Kyllingebøffer med ratatouille og dampet broccoli » Sund opskrift

Kyllingebøffer med ratatouille og dampet broccoli » Sund opskrift
Kyllingebøffer med ratatouille og dampet broccoli » Sund opskrift

Nyd de saftigste kyllingebøffer?

Prøv min nemme, sunde og lækre hverdagsopskrift på de saftigste kyllingebøffer med ratatouille og dampede broccolibuketter

Kyllingebøffer med ratatouille og broccoli er en saftig hverdagsopskrift, der kan laves klar på rekordtid i en travl hverdag.

Nej, sund mad er ikke besværligt, med mindre du tænker det svært og gør det svært. Sund mad kan sagtens være både enkelt, let og lækkert, og her får du endnu et bud på hvordan.

Lav gerne en fuld portion, selvom du måske bor alene.

Hvorfor? Fordi du så har nem, sund og lækker mad til flere dage fremover. Portionspak dit store måltid i mindre portioner, og læg dem i fryseren. Voila, det er ret nemt.

Nogle trives fint med at spise den samme ret 5 dage i træk, når de laver store portioner, og så kan det også være måden at gøre det på. Hvem spørger du? fx min far (Tak til min far, for at bidrage til eksemplet her).

Men trives du, ligesom jeg ikke med det, så brug fryse-tricket ovenfor.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Kyllingebøffer med ratatouille og dampet broccoli » Sund opskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Kyllingebøfferne
  • 800 - 1000 gram kyllingefars
  • 2 terning hønsebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk peber
  • 20 gram smør
Ratatouille
  • 1 squash a' cirka 300 gram
  • 2-3 store tomater
  • 1-2 peberfrugter
  • 1 lille løg
Dampet broccoli
  • 1 broccoli a' 400-500 gram skåret i buketter
Sådan gør du:
  1. Rør kyllingefarsen godt sammen med bouillonblandingen, paprika, salt og peber.
  2. Giv en eller to stegepande(r) høj varme, lad smørret smelte og steg dine kyllingebøffer i 3-4 minutter pr. side.
  3. Læg herefter kyllingebøfferne til side på en tallerken og pak dem ind i stanniol, indtil de skal serveres med ratatouille og broccoli.
Sådan laver du ratatouille
  1. Klargør alle grøntsagerne og snit dem i passende tern.
  2. Sauter ingredienserne til din ratatouille på samme pande, som du har stegt dine kyllingebøffer på i 4-5 minutter, så din ratatouille optager stegepanden saft, kraft og gode smag.
  3. Smag din ratatouille til, og krydr evt. med salt, peber og andre favoritkrydderier.
Sådan damper du den perfekte broccoli
  1. Tag en kasserolle eller gryde og fyld den med 1 centimeter vand i bunden.
  2. Give kasserollen eller gryden høj varme, så vandet bringes i kog. Hæld snittede broccolibuketter i det kogende vand, og lad broccolibuketterne dampe i cirka 3-4 minutter.
  3. Tjek evt. om broccolibuketterne er tilberedt perfekte, ved at stikke spidsen af en gaffel i nogle af broccolibuketterne. Gaflen skal ubesværet kunne stikkes ind i stokken under broccolibuketten.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!



 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her