Ostegratineret torskefileter med ostesovs, blomkålsris og bønner

Ostegratineret torskefileter med ostesovs, blomkålsris og bønner
Ostegratineret torskefileter med ostesovs, blomkålsris og bønner

Skriv ostegratineret torskefileter på madplanen

Prøv denne lette og lækre alt-i-en ret, og nyd et fad ostegratineret torskefilter med ostesovs på en bund af blomkålsris og bønner

Lad det være sagt: “Opvask og oprydning efter madlavning, er ikke det fedeste i verden!”

Opvask og oprydning er ofte et uundgåeligt “onde” efter enhver omgang madlavning, men selvom opvask og oprydning ikke helt kan undgås, kan det måske minimeres.

Når vi ikke kan slippe helt for oprydning og opvask, gælder det for mig om, at få opvasken klaret undervejs i madlavningen. Jeg vil personligt helst ikke afslutte et lækkert måltid med en kæmpe opvask, men det kan være, du ser anderledes på det?

Alt-i-en retter som denne, fungerer fantastisk i forhold til at få klaret oprydning og opvask nemmere. Mens fiskefadet hygger sig i ovnen, kan vi få ryddet op i køkkenet, klaret opvasken og tilmed være mere tilstede for eventuelle gæster, vi har på besøg!

Skal der fisk på menuen, så prøv denne skønne fiskeopskrift – Mums!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ostegratineret torskefileter med ostesovs, blomkålsris og bønner
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 800 gram torskefileter uden skind og ben
  • 1 blomkål
  • 250 gram haricots verts bønner
  • 1 dåse kokosmælk (Vi skal kun bruge den fede kokosmælk, og ikke vandet)
  • 200 gram flødeost gerne med fx krydderurte-, hvidløgs- eller pikantsmag
  • 100 gram revet ost fx mozzarellaost
  • 1 peberfrugt
  • 1 hel økologisk citron, da både skal og saft skal anvendes
  • 1 bouillonterning (fisk eller høns)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft (eller 230 grader i almindelig ovn).
  2. Find en gryde på cirka 3-4 liter, fyldt gryden med cirka 0,75-1 liter vand, og bring vandet i kog.
  3. Skyl, rens og snit blomkålen i grove stykker. Kør blomkålsstykkerne igennem det mellemste rivejern på din foodprocessor, så du ender ud med en skål blomkålsris.
  4. Hæld blomkålsrisene i gryden med kogende vand, og lad dem koge møre i 5 min.
  5. Hæld kogevandet fra blomkålsrisene ud, og vend risene ud i et stort ildfast fad. Vendt de grønne haricots verts bønner rundt i blandingen.
  6. Fordel torskefileterne ovenpå blandingen, krydr med salt og peber, og revet skal fra ½ citron.
  7. I en gryde, under hyppig omrøring, opvarmes den fede del af kokosmælken(undlad vandet om muligt), bouillonterningerne og flødeosten. Når kokosmælk og flødeost er smeltet sammen, tages ostesovsen af varmen, og fordeles jævnt henover fadet med torsk, blomkålsris og bønner.
  8. Top af med revet ost fx mozzarellaost og fintsnittet peberfrugt.
  9. Stil fadet i ovnen, og lad det gratinere i 20 minutter.
  10. Server alt-i-en torskefadet med skiver af frisk citron.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here