, at du med fingrene kan fjerne skallerne.
  9. Grib en pande og tilsæt en smørklat. Pres et fed hvidløj ud i smørret, og svits hurtigt(max 30-60 sekunder) de pillede jomfruhummerhaler af. Tilføj et skvæt citron, lidt salt og peber, hvorefter jomfruhummerhaler tages af panden.
  10. Fordel hummersuppen i fire tallerkener, og server hummersuppen med ristede jomfruhummerhaler og en tot frisk dild.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here