MOTION ER IKKE DET VIGTIGSTE FOR AT OPNÅ VÆGTTAB

MOTION ER IKKE DET VIGTIGSTE FOR AT OPNÅ VÆGTTAB
MOTION ER IKKE DET VIGTIGSTE FOR AT OPNÅ VÆGTTAB

MOTION, MAD OG VÆGTTAB

100% af dit kalorieindtag udgøres af dit kalorieindtag, mens motion kun udgør cirka 10-15% af din forbrænding

Det er nærmest chokerende viden, for mange der ønsker vægttab, at motion og træning ikke er det allervigtigste for at lykkes. Men faktum er, at 100% af dit kalorieindtag udgøres af mad og drikke, mens motion og træning typisk kun udgør 10-15% af din forbrænding.

Nej, motion, træning og aktivitet er ikke blevet ligegyldigt, for det gør en positiv forskel for forbrændingen, samt hjælper vægttab og bedre vægtbalance på vej, men forskellen motion og træning gør, er sandsynligvis væsentlig mindre, end de fleste forestiller sig.

Husk på det, når du ind i mellem ikke får trænet som planlagt, så du ikke får alt for travlt med at slå dig selv oven i hovedet.

SE OGSÅ: SPISEVANER TIL AT OPNÅ MADRO OG NATURLIGT VÆGTTAB

 

HVAD ER VIGTIGST FOR VÆGTTAB?

Når det kommer til at opnå vægttab, sundere vægtbalance og en slankere hverdag, er det afgørende at forstå den centrale rolle, som kosten spiller. Hvad du spiser, udgør 100% af dit kalorieindtag, hvilket selvsagt understreger vigtigheden af at få styr på kalorieindtaget.

Motion, træning og aktivitet er vigtig for vores generelle sundhed og velvære, men det kun en lille del af ligningen, når det handler om at tabe sig. Du kan træne dig selv en pukkel på, men indtager du mange flere kalorier end du forbrænder, så tager du på.

En klog mand eller kvinde sagde engang: “Du kan ikke løbe fra en rullende doughnut”. En god påmindelse om, at det vi spiser, drikker og samlet set indtager af kalorier batter mest, når vægttab og en sundere vægtbalance er målet.

At ændre sine spisevaner er faktisk også ofte langt lettere end at skulle træne intenst, hvis vi ser overordnet på det. En god kombination af sunde madvaner og motionsvaner, vil dog altid typisk være den bedste vej til holdbare resultater ift. vægttab og vægtbalance.

Det kræver meget mere tid og energi at forbrænde kalorier gennem motion end at reducere dit kalorieindtag.

SE OGSÅ: SLANKETIPS » OPNÅ VÆGTTAB MED BEDRE SPISEVANER

 

SÅDAN TABER DU DIG (OG TAGER PÅ I VÆGT)

Hvis dit kalorieindtag overstiger din kalorieforbrænding, vil overskuddet blive omdannet til fedt, som lagres i kroppen, hvilket resulterer i vægtøgning. Derfor er det nødvendigt at få og holde styr på kalorieindtaget for at opnå et holdbart vægttab.

Næringsrige fødevarer som frugt, grøntsager, fuldkorn mm. booster din sundhedskonto, men husk at være OBS på, at også sunde og næringsrige fødevare kan spænde ben for vægten. For eksempel indeholder avokadoer, nødder og “sunde” olier end del kalorier.

Samlet set er det tydeligt, at kosten spiller den mest afgørende rolle, når det kommer til vægttab, vægtbalance og en slankere hverdag. Ved at fokusere på at spise næringsrige fødevarer i passende mængder kan vi opnå vores vægttabsmål på en sund holdbar måde.

SE OGSÅ: DU TABER DIG IKKE, FORDI DU SPISER FOR MEGET “SUNDT”

 

TIPS TIL VARIGT VÆGTTAB

  • Fokuser på dit kalorieindtag, skab og fasthold små forbedringer – det er vigtigst!
  • Hold fokus på dit aktivitetsniveau generelt, som ikke udelukkende er træning og motion.
  • N.E.A.T. (* uddybes herunder) bør opprioriteres. Rør og bevæg dig gerne mere.
  • Protein i fast form øger din krops TEF forbrænding (** uddybes herunder)
  • Skru gerne op for magre proteiner og grøntsager – de mætter fantastisk pr. kalorie.
  • Få styr på din mindset: Al bevægelse tæller med, og lidt er bedre end ingenting.
  • Når dine gode intentioner “fejler”, så accepter situationen og kom tilbage til “din plan”.

* N.E.A.T er en ofte overset forbrændingsform, som kan gøre en enorm forskel for dig, din vægt og dine To Do-liste gøremål.

** Fisk, skaldyr, fjerkræ, kød, æg mm., men i særdelehed protein i fast form fx en bøf øger TEF forbrændingen mest.

SE OGSÅ: VÆGTTABSMEDICIN: FORDELE, ULEMPER OG OVERVEJELSER

Vi er “bare” mennesker, og vores virkelighed vælter ind imellem, så vores gode intentioner “fejler”. Derfor er evnen til at finde tilbage på sporet igen (hurtigt) ofte en undervurderet evne, som du skal lære at mestre og fastholde.

Når du spiser lidt for meget, eller noget andet end det, som dine oprindelige intentioner egentlig er, så er alt ikke ødelagt. Stop din “uønskede handling” nu og vend tilbage til din ønskede plan nu eller ved dit næste måltid.

SE OGSÅ: KALORIELOGIKKEN BAG DIN VÆGT OG ETHVERT VÆGTTAB

Jeg hepper på dig – hele vejen! 

 

FÅ STYR OP DIN VÆGTTABSREJSE

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her