Har du smagt mine fiskefrikadeller og blinis?
Prøv min lækre madopskrift på lune fiskefrikadeller, lækre blinis med stenbiderrogn og let salat » Nyd en mundvandsprovokerende livret
Trænger du til ekstra selvforkælelse eller vil du forkæle din partner, familie eller venner? Så er denne opskrift virkelig et mundvandsprovokerende bud. Fiskeanretningen smager nemlig fantastisk – og så er de små smagfulde blinis hyggelig at hapse.
Jeg har delt opskriften op i sektioner, så du nemt kan snuppe dele af opskriften, hvis du enten ikke ønsker at lave hele opskriften eller gerne vil anvende opskriftselementer i andre lækre sammenhænge.
“What you see is what you get”, så prøv opskriften, hvis billedet frister 😉
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 gram torskefileter
- 3 æg
- 1 god dusk dild
- 1 løg
- 1 økologisk citron (skal og saft skal bruges)
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 2-3 spsk pofiber (eller hvedemel, hvilket dog ikke er LCHF/KETO)
- 2-3 tsk salt
- 20 gram smør til stegning (mængden kan reduceres med slip-let pande)
- 1 håndfuld frisk spinat
- 200 gram snittet rødkål eller rød spidskål
- 1 stor tomat
- ½ gul peberfrugt
- evt. dressing (Vælg en light for færre kalorier)
- 3 æg
- 3-4 spsk pofiber (eller hvedemel, hvilket dog ikke er LCHF/KETO)
- 1 tsk salt
- 3 knsp bagepulver (kan udelades - giver mindre luftige blinis)
- 15 gram smør til stegning (mængden kan reduceres med slip-let pande)
- 100 gram stenbiderrogn eller ægte kaviar
- 1 lille løg
- 2-3 spsk cremefraiche (eller let neutral yoghurt for færre kalorier)
- 2 knsp salt
- 1 knsp friskværnet sort peber
- ½ tsk citronsaft
- skræl løg og skyl dilden. Kør så begge dele en tur igennem kniven i din foodprocessor.
- Tilføj torsk, æg, saft og skal fra en halv citron, pofiber, salt og peber i foodprocessoren. Blend alle ingredienserne godt sammen i nogle minutter, så fiskefarsen får en fin og lækker konsistens.
- Smelt en smørklat på en stor pande ved middel-høj varme.
- Grib en spiseske, form fiskefrikadellerne og læg dem af på panden. Steg fiskefrikadellerne i 2-3 minutter per side til de er gyldne.
- Skyl alle grøntsagerne, riv rødkålen eller den røde spidskål på et mandolinjern, snit tomaten og peberfrugten og bland salaten.
- Bland eller blend ingredienserne til dine blinis, og lad dejen trække 1-2 minutter.
- Grib en stor pande, og lad en klat smør smelte ved middel varme.
- Rør dejen igennem en sidste gang, inden blinisdejen fordeles i små blinis/pandekager på den varme pande.
- Steg hver blinis i cirka 2 minutter på hver side, inden de lægges til afkøling på en tallerken.
- Rør cremefraichen sammen med citronsaft, salt og peber. Skræl og snit løget fint.
- Anret en portion cremefraiche på hver af blinis og top af med snitte løg, og stenbiderogn eller kaviar.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]