LATERAL PULL DOWN (NARROW GRIP) » Sådan trænes øvelsen

LATERAL PULL DOWN (NARROW GRIP)

Sådan træner du Lateral pull-down med smalt greb er en øvelse, der primært træner latissimus dorsi i ryggen(den bredde rygmuskel)

  1. For at udføre øvelsen korrekt, skal man starte ved at sidde på en pull-down maskine eller bænk under et træktårn med en monteret smal grebsstang eller tage et smalt greb på en bred stang, som jeg gør.
  2. Grebet skal placeres indenfor skulderbredde. Træk derefter stangen ned til kroppen ved at bøje albuerne, så stangen trækkes ned mod brystet, mens du holder ryggen ret.
  3. Hold opspændet i din brede rygmuskel i den nederste position i et par sekunder.
  4. Lad herefter langsomt grebstangen glide op til startpositionen igen.

Det er vigtigt at holde kroppen fast og undgå at “hoppe” op med kroppen for at hjælpe sig selv, bevæge sig kontrolleret og ved at bruge lat musklerne.

Det anbefales at starte med en let vægt for at lære teknikken, og gradvist øge belastningen. Det er vigtigt at holde en god form og teknik for at minimere risikoen for skader, og at variere sin træning for at opnå en balance i musklerne.

PRØV OGSÅ: LATERAL PULL-DOWN (WIDE GRIP) » Sådan træner du øvelsen!

 

Hvorfor træne LATERAL PULL DOWN?

Træning af Lateral pull-down (narrow grip) kan hjælpe med at styrke og tone latissimus dorsi musklerne, og triceps og biceps som sekundære muskler.

Latissimus dorsi musklerne er den største muskelgruppe i ryggen, og er ansvarlig for at trække armene ned mod kroppen og tilbage, og er en vigtig muskel for mange øvelser såsom pull-ups, rows og chin-ups.

Træning af latissimus dorsi musklerne kan hjælpe med at forbedre ens overkropsstyrke, balance i musklerne, og øge ens evne til at udføre mange dagligdags aktiviteter og sportsgrene med god form og teknik.

Træning af triceps og biceps som sekundære muskler kan hjælpe med at forbedre triceps’ evne til extendere albuen og biceps’ evne til at bøje albuen.

Lateral pull-down med smalt greb er også god øvelse for at øge specifik styrke og isolering af latissimus dorsi musklerne, og kan hjælpe med at afdække og afbalancere eventuelle svagheder i musklerne.

Det anbefales at variere sin træning og inkludere flere øvelser som træner latissimus dorsi, triceps og biceps musklerne for at opnå en balance i kroppen.

 

Fysisk aktivitet er en gave for din krop og dit sind ツ

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her