Lune, lækre og luftige frokostfrikadeller – Den allerbedste opskrift

Lune, lækre og luftige frokostfrikadeller - Low-Carb / LCHF / Paleo
Lune, lækre og luftige frokostfrikadeller - Low-Carb / LCHF / Paleo

4 Personer

Hands-on tid:  10min – Total tid:  20min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Store lune, lækre og luftige…

Hvis der findes en frikadelleopskrift, der kan hamle op med opskriften som slagteren, mormor og tante Oda bruger, så må det være denne her frikadelleopskrift. Lov mig at snuppe opskriften til næste gang der skal frikadeller på bordet.

…Og hvad kan du så spise til frikadeller? 

Klik her og lad dig inspirere af de lækre tilbehørsopskrifter her på UPGRADED.DK

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Lune, lækre og luftige frokostfrikadeller - Low-Carb / LCHF / Paleo
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 500 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk sesammel eller hørfrømel
  • 1 dl danskvand
  • Friskkværnet sort peber
  • Hav- eller stensalt (4-5 gram)
  • Smør (til stegning)
Tilberedning
  1. Skræl og snit løget fint. Hvis mindre skal spise med, kan du blende/purere løget, så de ikke finder løgstykkerne.
  2. Rør det hakkede svine- og kalvefars godt sammen med æg, løg, sesammel, bagepulver, danskvand, friskkværnet sort peber og hav- eller stensalt.
  3. Lad gerne den sammenrørte fars hvile i køleskabet i en halv times tid inden du går videre. Dette trick gør dels at frikadellerne nemmere formes, samt at smagen fra ingredienserne forenes bedre.
  4. Grib en stor pande og lad smøret til stegningen smelte ved middel varme. Mens smøret smelter former du dine lækre luftige frikadeller.
  5. Steg frikadellerne til de er gyldne, sprøde og lækre. Husk at have luft imellem 'dellerne', så de ikke begynder at koge, fremfor at stege.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

3 KOMMENTARER

    • Hej Pia,

      Godt spørgsmål du har.

      Jeg køber hele sesamfrø og maler dem til mel i min kaffemølle/kværn. Det er langt det billigste, og så sikrer det også at olierne inden i fx sesamfrø, hørfrø og lignende er så frisk som det er muligt, og ikke harskenet.

      Sesammel, hørfrømel osv. kan naturligvis også købes i store varehuse og specialbutikker.

      Ha’ en fantastisk weekend Pia.
      Hvor er det skønt du følger UPGRADED!

  1. Tak for svar
    Det er så det jeg også vil gøre , kværne sesamfrø , glæder mig til at smage disse frikadeller , ha’ en rigtig dejlig weekend
    Hilsen Pia

Please enter your comment!
Please enter your name here