Solsikkekerneboller til sandwiches og burgere » Glutenfri opskrift

Solsikkekerneboller til sandwiches og burgere » Glutenfri opskrift
Solsikkekerneboller til sandwiches og burgere » Glutenfri opskrift

Nyd de lækreste solsikkekerneboller

Har du lyst til en saftig burger eller en lækker sandwich? Prøv denne opskrift på nemme solsikkekerneboller » også gode i madpakken…

Prøv denne opskrift på fiberboller næste gang, der står burger eller sandwich på menuen. Fiberbollerne indeholder få kulhydrater, krummen skøn, og så er de et fantastisk alternativ til traditionelle burger- og sandwichboller.

Jeg har anvendt bollerne til alt fra pulled pork burgere til ribbenstegs-burgere og cheeseburgere med saftige hakkedrenge, samt som sandwichbrød med ost, skinke og sprød salat, morgenbrød, risteboller og alt muligt andet.

 

Vejledende kalorieberegning

  • Pr. bolle giver omkring 143 kalorier17 gram protein, 8,5 gram fibre og 2-3 gram kulhydrat.

Tip! Hvis du ønsker at kaste dig ud i LCHF/Low-Carb og savner fornemmelsen af brød, så er denne opskrift helt fantastisk at have i baghånden.

Tip! Selv hvis du, som jeg ikke spiser efter LCHF/Low-Carb (kost med få kulhydrater), så er fiberbollerne et skønt alternativ til traditionelle burger- og sandwich brød.

Holdbarhed: Proteinbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Nemme Low-Carb fiberboller med solsikkekerner til fx Sandwich & Burgers
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 1 dl kokosfibermel (kan erstattes med pofiber eller tilsvarende nedenfor)
  • 1 dl (18 gram) pofiber (Kan erstattes med mel og havregryn 50/50 - ikke LCHF)
  • 1,5 dl creme fraiche / græsk yoghurt
  • ½ dl mandelmel (jeg malede mandlerne i en minihakker)
  • 4 spsk hørfrømel (jeg malede hørfrøene til mel i en kaffemølle)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk kokosolie eller smør
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk solsikkekerner til topping
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Find foodprocessoren frem.
  3. Hæld alle ingredienserne i foodprocessoren, og blend dem godt sammen. Alternativt kan ingredienserne blandes godt igennem ved håndkraft.
  4. Form 4 boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Sæt bagepladen i ovnen, og bag fiberbollerne i cirka 15-17 minutter.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her