ER DU CHIPS-ELSKER? SÅ KAN DIN CHIPSVANE “VEJE” MANGE KILO

DIN CHIPSVANE LØBER OP I MANGE KILO PÅ ET ÅR
DIN CHIPSVANE LØBER OP I MANGE KILO PÅ ET ÅR

Din chipsvane løber op i mange ekstra kilo fedt

Chips er måske perfekt smagsmæssigt sammensat, men nyder du bare en enkelt pose chips om ugen, bliver det til 6,6 ekstra kilo fedt på et år.

Det er klart, at kalorieregnestykket afgøres af dit øvrige kalorieindtag, som du måske i nogen grad kan kompensere igennem. Nu kan det jo være, at du tænker: “Jeg kompensere altid for min chipsvane, så det gælder ikke mig”, men er det sandt?

Hurtigt fortalt, handler kompensationen i dine øvrige måltider nemlig om, at du fx slet ikke spiser aftensmad den samme dag, hvor du vælger at spise en pose chips om aftenen. Chipsposen afløser så dit ellers vanlige kalorieindtag fra en pæn portion aftensmad.

Hvis du stadigvæk tænker: “Næh nej, artiklens pointen gælder ikke mig…”, så fred være med det. Smut du bare hen i din sofa igen, så du kan pleje din chipsvane og fortælle røverhistorier til dig selv.

Personligt kender jeg ingen, der erstatter aftensmaden med en pose chips.

 

Sådan løber din chipsspisning op i mange ekstra kilo fedt på et år

Hvis kalorieindtaget fra din chipsvane, når du spiser bare en enkelt pose chips ugentligt, nydes udover dit ugentlige kaloriebehov, bliver resultatet som i illustrationen ovenfor.

Typisk spiser vi jo chipsposen (og andre fristelser) som ekstra kalorier, udover vores øvrige energibehov. Dermed ender chipskalorierne (og alle de andre fristelser, vi spiser) med at få os i kalorieoverskud, hvilket resulterer i en vægtøgning på 6,6 kilo ekstra fedt på et år.

 

Jeg vil gerne ændre min chipsvane, men hvordan gør jeg det?

Den mest brugte metode er “ALT ELLER INTET”-metoden, og den er typisk super ineffektiv, fordi den ikke tager højde for, at faktisk elsker, nyder og holder af chips. At gå fra “alt” din nuværende chipsvane til “intet” – ingenting, vil typisk skabe et (for) stort afsavn.

En typisk meget mere effektiv strategi til holdbar vaneændring, er at du fx går fra at spise en hel pose chips til at nyde en halv pose (eller mindre om ugen). Denne justering vil reducere dit kalorieindtag med mindst 50%, og stadigvæk tilgodese din chipslyst.

Det kan være et fint første skridt, fremfor et total forbud. Vær så nysgerrig på, hvad der virker for dig, i forhold til at justere, reducere og optimere herfra – ét skridt ad gangen.

Jeg spiser ALTID hele posen, så hvordan spiser jeg mindre?

Du er måske en af de mange, der godt kan se logikken i blot at spise en halv pose chips, men igen og igen må erkende, at du ender med at spise hele posen.

Her kan det give mening, at du starter ud med at smide halvdelen af chipsposens indhold i skraldespanden. HVAD? Ja, når først halvdelen af chipsposens indhold er smidt ud, så spiser du jo ikke den. Spis så resten af chipsposen, og nyd en kaloriereduktion på 50%.

Alle kneb gælder! Selvom det giver noget madspild, og det kan virke forkert, så gælder alle kneb i forhold til at lykkes med vaneændringer. Det er trods alt vigtigere, at du hjælper dig selv til at lykkes, blive slankere, sundere osv., ikke sandt?   

SE OGSÅ: FÅ STYR PÅ DIN SUKKERTRANG OG DINE SNACKINGVANER

Gør noget holdbart. Selv små ændringer, gør en stor positiv forskel over tid.

~ Alt held og lykke 🤗👏

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here