Møre og saftige bøffer af oksemørbrad
Prøv min opskrift på bøffer af oksemørbrad med knoldsellerikroketter og broccoli » Fantastisk som gæste-, hygge- eller nytårsmad
Mangler du en lækker opskrift på gæstemad eller til årets nytårsmenu? Så er oksemørbrad en af mine personlige favoritter. Udskæringen er godt nok relativt bekostelig, men jeg har et lille indkøbstip, der kan sikre dig oksemørbrad til en fornuftig pris.
Kender du det… Når du skal bruge en given udskæring fx oksemørbrad, så er der intet på tilbud. Du ender så med at betale en jetjager eller vælge en anden udskæring?
Indkøbstip: Hold løbende øje med de gode tilbud løbende. Slå så til når prisen er god, og skær oksemørbraden ud i passende bøffer eller frys den hel. På den måde har du altid skøn oksemørbrad lige ved hånden til den absolut bedste pris.
Pointen, kan siges både klogt og filosofisk…
Tænk fremad – Invester i din fremtid (ikke bare med oksemørbrad, men generelt i livet).
Uden forholdstagen til kvæget opvækst, har jeg flere gange købt mør oksemørbrad til en kilopris på kun 119,95 kroner. Jeg har indtil videre kun oplevet, at de udskæringer smags- og kvalitetsmæssigt, har matchet oksemørbrad til dyrere kilopriser.
Pssst… Har du nogle tips, tricks og genveje til skarpe kødpriser?
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 gram oksemørbrad skåret i bøffer af 2-3 cm tykkelse
- 2 spsk smør eller klaret smør
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 50 gram smør
- 1 dusk frisk persille
- 2 fed hvidløg (kan udelades)
- ½ tsk paprika
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 knoldselleri
- 3 æg
- 1 tsk salt
- 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
- 500 g hele champignoner (eller 2-3 glas champignoner)
- 1 fed hvidløg (som smagsgiver under stegningen)
- ½ tsk salt
- friskkværnet sort Peber
- 1 broccoli
- Krydr oksemørbradbøfferne med salt og peber, samt evt. andre smagsgivende krydderier.
- Vakuumpak bøfferne og giv dem 54 grader(rosa) i 1 times tid. Hvorefter oksemørbradbøfferne tages op og lynsteges 30 sekunder på hver side, i varmt smør på en pande.
- Krydr oksemørbradbøfferne med salt og peber, samt evt. andre smagsgivende krydderier.
- Grib en pande og smelt en klat smør. Steg oksemørbradbøfferne ved middel til høj varme i cirka 2 minut på hver side, hvorefter bøfferne tages af panden, og lægges i et lag stanniol, i 5 minutter, inden servering.
- Skyl persillen og hak det fint. Bland persillen med smør, presset hvidløg og de resterende ingredienser til kryddersmørret. Læg kryddersmørret i et stykke vitawrap, pres og rul smørret til en pølselignende rulle, og læg så kryddersmørret i fryseren.
- Tag kryddersmørret op 5 minutter inden servering, og skær passende skiver af rullen.
- Skær skrællen af knoldsellerien med en kniv. Grovdel knoldsellerien, i nogle stykker, der kan gå i foodprocessoren.
- Riv stykkerne på mellemste rivejern i din foodprocessor. Alternativt kan knoldsellerien rives manuelt på et rivejern. Bland den revne knoldselleri med æg, salt og peber.
- Fat en stor pande og smelt en klat smør. Med hænderne formes og presses knoldsellerikroketterne, hvorefter de steges i varmt smør på pande ved middel varme. Vend knoldsellerikroketterne flere gange i løbet af 15-20 min stegetid.
- Skyl, rens og skær champignonerne i skiver eller kvarte.
- Pil hvidløget og bank det fladt med siden af en stor kniv.
- Anvend panden med resten smørret fra bøfferne. Steg hvidløget og champignoner på panden i 5-10 minutter, ved middel til høj varme. Krydr med godt med salt og peber. Anvendes glaschampignoner, drænes de vand, og tilberedes på samme måde som beskrevet ovenfor.
- Skyl, rens og skær buketterne af broccolihovedet.
- Damp broccolibuketterne i 2 cm vand i bunden af en passende gryde. Broccolibuketterne skal have cirka 3-5 minutter ved middel varme fra vandet koger i gryden koger.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]