Kerneboller med valnødder og sesamdrys » Nem glutenfri opskrift

Kerneboller med valnødder og sesamdrys » Nem glutenfri opskrift
Kerneboller med valnødder og sesamdrys » Nem glutenfri opskrift

Kerneboller – Nem opskrift på grovboller

Nyd de lækreste kerneboller med valnødder og sesamdrys. Opskriften giver dig 6-8 styk glutenfrie, proteinrige grovboller

Brødopskriften på kerneboller med valnødder og sesamdrys, giver dig 6-8 lækre (glutenfrie og LCHF/KETO-venlige), der er perfekte som morgenboller, frokostboller eller mættende kerneboller til madpakken.

Kernebollerne kan varieres på et utal af måder, og du kan blot se hvad du har af spændende nødder og kerner i dine køkkenskabe, som du ønsker i bollerne.

Vil du have mere smag i kernebollerne, kan du fx blande en lille håndfuld rosiner, tranebær eller gojibær i dejen, hvorefter kernebollerne nemt kan udgøre et nemt måltid på farten.

Bær-tvistet giver smag og sødme til kernebollerne. Afhængigt af hvad du tilføjer, så vær OBS på at ikke alle slags tilføjelser er kostretningsvenlige, hvis du lever efter en sådan en.

 

Vejledende kalorieberegning af kernebollerne

Den samlede portion indeholder 800 kalorier80 gram protein, og 40 gram fibre.

Pr. kernebolle bliver det cirka: 

  • 100 kalorier
  • 10 gram protein
  • 5-6 gram kulhydrater heraf 5 gram fibre

 

Hvordan opbevares kernebollerne og kan de fryses?

Kernebollerne er sammensat af mere næringsrige ingredienser end fx almindeligt brød, og de skal derfor helst opbevares på køl for at holde sig friske og lækre. Kernebollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

Det bedste kommer nu, for kernebollerne er yderst fryseegnede.

Giv blot kerneboller en kort omgang ovnvarme eller en hurtig tur i mikroovnen, inden du skal bruge dem, så smager de ligesom da de var nylavede.

Holdbarhed: Proteinbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”

4.86 fra 1 stemmer
Kerneboller med valnødder og sesamdrys » Nem glutenfri opskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 6-8
 
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 3 dl hytteost (Kan erstattes med skyr, creme fraiche eller yoghurt)
  • 3 dl pofiber
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2-3 spsk græskarkerner
  • 0,5 dl valnødder
  • 2 spsk sesamfrø til drys
Sådan gør du:
  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Bland eller blend hytteosten med æg, pofiber, bagepulver og salt. Hak valnødderne groft, og bland dem og græskarkernerne i dejen til sidst.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir, og form dine kerneboller med en ske. Drys toppen af bollerne med sesamfrø, og sæt bagepladen med bollerne i ovnen.
  4. Tilbered kernebollerne i cirka 15-20 minutter ved 200 grader (afhænger af størrelsen).

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

2 KOMMENTARER

  1. Hej Johnny

    Endnu en god opskrift 🙂

    Du skriver 2-3 spsk. græskarkerner i opskriften! Er det mig, der er blind? Jeg kan ikke se, hvornår du putter dem i! Men jeg tænker, at de skal i selve dejen og ikke ovenpå – det har jeg i hvert fald gjort, og de er super gode.

    Susan

    • Hej Susan,

      Tusinde tak fordi du finder glæde i og lader dig inspirere af mine opskrifter mm.

      Du har helt ret, og nu er opskriften forbedret – takket være dig 😀 Tusinde tak 😀

      Jeg har tilføjet, at græskarkernerne skal blandes i dejen sammen med valnødderne.

      Ha’ verdens bedste dag!

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her