Opskrift på hakkebøffer med goudaost
Nem opskrift på Maxi hakkebøffer med goudaost, bløde løg og dampet broccoli » Bedre end alm. Dansk bøf med bløde løg
Jeg forestiller mig, at de fleste danskere elsker Dansk bøf med bløde løg. Det er en klassisk folkeret, der smager skønt. Min fortolkning af Dansk bøf med bløde løg er toppet af med revet goudaost og serveret med dampede broccolibuketter med en smule smør.
Goudaosten i min version af den danske hakkebøf, gør smagsoplevelse ekstra lækker, men som med alt andet, er det er jo smag og behag. Prøv det eller undlad goudaosten, men lad dig gerne inspirere til at udfordre den traditionelle danske hakkebøf.
Bevares, traditionel Dansk bøf med bløde løg er lækker, men variation med fx revet ost, krydderier og nye tilberedningsmetoder, kan bidrage til mere madglæde.
Jeg har faktisk også prøvet Sous vide tilberedt Dansk bøf også, og anstrengelserne ved det, synes jeg ikke er givende og godt brugt tid på madlavning. Pointen er, at nysgerrighed kan gøre os klogere, udfordre vores kreativitet og fastholde vores madglæden.
Smør, bløde løg og goudaost feder da?
I for store mænger ja, men ikke i (små) sunde mængder. Du kan sagtens nyde både smør, bløde løg, goudaost og alt andet, du elsker. Øv dig i at forbyde mindre, og finde nydelse i sunde mængder, der støtter dig i madglæde, madro og vægtbalance.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 800-1000 gram hakket oksekød
- 1 løg
- 2 terning oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (meget lidt vand)
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 50 gram revet goudaost
- 2 store løg
- 10 gram smør til stegning
- 600 gram broccoli i buketter
- 5 gram smør til de varme broccolibuketterne
- ½ tsk salt
- Snit et af løgene fint. Bland løget i en skål med hakket oksefars, bouillon og peber. Tilføj evt. ekstra krydderier efter eget ønske.
- Form 4-6 store maxibøffer. Steg maxi hakkebøfferne på en meget varm pande i smør. Eftersom bøfferne er store i størrelsen, skal du forvente, at hakkebøfferne skal tilberedes 7-8 minutter per side.
- Læg efterfølgende hakkebøfferne på et stykke stanniol, og giv hver bøf en smule revet goudaost, hvorefter bøfferne pakkes forsigtigt ind i stanniol, uden stanniolen rører goudaosten.
- Snit de sidste to løg i skiver, og lad løget stege i noget af det tilbageværende fedtstof efter stegningen af hakkebøfferne.
- Rens, skyl og skær broccolien i buketter. Fyld en gryde med 1-2 cm vand, og damp/kog broccolien i cirka 5 minutter under låg. Server evt. de varme broccolibuketter med en klat smør.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]