Opskrift på LCHF/KETO toast
Alternativ toastopskrift med smeltet ost, skinke og tomat, hvis du er glutenallergiker, diabetiker, spiser LCHF/KETO og savner toast
Nu kan du lave LCHF/KETO toast, der smager pænt meget som en traditionel toastoplevelse med kun 5 kulhydrater pr. toast.
Hvorfor ikke lave traditionel toast?
Ja, det er meget nemmere at lave toast med helt almindeligt toastbrød, og det gør jeg også selv, men tåler du ikke gluten eller lever efter en kostretning med få kulhydrater, så værsgo!
Her er en alternativ opskrift til dig din madglade toastelsker.
Er hvidt toastbrød skidt? Kun hvis du ikke kan tåle gluten…
Kan du ikke tåle gluten, så er toastbrød skidt. Ellers handler det om et bevidst fravalg, hvis du fx lever LCHF, KETO, LOW-CARB osv. – og det er helt okay.
Valget er dit, men med opskriften her, kan få din toast-oplevelse fra tid til anden med KETO/LCHF toastbrød – og uden almindelig toastbrød.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 stort æg
- 2 spsk fløde eller creme fraiche 18%
- 4-5 spsk pofiber
- 1 spsk sesamfrø
- 1 knsp salt
- 1 tsk bagepulver
- Smør til bagning i toastjernet
- 2 skiver ost
- 1 skive skinke
- 2 skiver tomat
- Find toastjernet frem og smæk stikket i stikkontakten, så det kan blive varmet godt op.
- Grib en skål og bland alle ingredienserne til Low-Carb toastbrødet godt sammen med en ske.
- Vip låget op på det forvarmede toastjern, stryg fladerne med en klat smør, og placer din toastbrødsblanding i toastjernet. Luk låget og bag toastbrødet i 3-4 minutter.
- Når toastbrødet er gyldent tages det ud, skæres over, og fyldes med tomat, ost og skinke.
- Herefter lægges toasten igen i toastjernet i yderligere 2 minutter indtil osten er smeltet.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, og det ketogeniske køkken
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Genialt.! Så har du altid ” brød” i huset. Jeg vil bruge det i brødristeren også. Og måske lidt løgpulver i til en pizza toast.
Lige præcis – Dejligt at høre du kan lide opskriften og ideen 😉
Hej Johnny,
De er spot om, disse lækre LCHF “toast”
Vores datter havde “lånt” vores toastjern og jeg vaffeljernet blev straks taget i brug – derfor blev de til vafler og ikke toast ( for nu !). Fik reduceret lidt pofiber til 3 spsk og fungerede så fint.
Konsistensen og smagen af rigtig brød er utroligt … Du skal have mange tak herfra …
Ps. Dine mandler / hasselnød småkager fra LCHF er mega gode og sprøde … skønt at prøve en opskrift som holder hele vejen og er enkelt …
Hej Valentina, Tak fordi du tog dig tid til at skrive…
Hvor er jeg MEGA glad for at høre, du finder stor glæde og inspiration i min mad og mine opskrifter.
Tak fordi du følger med – Ha’ en skøn dag!
Mvh
Johnny Christensen // LEVBEDRE.DK