Lune fiskefrikadeller og lækre blinis med stenbiderrogn dertil en sprød salat

Lune fiskefrikadeller og lækre blinis med stenbiderrogn dertil en sprød salat
Lune fiskefrikadeller og lækre blinis med stenbiderrogn dertil en sprød salat

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Lækker selvforkælelse…

Trænger du til ekstra selvforkælelse, så er opskriften her værd at prioritere, for måltidet smager fantastisk – og så er det super hyggeligt at hapse de små lækre blinis.

Tip! Jeg har delt opskriften op i sektioner, så du nemt kan snuppe dele af opskriften, hvis du enten ikke vil lave hele opskriften eller ønsker at anvende opskriftselementer i andre lækre sammenhænge.

Jeg vil ikke sige meget andet end: “Prøv opskriften – What you see is what you get”

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Lune fiskefrikadeller og lækre blinis med stenbiderrogn dertil en sprød salat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 800 gram torskefileter (Vær OBS på sammensætningen af fx færdigfars)
  • 3 æg
  • 1 god dusk dild
  • 1 løg
  • 1 økologisk citron (skal og saft skal bruges)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1,5 tsk salt
  • Smør til stegning
Den blandede salat
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 lille gulerod
  • 200 gram snittet rødkål eller rød spidskål
  • 1 stor tomat
  • evt. dressing (Vælg en light for færre kalorier)
Ingredienser til 8 luftige blinis
  • 3 æg
  • 3-4 spsk pofiber (eller mel, hvis ikke du spiser LCHF/Low Carb)
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • 3 knsp bagepulver (kan udelades - giver mindre luftige blinis)
  • 1 klat smør til stegning
Topping til blinis
  • 100 gram stenbiderrogn eller ægte kaviar
  • 1 lille løg
  • 2-3 spsk cremefraiche (eller let neutral yoghurt for færre kalorier)
  • 2 knsp salt
  • 1 knsp friskværnet sort peber
  • ½ tsk citronsaft
  • Tip: Farsen kan evt. jævnes med lidt pofiber (eller mel, hvis ikke du spiser LCHF/Low Carb)
Tilberedning
Sådan tilbereder du fiskefrikadellerne
  1. skræl løg og skyl dilden. Kør så begge dele en tur igennem kniven i din foodprocessor.
  2. Tilføj torsk, æg, saft og skal fra en halv citron, salt og peber i foodprocessoren. Blend alle ingredienserne godt sammen i nogle minutter, så fiskefarsen får en fin og lækker konsistens.
  3. Smelt en smørklat på en stor pande ved middel-høj varme.
  4. Grib en spiseske, form fiskefrikadellerne og læg dem af på panden. Steg fiskefrikadellerne i 2-3 minutter per side til de er gyldne.
Sådan laver du den blandede salat
  1. Skyl alle grøntsagerne, skræl og strimmel guleroden, riv rødkålen eller den røde spidskål på et mandolinjern, snit tomaten og bland salaten.
Sådan laver du luftige blinis
  1. Bland eller blend ingredienserne til dine blinis, og lad dejen trække 1-2 minutter.
  2. Grib en stor pande, og lad en klat smør smelte ved middel varme.
  3. Rør dejen igennem en sidste gang, inden blinisdejen fordeles i små blinis/pandekager på den varme pande.
  4. Steg hver blinis i cirka 2 minutter på hver side, inden de lægges til afkøling på en tallerken.
Sådan laver du toppingen til dine blinis
  1. Rør cremefraichen sammen med citronsaft, salt og peber. Skræl og snit løget fint.
  2. Anret en portion cremefraiche på hver af blinis og top af med snitte løg, og stenbiderogn eller kaviar.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få inspirerende tips og ideer til at skabe det gode liv!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram



Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

 

Er det tid til at skabe forandringer - der holder?

Johnny Christensen

Johnny Christensen

Online Coach & Livsstilsdesigner

Please enter your comment!
Please enter your name here