Solsikkekerneboller til sandwiches og burgere » Glutenfri opskrift

Solsikkekerneboller til sandwiches og burgere » Glutenfri opskrift
Solsikkekerneboller til sandwiches og burgere » Glutenfri opskrift

Nem opskrift på solsikkekerneboller

Prøv min opskrift på solsikkekerneboller – en brødopskrift der er god til burgere, sandwiches og som brød i madpakken

Prøv denne opskrift på fiberboller næste gang, der står burger eller sandwich på menuen. Fiberbollerne indeholder få kulhydrater, krummen skøn, og så er de et fantastisk alternativ til traditionelle burger- og sandwichboller.

Jeg har anvendt bollerne til alt fra pulled pork burgere til ribbenstegs-burgere og cheeseburgere med saftige hakkedrenge, samt som sandwichbrød med ost, skinke og sprød salat, morgenbrød, risteboller og alt muligt andet.

 

Vejledende kalorieberegning

  • Pr. bolle giver omkring 143 kalorier17 gram protein, 8,5 gram fibre og 2-3 gram kulhydrat.

Tip! Hvis du ønsker at kaste dig ud i LCHF/Low-Carb og savner fornemmelsen af brød, så er denne opskrift helt fantastisk at have i baghånden.

Tip! Selv hvis du, som jeg ikke spiser efter LCHF/Low-Carb (kost med få kulhydrater), så er fiberbollerne et skønt alternativ til traditionelle burger- og sandwich brød.

Holdbarhed: Proteinbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”

4.86 fra 1 stemmer
Nemme Low-Carb fiberboller med solsikkekerner til fx Sandwich & Burgers
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 1 dl kokosfibermel (kan erstattes med pofiber eller tilsvarende nedenfor)
  • 1 dl (18 gram) pofiber (Kan erstattes med mel og havregryn 50/50 - ikke LCHF)
  • 1,5 dl creme fraiche / græsk yoghurt
  • ½ dl mandelmel (jeg malede mandlerne i en minihakker)
  • 4 spsk hørfrømel (jeg malede hørfrøene til mel i en kaffemølle)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk kokosolie eller smør
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk solsikkekerner til topping
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Find foodprocessoren frem.
  3. Hæld alle ingredienserne i foodprocessoren, og blend dem godt sammen. Alternativt kan ingredienserne blandes godt igennem ved håndkraft.
  4. Form 4 boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Sæt bagepladen i ovnen, og bag fiberbollerne i cirka 15-17 minutter.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor

LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her