HUSKER DU AT PRIORITERE TID TIL SUND REFLEKSION?

HUSKER DU REFFLEKSIONSTID?

Tiden, dagene og livet kan nemt drøne der ud af, uden vi egentlig får reflekteret over, om vi bruger vores tid, dage og liv, som vi ønsker!

Den ene dag tager den anden, og store dele af vores liv kører på autopilot. Det er der på sin vis intet galt med, hvis bare du er glad, tilfreds og måske sågar lykkelige for dit liv, men er du egentlig det?

Faren er nemlig, at vi ender med at køre (for) meget og (for) længe på autopilot, uden rigtigt at mærke efter. Mærker efter om vi egentlig er glade for vores livssituation og den retning vores liv bevæger sig i på nuværende tidspunkt.

Det nemmeste er sandsynligvis bare at fortsætte. Men de nemmeste valg lige nu, giver os langt fra altid det bedste liv og de bedste resultater på lidt længer sigt.

Eksempel: At spise chipsposen hver eneste aften lige nu føles godt, men når vi om et år har taget over 6 kilo fedt på af chipsvanen, føles det knap så godt.

SE OGSÅ: ER DU CHIPS-ELSKER? SÅ KAN DIN CHIPSVANE “VEJE” MANGE KILO

Refleksion giver os mulighed for slukke for autopiloten for en stund, så vi mærke efter, spotte benspændere, genopfriske mål i livet, samt foretage justeringer, forbedringer og forandringer til vores nuværende livsbane.

At dit liv ser ud som det gør er ikke altid selvforskyldt, men derfor kan du godt tage ansvar for at gøre livet bedre!

SE OGSÅ: Det er IKKE min skyld! » Slip offerrollen og skab et vinder-mindset

 

Hvorfor er det vigtigt at tage tid til refleksion?

Refleksion er en proces, hvor du tager tid til at tænke over dine mål, handlinger, følelser og tankegang. Det er vigtigt for sikre dig personlig udvikling, mental sundhed og den bedst mulige livskvalitet.

Her er fire grunde til, hvorfor det er vigtigt at tage tid til refleksion:

  1. Forståelse af sig selv: Refleksion hjælper med at forstå sig selv bedre, hvilket kan føre til øget selvværd og selvtillid. Refleksionstid kan også hjælpe dig med at identificere de negative tanke- og adfærdsmønstre, der kan begrænse din livskvalitet.
  2. Beslutningstagning: Refleksion giver mulighed for at undersøge muligheder og konsekvenser af beslutninger, inden de træffes. Refleksionstid kan hjælpe med at træffe mere velovervejede, fornuftige og konsekvensbevidste beslutninger.
  3. Stressreduktion: Refleksion kan hjælpe dig med at reducere stress og øge din følelsesmæssige balance. Det kan hjælpe med at tackle negative tanker og følelser, samt få en bedre forståelse af deres bagvedliggende årsager.
  4. Personlig udvikling: Refleksion kan hjælpe med at sætte mål og nå dem, samt følge op på fremskridt og lære af erfaringer. Det kan føre til personlig vækst og udvikling, samt øget glæde, trivsel og livstilfredshed.

Tør du være nysgerrig på tomrummet?

Refleksion kan ske på mange måder. Nogle går ture alene, andre skriver i dagbog, nogle tredje bruger meditation og nogle fjerde booker samtaler med en ven eller en professionel.

Nogle helt femte foretrækker noget helt andet. Vigtigst er at prioritere lidt tid til refleksion løbende. Lidt er bedre end ingenting.

Start i det små. Book din “mig-tid” i kalenderen, hvor du har tid og ro til en lille smule navlepilleri. Prioriter hellere lidt tid til refleksion regelmæssigt, fremfor meget tid få gange. Vær nysgerrig på hvordan du får mest muligt ud af din refleksionstid.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her