Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli

Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli
Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli

Smagfulde oksemørbradbøffer

Prøv oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli næste gang du vil servere fantastisk gæstemad…

 

Oksemørbrad er en af mine personlige favoritter. Udskæringen er godt nok ret dyr, men med den rette indkøbsstrategi, kan udskæringen fås til en ganske fornuftig pris.

Kender du det… Når du skal bruge en given udskæring fx oksemørbrad, så er der ingen tilbud at finde, og du ender med at betale en jetjager eller vælge en anden udskæring?

Tip! Hold løbende øje med de gode tilbud, og slå til når prisen er god, skær oksemørbraden i mindre stykker, til bøffer eller frys den hel. På den måde har du altid skøn oksemørbrad, lige ved hånden til en absolut fornuftig pris.

Skal vi sige det lidt filosofiske…

Så tænk fremad – Invester i din fremtid 😉

Uden forholdstagen til kvæget opvækst, vil jeg i denne sammenhæng fortælle, at jeg flere gange har købt oksemørbrad til en kilopris på kun 119,95 kroner. Jeg har indtil videre kun oplevet, at de smags- og kvalitetsmæssigt, har matchet oksemørbrad til dyrere kilopriser.

Pssst… Hvad er dine tips, tricks og genveje, til at opnå skarpeste kødpriser?

Del gerne dine tips og tricks nedenfor…

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Oksemørbradbøffer, knoldsellerikroketter, stegte champignoner og broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Oksemørbradsbøffer
 • 800 gram oksemørbrad skåret i bøffer af 2-3 cm tykkelse
 • 2 spsk smør eller klaret smør
 • Hav- eller stensalt
 • Friskkværnet sort peber
Kryddersmør (kan udelades eller minimeres for færre kalorier)
 • 100 gram smør
 • 1 dusk frisk persille
 • 2 fed hvidløg (kan udelades)
 • ½ tsk paprika
 • ½ tsk hav- eller stensalt
 • En smule friskkværnet sort peber
Knoldsellerikroketter
 • 1 knoldselleri
 • 3 æg
 • 1 tsk hav- eller stensalt
 • 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
Smør-sauterede champignons
 • 500 g hele champignoner (eller 2-3 glas champignoner)
 • 1 fed hvidløg (som smagsgiver under stegningen)
 • Hav- eller stensalt
 • friskkværnet sort Peber
Dampet broccoli
 • 1 broccoli
Sådan gør du:
Sådan tilberedes oksemørbradbøffer i Sous Vide
 1. Krydr oksemørbradbøfferne med salt og peber, samt evt. andre smagsgivende krydderier.
 2. Vakuumpak bøfferne og giv dem 54 grader(rosa) i 1 times tid. Hvorefter oksemørbradbøfferne tages op og lynsteges 30 sekunder på hver side, i varmt smør på en pande.
Sådan tilberedes oksemørbradbøfferme på pande
 1. Krydr oksemørbradbøfferne med salt og peber, samt evt. andre smagsgivende krydderier.
 2. Grib en pande og smelt en klat smør. Steg oksemørbradbøfferne ved middel til høj varme i ca 2 minut på hver side, hvorefter bøfferne tages af panden, og lægges i et lag staniol, i 5 minutter, inden servering.
Sådan laves kryddersmøret
 1. Skyl persillen og hak det fint. Bland persillen med smør, presset hvidløg og de resterende ingredienser til kryddersmøret. Læg kryddersmøret i et stykke vitawrap, pres og rul smøret til en pølselignende rulle, og læg så kryddersmøret i fryseren.
 2. Tag kryddersmøret op 5 minutter inden servering, og skær passende skiver af rullen.
Sådan laves knoldsellerikroketterne
 1. Skær skrællen af knoldselleriet med en kniv. Grovdel knoldselleriet, i nogle stykker, der kan gå i foodprocessoren.
 2. Riv stykkerne på mellemste rivejern i din foodprocessor. Alternativt kan knoldselleriet rives manuelt på et rivejern. Bland den revne knoldselleri med æg, salt og peber.
 3. Fat en stor pande og smelt en klat smør. Med hænderne formes og presses knoldsellerikroketterne, hvorefter de steges i varmt smør på pande ved middel varme. Vend knoldsellerikroketterne flere gange i løbet af 15-20 min stegetid.
Sådan laves de smør-sauterede champignons
 1. Skyl, rens og skær champignonerne i skiver eller kvarte.
 2. Pil hvidløget og bank det fladt med siden af en stor kniv.
 3. Anvend panden med resten smøret fra bøfferne. Steg hvidløget og champignoner på panden i 5-10 minutter, ved middel til høj varme. Krydr med godt med salt og peber. Anvendes glaschampignoner, drænes de vand, og tilberedes på samme måde som beskrevet ovenfor.
Sådan laves dampet broccoli
 1. Skyl, rens og skær buketterne af broccolihovedet.
 2. Damp broccolibuketterne i 2 cm vand i bunden af en passende gryde. Broccolibuketterne skal have ca 3-5 minutter ved middel varme fra vandet koger i gryden koger.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here