Lynstegte fiskefrikadeller med cremet spinat og dampet broccoli

Lynstegte Low-Carb fiskefrikadeller med cremet spinat og dampet broccoli
Lynstegte Low-Carb fiskefrikadeller med cremet spinat og dampet broccoli

4 Personer

Hands-on tid:  15min – Total tid:  30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

En opskrift med spræl i…

Vi skal spise mere fisk siger eksperterne, og det er jeg sådan set helt enig i. Fisk og for den sags skyld skaldyr er sundt, næringsrigt, og et fantastisk protein-alternativ til ko, gris, lam og fjerkræ som mange af os så ofte anvender i vores madlavning.

Det er dog for mange mennesker lidt af en udfordring, at få skabt den fornødne handling bag de gode intentioner om at spise mere fisk i det daglige. Ofte høre jeg, at det er besværligt, en smule uhåndterligt, uvant osv. Så hvordan kommer du igang?

Sådan får du mere fisk ind i din hverdag:

  • Planlæg minimum en dag om ugen, hvor du VIL have fisk på madplanen.
  • Køb fileter og sider af fisk, hvor det “trælse” ben-arbejde er klaret for dig.
  • Udvælg en håndfuld nemme og lækre opskrifter, du kan starte ud med.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Lynstegte Low-Carb fiskefrikadeller med cremet spinat og dampet broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Fiskefrikadeller
  • 800 gram torsk uden skind og ben
  • 1 æg
  • 1 god dusk dild
  • 1 stort løg
  • 1 økologisk citron (skal og saft skal bruges)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1,5 tsk salt
  • Smør til stegning
Cremet spinat
  • 10 klumper hakket spinat fra frost
  • 1 dåse kokosmælk (Kun det fede, faste indhold i dåsen skal anvendes)
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 terning bouillon - valgfri smag
Dampet broccoli
  • 500 gram broccoli i buketter
  • 1 drys salt
Tilberedning
Sådan tilbereder du fiskefrikadellerne
  1. Start med at skrælle løget og skylle dilden. Kør så begge dele en tur igennem kniven i din foodprocessor.
  2. Tilføj derefter torsk, æg, skal og saft fra en halv citron, samt salt og peber i foodprocessoren. Blend alle ingredienserne godt sammen i nogle minutter til fiskefarsen har en fin og lækker konsistens.
  3. Grib en stor pande og lad en god klat smør smelte ved middel-høj varme.
  4. Form en passende størrelse fiskefrikadeller med en ske eller i hånden, og steg dem i 2-3 minutter per side i smør på panden. Server fiskefrikadellerne med halve citronskiver.
Sådan tilbereder du cremet spinat
  1. Grib en kasserolle og varm de frosne spinatklumper op. Når spinaten er tøet op er det en god ide at hælde så meget overskydende væske fra spinaten som muligt.
  2. Tilsæt det faste, fede kokosmælk fra dåsen. Lad spinat, kokosmælk og bouillon koge ind og få en cremet og lækker konsistens. Jævn kun den cremede spinat hvis det er nødvendigt.
  3. Smag til med salt, peber og evt. andre favorit-krydderier.
Sådan tilbereder du dampet broccoli
  1. Fyld en 2-3 liters gryde med cirka 2 cm vand og broccolibuketter.
  2. Bring vandet til kogning ved høj varme. Når vandet koger skrues der ned til middel varme og timeren sættes til 3 minutter, hvorefter dine broccolibuketter er al dente(Perfekte)
  3. Hæld vandet fra broccolibuketterne og tilføj et dryssalt.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here