
Nemme solsikkekerneboller til Sandwich & Burgers
Har du lyst til en saftig burger eller en lækker sandwich? Prøv denne opskrift på nemme solsikkekerneboller » også gode i madpakken…
Prøv denne opskrift på fiberboller næste gang, der står burger eller sandwich på menuen. Fiberbollerne indeholder få kulhydrater, krummen skøn, og så er de et fantastisk alternativ til traditionelle burger- og sandwichboller.
Jeg har anvendt bollerne til alt fra pulled pork burgere til ribbenstegs-burgere og cheeseburgere med saftige hakkedrenge, samt som sandwichbrød med ost, skinke og sprød salat, morgenbrød, risteboller og alt muligt andet.
Vejledende kalorieberegning
- Per bolle giver omkring 143 kalorier, 17 gram protein og 8,5 gram fibre .
Tip! Hvis du ønsker at kaste dig ud i LCHF/Low-Carb og savner fornemmelsen af brød, så er denne opskrift helt fantastisk at have i baghånden.
Tip! Selv hvis du, som jeg ikke spiser efter LCHF/Low-Carb (kost med få kulhydrater), så er fiberbollerne et skønt alternativ til traditionelle burger- og sandwich brød.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 4 æg
- 1 dl kokosfibermel
- 1 dl pofiber
- 1,5 dl creme fraiche / græsk yoghurt
- ½ dl mandelmel (jeg malede mandlerne i en minihakker)
- 4 spsk hørfrømel (jeg malede hørfrøene til mel i en kaffemølle)
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk kokosolie eller smør
- ½ tsk salt
- 2 spsk solsikkekerner til topping
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Find foodprocessoren frem.
- Hæld alle ingredienserne i foodprocessoren, og blend dem godt sammen. Alternativt kan ingredienserne blandes godt igennem ved håndkraft.
- Form 4 boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt bagepladen i ovnen, og bag fiberbollerne i cirka 15-17 minutter.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC
– Bon appétit –