Laksesalat med serranoskinke, blomkål, græskarkerner og havsalt

Laksesalat med serranoskinke, blomkål, græskarkerner og havsalt
Laksesalat med serranoskinke, blomkål, græskarkerner og havsalt

2 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  20min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Mere fisk i kosten…

Laks smager fantastisk, og du kan skabe et hav af varierede anretninger med laks.

Overtilberedning er naturligvis noget, du skal undgå med alt mad. Fisk har dog tendens til at have en mere snæver succesmargin. Når du tilbereder fisk, er det vigtigt, at du er meget opmærksom på, ikke at komme til at overtilberede den.

Successtrategien til perfekt tilberedt fisk, skal findes i den rigtige balance i overgangen fra rå og veltilberedt. Vær særligt opmærksom på din varmekilde, og så får du her et tip til, hvordan jeg finder ud af om laksen i opskriften her er tilberedt perfekt.

TIP: Hvad angår tilberedning af laks, så kan du med et forsigtigt tryk, teste om laksen er tilberedt perfekt. Når du med en finger, kan trykke forsigtigt på laksen, og laksestykket glider fra hinanden, er laksen klar til servering.

Lad os så nappe dagens opskrift på lækker laksesalat…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Laksesalat med serranoskinke, blomkål, græskarkerner og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser
  • 300-400 gram laks
  • 4 skiver serranoskinke
  • 10 cm agurk
  • 2 store eller 4 små tomater
  • 1 god håndfuld blomkål
  • ¼ iceberg eller andet salat
  • 1 spsk græskarkerner
  • 1 skvæt citronsaft
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Krydr laksen med salt, peber og citronsaft, samt evt. krydderurter.
  2. Bring 1 cm vand og en smule salt i kog i en gryde, som du har låg til. Læg laksestykkerne ned i vandet, skrue ned for gryden og lad laksen simre i 5-7 minutter under låg.
  3. Snit salat, tomat og agurk og anret det på to tallerkener.
  4. Blomkålen renses og skæres i mindre buketter. Når laksen er færdig, fiskes stykkerne op af vandet og blomkålsstykkerne kommes i gryden, hvor de dampes i 2-3 minutter.
  5. Lad laks og blomkål køle af inden anretning på salaten ellers risikere du at den sprøde salat, bliver blød og uappetitlig.
  6. Når laksen er kølet af, trykkes stykkerne forsigtigt fra hinanden og anrettes ammen med den afkølede blomkål, på de to tallerkener.
  7. Riv serranoskinken i mindre stykker. Top tallerkenerne af med serranoskinken, græskarkerner og havsalt.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here