Kødsovs med grøntsagspasta
Opskrift på kødsovs med grøntsagspasta af kinaradise og rustik salat -Nyd en nem, sund og lækker bolognese
Er du også vild med traditionel pasta med kødsovs? Så prøv denne sundere udgave!
Her får du opskriften på en super lækker og sundere udgave af den velkendte ret – Pasta med kødsovs. Denne version er et godt vægttabsalternativ, fordi hovedbestanddelen i måltidet er sunde og kalorielette grøntsager.
Kinaradisen levere et skønt og sprødt alternativ til pastaen, og den smager på ingen måde af radise, hvis du sidder med den tanke.
Ved at lave en skøn blandet salat til din kinaradise-“pasta”(din sunde grøntsagspasta) med kødsovs, sikrer du, at familien får et skud sundhed fra grøntsagstilbehøret.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 1 stor kinaradise (gerne 500-700 gram)
- 500 gram hakket oksekød
- 1 dåse flåede tomater
- 2 terninger oksebouillon
- 2 glas champignon (eller 500 gram friske)
- 1 stort løg
- 3 store fed hvidløg
- 10 gram smør
- 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
- Smag til med diverse krydderurter fx Oregano, Basilikum, Timian
- 1 broccoli hoved
- 2-3 store champignon
- 1 rød peberfrugt
- 1 gulerod
- 4 valnødder
- 1 klump frisk mozzarellaost
- Giv en stor gryde høj varme, og lad smørret smelte. Tilsæt det hakkede oksekød, de rensede, klargjorte og hakkede løg og hvidløg, samt champignonerne. Lad det brune af i 3-5 minutter.
- Tilsæt de flåede tomater, bouillon til gryden, og lad ingredienserne simrer i yderligere 10 minutter. Blend evt. kødsovsen igennem med en stavblender, hvis den skal serveres for børn.
- Rens og skræl kinaradien. Strimmel herefter kinaradisen fra ende til anden med en juliennejern, spiralizer eller tilsvarende køkkenværktøj, der kan lave pastalignende strimler ud af kinaradisen.
- Kog 1 - 1,5 liter vand i en elkedel, og overhæld langsomt alle strimlerne af kinaradise.
- Skyl og snit og/eller strimmel salatingredienserne til den blandede salat efter eget ønske. Top salaten af med knuste valnødder og skiver af frisk mozzarellaost.
- Server retten som vist i serveringsforslaget ovenfor.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]