
Har du smagt mine kerneboller med valnødder?
Prøv min brødopskrift på kerneboller med valnødder og sesamdrys, og nyd de 6-8 styk glutenfrie, proteinrige og mættende kerneboller
Brødopskriften på kerneboller med valnødder og sesamdrys, giver dig 6-8 lækre (glutenfrie og LCHF/KETO-venlige), der er perfekte som morgenboller, frokostboller eller mættende kerneboller til madpakken.
Kernebollerne kan varieres på et utal af måder, og du kan blot se hvad du har af spændende nødder og kerner i dine køkkenskabe, som du ønsker i bollerne.
Vil du have mere smag i kernebollerne, kan du fx blande en lille håndfuld rosiner, tranebær eller gojibær i dejen, hvorefter kernebollerne nemt kan udgøre et nemt måltid på farten.
Bær-tvistet giver smag og sødme til kernebollerne. Afhængigt af hvad du tilføjer, så vær OBS på at ikke alle slags tilføjelser er kostretningsvenlige, hvis du lever efter en sådan en.
Vejledende kalorieberegning af kernebollerne
Den samlede portion indeholder 800 kalorier, 80 gram protein, og 40 gram fibre.
Pr. kernebolle bliver det cirka:
- 100 kalorier
- 10 gram protein
- 5-6 gram kulhydrater heraf 5 gram fibre
Hvordan opbevares kernebollerne og kan de fryses?
Kernebollerne er sammensat af mere næringsrige ingredienser end fx almindeligt brød, og de skal derfor helst opbevares på køl for at holde sig friske og lækre. Hvis kernebollerne kan fint holdes sig en enkelt dag, hvis de opbevares i brødkassen eller på køkkenbordet.
Det bedste kommer nu, for kernebollerne er yderst fryseegnede.
Giv blot kerneboller en kort omgang ovnvarme eller en hurtig tur i mikroovnen, inden du skal bruge dem, så smager de ligesom da de var nylavede.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 4 æg
- 3 dl hytteost
- 3 dl pofiber
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2-3 spsk græskarkerner
- 0,5 dl valnødder
- 2 spsk sesamfrø til drys
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Bland eller blend hytteosten med æg, pofiber, bagepulver og salt. Hak valnødderne groft, og bland dem i dejen til sidst.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og form dine kerneboller med en ske. Drys toppen af bollerne med sesamfrø, og sæt bagepladen med bollerne i ovnen.
- Tilbered kernebollerne i cirka 15-20 minutter ved 200 grader (afhænger af størrelsen).
Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –