KALORIEFORSKELLEN PÅ SODAVAND MED SUKKER OG LIGHT

KALORIEFORSKELLEN PÅ SODAVAND MED SUKKER OG LIGHT
KALORIEFORSKELLEN PÅ SODAVAND MED SUKKER OG LIGHT

SODAVAND MED SUKKER VS LIGHT SODAVAND

Valget er dit, men slås du med vægten og ønsker vægttab, så giver det kaloriemæssig mening af drikke light, fremfor sodavand med sukker.

Nyd gerne almindelig sukkersødet Pepsi (eller enhver anden sukkersodavand), men vær meget opmærksom på det her: Du kan drikke hele 107 Pepsi MAX (eller anden light sodavand) for samme mængde kalorier, som 1 Pepsi med sukker indeholder.

Pointen gælder naturligvis ikke kun Pepsi, men alle sodavand med sukker.

I en travl hverdag styret af vanens magt, kan det være svært at se konsekvenserne af vores små mad- og drikkevalg i et større perspektiv. Vanens magt er stærk, og har vi først tillagt os at drikke fx sukkersødet sodavand, skænker vi det sjældent en tanke.

SE OGSÅ: DRIKKER DU LIGHT OG SUKKERFRI (aspartam)? SÅ RISIKERER DU…

Ønsker du brændende et holdbart vægttab, så start her (i dag)

Vi har alle nogle blinde vinkler i vores liv. Valg, vaner, handlinger og adfærd, som vi ikke registrerer, tillægger bevidsthed og dermed overser.

Når vægttab og livsstilsændring er et fokus, så skabes holdbare resultater gennem holdbare vaneændringer. Derfor er det afgørende, at vi bliver mere bevidste omkring konsekvenserne af de valg, vaner og handlinger, vi ellers overser i det daglige.

Drikkekalorier smager godt, men mætter forfærdeligt dårligt. Vi reducerer ikke vores madindtag nævneværdigt, hvis overhovedet, fordi vi drikker en sodavand med sukker til maden, vel? Nemlig, dermed bliver drikkekalorierne til kalorieoverskud.

LÆS OGSÅ: DRIKKEKALORIER KAN NEMT SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

 

Hvad afgør om jeg taber mig og lykkes med vægttab?

Grundlæggende afgøres dit vægttab af, om du formår at fastholde et kalorieunderskud over tid. Selvom du forvirres af myter om, at bestemt mad, fødevaregrupper, kropsformer, blodtyper, spisetidspunker, antal måltider osv. afgør vægttabet, afgøres vægttab af:

DIN EVNE TIL AT FASTHOLDE KALORIEUNDERSKUD

Det er enkelt, men sjældent let at lykkes, hvorfor mange får brug for en professionel hjælpende hånd på vægttabsrejsen. For at lykkes med vægttab, skal der styr på de vaner, den adfærd, de tanker, følelser, situationer osv. der ligger til grund for vores spisning.

Modsat hvad du og mange andre skønne mennesker tror, så handler vægttab kun i mindre grad om HVAD, du spiser. At lykkes med et holdbart vægttab, handler i højere grad, om at får styr på HVORDAN og ikke mindst HVORFOR vi spiser.

Et godt sted at starte selv er dog, at du i det små udskifter og justerer til bedre valg i forhold til HVAD du spiser og drikker. Her er drikkekalorier fx sodavand med sukker, der skiftes ud med light sodavand – et glimrende livsstilsændrende tiltag.

I mine onlineforløb arbejder jeg netop med de bagvedliggende psykologiske mekanismer, årsager, drivkræfter, bevæggrunde, der ligger til grund for overvægttab. Overvægten er nemlig typisk årsagen på bagvedliggende udfordringer eller problemer, om du vil.

SE OGSÅ: Har du EGENTLIGT SUCCES med din kostretning ift. vægttab?

 

Derfor virker slankekure, suppekure, kålkure osv. ikke

Her er en slankekur eller en kostplan – følg den! Mens du følger planen, kuren eller anvisninger om HVAD du må spise, kan du sagtens opnå resultater. Men arbejder du kun med HVAD og ikke HVORDAN og HVORFOR, så symptombehandler du sandsynligvis.

Symptombehandling (slankekure, kostplaner eller en hidsig inkompetent coach, vejleder, behandler) giver dig måske kortvarige vægtmæssige resultater. Du skal afgøre om mere YoYo-vægt er det, du ønsker?

Hvis du ønsker og drømmer om, at lykkes med et holdbart vægttab – én gang for alle, så er det nødvendigt, at du får styr på de bagvedliggende årsager til din overvægt og spisning.

Jeg håber artiklen, har givet dig indsigt i, at sodavand med sukker kan spænde ben for din vægtbalance og ønske om vægttab. Her ud over håber jeg, at du har fået indsigt i, hvorfor vejen til vægttab er enkel, men sjældent let.

Hvis det var nemt at tabe sig, så havde den 50% overvægtige verdensbefolkning, jo “bare” klaret det selv – lynhurtigt! 

Et holdbart vægttab og varige livsstilsændringer er sjældent nemt, fordi det handler mest om HVORDAN og HVORFOR, vi spiser! (Alt det mellem ørerne)

Sig til, hvis du får brug for en hjælpende hånd!

Pssst… Husk på, at selv de små valg, du finder ubetydelige, kan gøre en stor forskel, når ugen, måneden og året er omme. Start din vægttabsrejse med små justeringer.

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her