Low-Carb kerneboller med valnødder og sesamdrys

Low-Carb kerneboller med valnødder og sesamdrys
Low-Carb kerneboller med valnødder og sesamdrys

8-10 stk Kerneboller

Hands-on:  10min – Total tid:  45min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Denne opskrift på Low-Carb kerneboller med valnødder og sesamdrys, giver dig en god portion lækre morgenboller, frokostboller eller boller til madpakken.

De her kerneboller, kan varieres på et utal af måder, så se hvad du har af spændende nødder og kerne og prøv dig frem. Prøv også at smide en lille håndfuld rosiner, tranebær eller gojibær i, så kan kernebollerne nemt tages med på farten uden, du nødvendigvis behøver at bruge tid på at gøre ret meget mere ved dem. Bær-tvistet agerer smagsgiver og kernebollerne vil mætte dig godt i flere timer, grundet de mange skønne fibre.

TIP: Lad være med at opbevare kernebollerne i brødkassen eller på køkkenbordet i mere end 1 dag. De skal helst på køl for at holde sig friske og lækre.

TIP: Giv de fiberrige kerneboller en omgang ovnvarme inden brug, hvis de tages fra fryser eller køleskab, så smager de ligesom, da de var nylavede.

Low-Carb kerneboller med valnødder og sesamdrys
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 8-10
 
Ingredienser
  • 4 Æg
  • 0,5 dl Græskarkerner
  • 0,5 dl Solsikkekerner
  • 0,5 dl Valnødder
  • 2 dl Hytteost (Gerne så fed så muligt)
  • 30 g Smør
  • 1 dl Mandelmel købt eller hjemmemalet i foodprocessoren
  • 2 dl Pofiber
  • 0,5 dl Hørfrø
  • 2 spsk Loppefrøskaller (Psyllium Husk)
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Hav- eller Stensalt
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Smelt smør og hæld det i foodprocessoren med æg og hytteost. Blend ingredienserne godt igennem.
  3. Mal hørfrøene til fint pulver i en kaffemølle eller lignende. Tilsæt hørfrøpulveret og de resterende ingredienser med undtagelse af græskar- og solsikkekernerne. De skal først vendes i “dejen” kort før den er færdigæltet. På den måde holder de sig så hele som muligt.
  4. Lad dejen hvile i omkring 10 – 15 minutter, så fibrene får opsuget og samlet dejmassens væde.
  5. Dyp en ske i vand og brug den til at tage dej og forme bollerne med. Dyp jævnligt, så er det super nemt og hurtigt at få formet nogle flotte fiberrige kerneboller. Afhængigt af størrelsen på dine kerneboller, kan du forme ca. 8-10 små fiberrige kerneboller på en bageplade.
  6. Drys med sesamfrø. Sæt de fiberrige kerneboller i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 160 grader varmluft.Har du travlt, så kan du smide kernebollerne ind på 200 grader i 20-25 min.
  7. Tag de fiberrige kerneboller af bagepladen og lad dem afkøle på en smule på en bagerist, så restene væde og varme fra de bollerne ikke gør dem bløde.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få tips og tricks til en smartere, sundere og bedre livsstil

Jeg vil blive super glad, hvis du hjælper med at sprede det gode budskab om UPGRADED!

“Synes godt om” UPGRADED på Facebook

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så får du genveje til øget produktivitet, lækre opskrifter på rigtig mad, tricks til optimeret fedtforbrænding og smartere træning! 
[mc4wp_form id=”1719″]

På forhånd – 1000 tak for opbakningen!

Johnny Christensen og Team UPGRADED

Please enter your comment!
Please enter your name here