NEJ, MAD, MÅLTIDER OG SNACKS KENDER IKKE KLOKKEN

NEJ, MAD, MÅLTIDER OG SNACKS KENDER IKKE KLOKKEN
NEJ, MAD, MÅLTIDER OG SNACKS KENDER IKKE KLOKKEN

MAD KENDER IKKE KLOKKEN

Nej, klokken afgør ikke om mad feder eller ej. Det afgøres nemlig af dit samlede kalorieindtag ift. din kalorieforbrænding

Der har længe eksisteret en udbredt tro om, at det at spise efter et bestemt tidspunkt på dagen, typisk efter klokken 20:00, vil føre til vægtøgning og sundhedsproblemer.

Denne myte har ført til megen unødvendig bekymring, angst og skyldfølelse omkring spisetidspunkter. Derfor er det på høje tid at få myten punkteret, for fødevarer forstår altså ikke klokken.

Mad bliver ikke på magisk vi mere fedende, bare fordi solen er gået ned.

SE OGSÅ: DET VIGTIGSTE SPØRGSMÅL INDEN SLANKEKURENS START

 

DU BESTEMMER SELV DINE SPISETIDER

Vi bestemmer 100% selv, hvornår vi spiser vores mad, måltider, snacks og andre fødevarer kender ikke klokken og feder IKKE mere efter 20:00!

Kalorier er kalorier uanset tidspunktet på dagen. Når du spiser en bestemt kaloriemængde om aftenen, er det nøjagtig den samme mængde kalorier, du ville have spist om morgenen.

Din krop behandler ikke kalorier anderledes baseret på tidspunktet på dagen. Kalorier fra fx et æble ved midnatstid er de samme kalorier som ved middagstid.

SE OGSÅ: SKAL DU SPISE MORGENMAD FOR AT OPTIMERE FEDTTAB?

 

SÅDAN TAGER DU PÅ OG TABER DIG

Vægtøgning og vægttab er et spørgsmål om energibalance. Hvis du indtager flere kalorier, end du forbrænder, tager du på i vægt, uanset hvornår du spiser dem, og indtager du færre kalorier, end du forbrænder, vil du tabe dig, uanset tidspunktet på dagen.

Nogle mennesker oplever en naturlig præference for at spise på bestemte tidspunkter af dagen. Nogle er “natteravne” og foretrækker at spise senere om aftenen, mens andre vil spise tidligere. Find en rutine, der passer til din personlige rytme og livsstil.

Vigtigst er ift. vægttab, at du sikrer dig et overordnet kalorieunderskud, for det er i sidste ende den eneste afgørende succesfaktor.

LÆS OGSÅ: KALORIELOGIKKEN BAG DIN VÆGT OG ETHVERT VÆGTTAB

 

HVAD OG HVOR MEGET BETYDER MEST

Hvad der virkelig betyder noget, er dine spisevaner ift. hvad du spiser og hvor meget – ikke hvornår du spiser det. Sundhed handler om at tage beslutninger, der fremmer velvære og opfylder dine ernæringsmæssige behov, og for vægttab er kalorieunderskud nøglen.

Her er nogle gode fokusområder, der vil hjælpe dig at mestre i dit liv og i din hverdag ift. sundhed, vægttab og velvære.

  • Måltidsplanlægning: Planlæg dine måltider og snacks, så de passer til din daglige rutine. Dette kan hjælpe dig med at undgå at overspise senere på dagen.
  • Balance: Vælg en afbalanceret kost, der inkluderer en bred vifte af fødevarer. Fokus på frugt, grøntsager, magre proteiner og fuldkorn.
  • Mæthed: Lyt til din krops signaler. Spis, når du er sulten, og stop, når du er tilfreds.
  • Moderation: Nyd dine yndlingsfødevarer i moderation. Ingen fødevarer er forbudte, bare sørg for at spise dem ansvarligt.

SE OGSÅ: SÅDAN SPISER DU CHIPS, MENS DU LYKKES MED VÆGTTAB

 

SKROT MYTERNE OG FÅ MERE MADRO

Du har fuld kontrol over, hvornår du spiser, og det er op til dig at vælge en spisemønster, der passer til dine behov og præferencer. Spis med bevidsthed, vælg sunde fødevarer, og skrot de mange myter, der blot forstyrrer din rejse mod et sundere liv.

Ryd op i dine forvirrende madregler, vildledende myter, forvirrende sundhedstanker og slip din madstress, så du kan nyde mere madglæde, vægtbalance og velvære.

SE OGSÅ: SÅDAN HOLDER DU VÆGTEN I BALANCE EFTER VÆGTTABET

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

HAR DU BRUG FOR EN HJÆLPENDE HÅND?

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her