Lækre ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos

Lækre ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos
Lækre ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos

Har du smagt ostefrikadeller?

Prøv mine lækre opskrift på ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos » Måske bedre end din mors frikadeller?

For år tilbage tænkte stort set aldrig grøntsager ind i mine måltider, og endte derfor næsten altid kun med fx pommes frites, ris, pasta mm. som tilbehør til mine proteinkilder.

Jeg husker tydeligt, når jeg en sjælden gang imellem tænkte på grøntsager. Min hjerne kværnede løs omkring den samme kedelige blanding af iceberg, agurk og tomat. Det var åbenbart min eneste (kedelige) definition på kreativ salat- og grøntsagstilbehør.

Nu ved jeg, hvor lækre og spændende både salater og grøntsager kan laves…

Tip! Dagens tip eller anbefaling, om du vil, går på at tænke din proteinkilde (fx frikadeller) ind i en sammensætning med to slags grøntsagstilbehør. Ved at gøre det, vil du ofte ende ud med at spise flere sunde grøntsager, og skære ned på alt det energitætte tilbehør.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Lækre ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Ostefrikadellerne
  • 750 gram hakket kalv- og svinekød
  • 50 gram revet ost fx mozzarella- eller cheddarost
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1½ tsk salt ( cirka 4-5 gram)
  • 25 gram smør til stegning
Lun bønnesalat
  • 700 gram haricots verts bønner (frost)
  • 4 klumper hakket spinat (frost)
  • 1 glas eller 300 gram friske, rengjorte og snittede champignoner
  • 2 tsk salt
Cremet blomkålsmos
  • 1 blomkål
  • 50 gram flødeost med smag af pikant eller andet
  • 2 tsk salt
Sådan gør du:
Sådan laver du den cremede blomkålsmos
  1. Fyld en stor gryde(cirka 3-4 liter) halvt op med vand, og bring vandet i kog.
  2. Mens vandet bringes i kog, renses og snittes blomkålen i mindre stykker, og tilføjes til gryden.
  3. Lad blomkålen koge mør i 15-20 minutter, hvorefter vandet hældes fra gryden.
  4. Tilføj flødeosten til gryden, og pisk så den møre blomkål sammen til en luftig mos med en el-pisker. Smag til med salt, og lad blomkålsmosen simre under omrøring, i nogle minutter, ved middel varme.
Sådan laver du de lækre ostefrikadeller
  1. Bland fintsnittet løg med fars, æg, revet ost, paprika, salt og peber godt sammen i en skål.
  2. Lad smøret smelte ved høj varme på en stor pande.
  3. Form frikadellerne i en passende størrelse, og steg dem gyldne og sprøde i smøret. Frikadellerne skal cirka steges i cirka 3-5 minutter per side alt afhængigt af størrelsen.
Sådan laves den lune bønnesalat
  1. Fyld en stor gryde(cirka 3-4 liter) med 2 cm vand i bunden, og bring vandet i kog.
  2. Tilføj haricots verts bønner og spinatklumperne til gryden. Damp bønner og spinat i 4-5 minutter fra vandet koger.
  3. Hæld vandet fra gryden, tilføj champignonerne, rør rundt, og smag til med salt, peber og evt. andre krydderier inden servering.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her