Kyllingepizza “MEATZA” med tomat, oksekød, pølse og mozzarella

Kyllingepizza "MEATZA" med tomat, oksekød, pølse og mozzarella
Kyllingepizza "MEATZA" med tomat, oksekød, pølse og mozzarella

SUND KYLLINGEPIZZA/MEATZA

Nyd en proteinrig kyllingepizza “MEATZA” med tomatsovs, oksekød, pølse og mozzarella (sprød pizzabund af kyllingefars)

Tænker du: “Hvad er en ‘MEATZA’ egentlig?”, så er det en pizza, hvor pizzaen laves på en kødbund. Dvs. en pizza uden den traditionelle dejbund af mel.

Selvom det kan virke en smule underligt at lave pizza uden brug af mel, så vil du, når du har prøvet det, opdage at det slet ikke er så tosset – faktisk vildt lækkert!

 

Hvorfor lave ‘MEATZA’, KETO/LCHF/LOW-CARB-pizza?

Pizzabunden lavet på kyllingefars, giver fx mennesker med glutenallergi, samt personer der lever jf. KETO/LCHF/LOW-CARB principperne mulighed for at nyde en lækker pizza.

Personligt varierer jeg mellem at lave ‘MEATZA’ og almindelig pizza – jeg nyder begge dele. Den større proteinandel i ‘MEATZA’ nyder jeg godt af både i forhold til bedre mæthed, men de ekstra proteiner støtter også mig kostmæssigt i min styrketræning og muskelopbygning.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Kyllingepizza "MEATZA" med tomat, oksekød, pølse og mozzarella
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Pizzabunden
  • 500 gram hakket kyllingefars
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk tørret oregano
Pizzafyld (kan udskiftes efter behov)
  • 2 dl tomatsovs
  • 300 gram hakket oksekød (brunet af og krydret på forhånd)
  • 100 gram pølsestykker eller cocktailpølser (kan undlades)
  • 125 gram frisk mozzarellaost (alternativt revet mozzarellaost)
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tsk tørret oregano
Sådan gør du:
Sådan laver du pizzabunden
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Rør kyllingefarsen godt igennem med salt og oregano. Brug en spartel eller hænderne og fordel kyllingefarsen på to runde 28cm pizzaforme eller en firkantet bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Når kyllingefarsen er fordelt i et ligeligt sammenhængende tyndt lag, sættes kyllingepizzabunden(e) i ovnen, hvor den bages i 12-15 minutter, til den er gylden.
  4. Tag herefter kyllingepizzabunden(e) ud, og fordel tomatsovs, brunet oksekød, pølsestykker, skiver af peberfrugt, skiver af frisk mozzarellaost og tørret oregano på pizzaen.
  5. Bag kyllingepizzaen yderligere 10 minutter i ovnen.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Madopskriften passer til kostretningerne

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her