
Har du lyst til Maxi hakkebøffer med goudaost?
Er du vild med Dansk bøf med bløde løg? Så prøv opskriften på Maxi hakkebøffer med goudaost, bløde løg og dampet broccoli med smør
Jeg forestiller mig, at de fleste danskere elsker Dansk bøf med bløde løg. Det er en skøn folkeret. Her får du min fortolkning af dansk bøf med bløde løg, toppet af med revet goudaost og serveret med dampede broccolibuketter en smule smør.
Goudaosten i min version af den danske hakkebøf, gør smagsoplevelse ekstra lækker, men ligesom meget andet, er det er jo smag og behag. Prøv det eller undlad goudaosten.
Jeg håber, du vil blive inspireret til at udfordre den traditionelle danske hakkebøf med fx revet ost, krydderier og nye tilberedningsmetoder. Tag dine smagsløg med på rejsen.
Pssst… Jeg vil på et på et tidspunkt lave en Sous vide udgave af dansk bøf, og give dig min mening herom. Er det mon anstrengelserne med vakuumpakning givet godt ud, og står langtidstilberedningen mål med resultatet i forhold til pandestegning?
» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800-1000 gram hakket oksekød
- 1 løg
- 2 terning oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (meget lidt vand)
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 50 gram revet goudaost
- 2 store løg
- 10 gram smør til stegning
- 600 gram broccoli i buketter
- 10 gram smør til de varme broccolibuketterne
- Snit et af løgene fint. Bland løget i en skål med hakket oksefars, bouillon og peber. Tilføj evt. ekstra krydderier efter eget ønske.
- Form 4-6 store maxibøffer. Steg maxi hakkebøfferne på en meget varm pande i smør. Eftersom bøfferne er store i størrelsen, skal du forvente, at hakkebøfferne skal tilberedes 7-8 minutter per side.
- Læg efterfølgende hakkebøfferne på et stykke stanniol, og giv hver bøf en smule revet goudaost, hvorefter bøfferne pakkes forsigtigt ind i stanniol, uden stanniolen rører goudaosten.
- Snit de sidste to løg i skiver, og lad løget stege i noget af det tilbageværende fedtstof efter stegningen af hakkebøfferne.
- Rens, skyl og skær broccolien i buketter. Fyld en gryde med 1-2 cm vand, og damp/kog broccolien i cirka 5 minutter under låg. Server evt. de varme broccolibuketter med en klat smør.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –