Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli

Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli
Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli

4 Personer

Hands-on tid:  20min – Total tid:  30min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Særligt velegnet som gæstemad… 

Oksemørbrad er en af mine personlige favoritter. Udskæringen er godt nok ret dyr, men med den rette indkøbsstrategi, kan udskæringen fås til en ganske fornuftig pris.

Kender du det… Når du skal bruge en given udskæring fx oksemørbrad, så er der ingen tilbud at finde, og du ender med at betale en jetjager eller vælge en anden udskæring?

Tip! Hold løbende øje med de gode tilbud, og slå til når prisen er god, skær oksemørbraden i mindre stykker, til bøffer eller frys den hel. På den måde har du altid skøn oksemørbrad, lige ved hånden til en absolut fornuftig pris.

Skal vi sige det lidt filosofisk… Så tænk fremad og invester i din fremtid 😉

Uden forholdstagen til kvæget opvækst, vil jeg i denne sammenhæng fortælle, at jeg flere gange har købt oksemørbrad til en kilopris på kun 119,95 kroner. Jeg har indtil videre kun oplevet, at de smags- og kvalitetsmæssigt, har matchet oksemørbrad til dyrere kilopriser.

Pssst… Hvad er dine tips, tricks og genveje, til at opnå skarpeste kødpriser?

Del gerne dine tips og tricks nedenfor…

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Oksemørbradsbøffer
  • 800 gram oksemørbrad skåret i bøffer af 2-3 cm tykkelse
  • 2 spsk smør eller klaret smør
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Kryddersmør (kan udelades eller minimeres for færre kalorier)
  • 100 gram smør
  • 1 dusk frisk persille
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk hav- eller stensalt
  • En smule friskkværnet sort peber
Knoldsellerikroketter
  • 1 knoldselleri
  • 3 æg
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
Smør-sauterede champignons
  • 500 g hele champignoner (eller 2-3 glas champignoner)
  • 1 fed hvidløg (som smagsgiver under stegningen)
  • Hav- eller stensalt
  • friskkværnet sort Peber
Dampet broccoli
  • 1 broccoli
Tilberedning
Sådan tilberedes oksemørbradbøffer i Sous Vide
  1. Krydr oksemørbradbøfferne med salt og peber, samt evt. andre smagsgivende krydderier.
  2. Vakuumpak bøfferne og giv dem 54 grader(rosa) i 1 times tid. Hvorefter oksemørbradbøfferne tages op og lynsteges 30 sekunder på hver side, i varmt smør på en pande.
Sådan tilberedes oksemørbradbøfferme på pande
  1. Krydr oksemørbradbøfferne med salt og peber, samt evt. andre smagsgivende krydderier.
  2. Grib en pande og smelt en klat smør. Steg oksemørbradbøfferne ved middel til høj varme i ca 2 minut på hver side, hvorefter bøfferne tages af panden, og lægges i et lag staniol, i 5 minutter, inden servering.
Sådan laves kryddersmøret
  1. Skyl persillen og hak det fint. Bland persillen med smør, presset hvidløg og de resterende ingredienser til kryddersmøret. Læg kryddersmøret i et stykke vitawrap, pres og rul smøret til en pølselignende rulle, og læg så kryddersmøret i fryseren.
  2. Tag kryddersmøret op 5 minutter inden servering, og skær passende skiver af rullen.
Sådan laves knoldsellerikroketterne
  1. Skær skrællen af knoldselleriet med en kniv. Grovdel knoldselleriet, i nogle stykker, der kan gå i foodprocessoren.
  2. Riv stykkerne på mellemste rivejern i din foodprocessor. Alternativt kan knoldselleriet rives manuelt på et rivejern. Bland den revne knoldselleri med æg, salt og peber.
  3. Fat en stor pande og smelt en klat smør. Med hænderne formes og presses knoldsellerikroketterne, hvorefter de steges i varmt smør på pande ved middel varme. Vend knoldsellerikroketterne flere gange i løbet af 15-20 min stegetid.
Sådan laves de smør-sauterede champignons
  1. Skyl, rens og skær champignonerne i skiver eller kvarte.
  2. Pil hvidløget og bank det fladt med siden af en stor kniv.
  3. Anvend panden med resten smøret fra bøfferne. Steg hvidløget og champignoner på panden i 5-10 minutter, ved middel til høj varme. Krydr med godt med salt og peber. Anvendes glaschampignoner, drænes de vand, og tilberedes på samme måde som beskrevet ovenfor.
Sådan laves dampet broccoli
  1. Skyl, rens og skær buketterne af broccolihovedet.
  2. Damp broccolibuketterne i 2 cm vand i bunden af en passende gryde. Broccolibuketterne skal have ca 3-5 minutter ved middel varme fra vandet koger i gryden koger.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here