Kødsovs og dampede grøntsager med sesamfrø » Nem opskrift

Kødsovs og dampede grøntsager med sesamfrø » Nem opskrift
Kødsovs og dampede grøntsager med sesamfrø » Nem opskrift

Nem kødsovs og grøntsager med sesamfrø

Prøv en skøn hverdagsopskrift på kødsovs og dampede grøntsager med sesamfrø » Nem og lækker madopskrift på sund fastfood

Uhm… sådan en god varm kødsovs er slet ikke så ringe endda. Det meste af min barndom, husker jeg, hvordan jeg forbandt kødsovs med noget træls og trist noget. Noget der altid blev smagløse store mængder på mine lejerskoleture. Jeg hadede kødsovs!

Ligesom mange andre barndomsskabte overbevisninger, hænger de ofte ved i en del år, indtil vi får dem modbevist af flere gange – det er heldigvis sket!

Jeg elsker en smagfuld kødsovs – gerne i kombination med en god portion blandet grønt, som i opskriften her. Noget andet jeg elsker, til trods for mine trælse kødsovs-minder fra lejerskolerne, er at foodpreppe (forbedrede) kødsovs i større mængder.

Jeg vil næsten på ethvert tidspunkt kunne hive en portion god kødsovs op af min fryser, som nemt kan kombineres med en portion frostgrønt. På den måde, kan jeg altid lave et sundt og mættende måltid klar rekordtid.

Pointen er naturligvis: Hav altid sund minutmad i klar i fryseren, så bliver det meget nemmere for dig at leve sundere og holde styr på vægten.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Kødsovs og dampede grøntsager med sesamfrø » Nem opskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Kødsovsen
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 dusk snittet basilikum eller 2 tsk tørret
  • 1 løg snittet fint
  • ½ liter tomatpassata, hakkede tomater eller Dolmio tomatsovs
  • 2 terninger oksebouillon
  • 1-2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk mild paprika
  • evt. 1 knsp tørret chili, samt et lille "dut" kulør for farve
De dampede grøntsager (Den hurtige - 500 gram blandet frost grønt)
  • 500 gram broccoli
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 stor gul peberfrugt
  • 1 store gulerod
  • 1 håndfuld haricots verts bønner
Sådan gør du:
Sådan laver du kødsovsen
  1. Grib en stor pande og brun det hakkede oksekød godt af under kyndig omrøring.
  2. Når oksekødet er brunet af tilføjes tomatsovs, basilikum, løg og oksebouillon til panden.
  3. Lad ingredienserne simre i 10 minutter ved middel varme. Smag kødsovsen til med salt, peber, paprika, samt evt. chili og kulør inden servering.
Sådan laver du de dampede grøntsager
  1. Bring 1 centimeter vand i kog i bunden af en stor gryde med låg.
  2. Skyl og snit peberfrugt, gulerod, haricots verts og broccoli i mindre stykker.
  3. Hæld alle grøntsagerne ned i gryden med det kogende vand. Sørg for vandet koger, og lad så grøntsagerne dampe i 5-7 minutter.
  4. Anret grøntsagerne i bunden af tallerkenerne, anbring en portion kødsovs ovenpå og afslut med et drys sesamfrø.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here