Mørbradbøffer i cremet flødesovs med bacon, champignon og bløde løg

Mørbradbøffer i cremet flødesovs med bacon, champignon og bløde løg
Mørbradbøffer i cremet flødesovs med bacon, champignon og bløde løg

4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  30min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Fadserveret gudespise… 

Her får du opskriften på mørbradbøffer i cremet flødesovs med bacon, champignon og bløde løg. Det er kærlighed, smag og velvære serveret på et sølvfad – Sådan næsten da 😉

Du for virkeligt smag for alle pengene her! Som tilbehør til retten, kan jeg anbefale en skøn blandet salat(find salatopskrifterne her), og så går blomkålsris super godt til flødesovs og mørbradbøffer.

Fanger du ikke nok af den lækre sovs med dine blomkålsris, kan du servere evt. bage et lækkert Low-Carb brød, så du om mulig kan du fange endnu mere af den smagfulde sovs.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Mørbradbøffer i cremet flødesovs med bacon, champignon og bløde løg
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 600 gram svinemørbrad eller mørbradhoveder
  • 200 gram bacon
  • 250 gram champignon
  • 2 svine- eller oksebouillonterninger
  • 0,5 L piskefløde (eller madlavningsfløde for færre kalorier)
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk paprika
  • evt andre krydderier
  • 10 gram til smøring af ildfast fad
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 180 grader (almindelig ovn, ikke varmluft) og smør et stort ildfast fad.
  2. Grib en stor pande, smelt smøret og steg baconstykkerne.
  3. Mens baconstykkerne steges, renses, skylles og skæres champignonerne i kvarte. Når baconstykkerne er stegt semi-sprøde, tages de af panden. Herefter kommes de kvarte champignons på panden og de steges i det herlige baconfedt.
  4. Når champignonerne er stegt let gyldne, tilsættes fløde, svine- eller oksebouillonterningerne, peber, paprika, presset hvidløg og de semi-sprøde baconstykker. Skru ned for panden og lad det simre i 5-10 minutter.
  5. Mens vi lader bacon-champignon-flødesovsen hygge sig lidt, afpudses svinemørbraden, så evt. sener fjernes.
  6. Skær svinemørbraden i 2-3 cm bøffer og bank stykkerne flade med hånden. Mørbradbøfferne krydres med salt, peber, samt evt. andre krydderier.
  7. Grib en ekstra pande og smelt en klat smør ved høj varme. Når smøret er smeltet, brunes mørbradbøfferne af på begge sider, hvorefter mørbradbøfferne tages af varmen.
  8. Skræl og skær løgene tynde skiver eller halvmåner. Steg løgstykkerne på panden, hvor mørbradbøfferne blev brunet af på. Vend lidt rundt i løgene, indtil de er gyldne og bløde.
  9. Læg nu de brunede mørbradbøffer i det ildfaste fad. Fordel de bløde løg over mørbradbøfferne, og hæld til sidst den cremede bacon-champignon-flødesovs ud over mørbradbøfferne. Sæt efterfølgende fadet i den opvarmede ovn.
  10. Efter 15 minutter i oven, kan herligheden serveres med fx blomkålsris og dampet broccoli.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here