Kødsovs med sesamfrø på bund af dampede grøntsager

Kødsovs med sesamfrø på bund af dampede grøntsager. Nem hverdagsret
Kødsovs med sesamfrø på bund af dampede grøntsager. Nem hverdagsret

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Skøn hverdagsret…

Uhm… sådan en god varm kødsovs er slet ikke så ringe endda. Det meste af min barndom, husker jeg tydeligt, at jeg forbandt kødsovs med noget træls og trist noget, som altid blev serveret i alt for store mængder uden smag, når jeg var på lejerskole.

Ligesom mange andre overbevisninger vi får skabt i barndommen, så hænger skidtet ofte ved i en del år, indtil vi får modbevist os selv nogle gange – det er heldigvis sket 😉

Jeg elsker en god kødsovs – gerne i kombination med en god portion blandet grønt som fx i opskriften her. Noget andet jeg elsker, til trods for mine trælse og triste kødsovs-minder fra lejerskolen, så er det at foodpreppe kødssovs i større mængder.

Jeg vil næsten på ethvert tidspunkt kunne hive en portion god kødsovs op af min fryser, og kombinere den med en portion frostgrønt. På den måde kan jeg altid have et sundt og mættende måltid klar rekordtid.

Pointen er naturligvis, altid at have sund minutmad i klar i fryseren.

» Del gerne den lækre opskrift med dine venner og bekendte…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Kødsovs med sesamfrø på bund af dampede grøntsager.
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Kødsovsen
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 dusk snittet basilikum eller 2 tsk tørret
  • 1 løg snittet fint
  • ½ liter tomatpassata, hakkede tomater eller Dolmio tomatsovs
  • 2 terninger oksebouillon
  • 1-2 spsk sesamfrø
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Mild paprika
  • evt. 1 knsp tørret chili, samt et lille "dut" kulør for farve
De dampede grøntsager (Den hurtige - 500 gram blandet frost grønt)
  • 500 gram broccoli
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 stor gul peberfrugt
  • 1 store gulerod
  • 1 håndfuld haricots verts bønner
Tilberedning
Sådan laver du kødsovsen
  1. Grib en stor pande og brun det hakkede oksekød godt af under kyndig omrøring.
  2. Når oksekødet er brunet af tilføjes tomatsovs, basilikum, løg og oksebouillon til panden.
  3. Lad ingredienserne simre i 10 minutter ved middel varme. Smag kødsovsen til med salt, peber, paprika, samt evt. chili og kulør inden servering.
Sådan laver du de dampede grøntsager
  1. Bring 1 centimeter vand i kog i bunden af en stor gryde med låg.
  2. Skyl og snit peberfrugt, gulerod, haricots verts og broccoli i mindre stykker.
  3. Hæld alle grøntsagerne ned i gryden med det kogende vand. Sørg for vandet koger, og lad så grøntsagerne dampe i 5-7 minutter.
  4. Anret grøntsagerne i bunden af tallerkenerne, anbring en portion kødsovs ovenpå og afslut med et drys sesamfrø.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here