Ostegratineret torsk med ostecreme på bund af blomkålsris og bønner

Ostegratineret torsk med ostecreme på bund af blomkålsris og bønner
Ostegratineret torsk med ostecreme på bund af blomkålsris og bønner

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Let og lækker alt-i-en ret…

Lad det være sagt: “Opvask og oprydning efter madlavning, er ikke det fedeste i verden!”

Opvask og oprydning er bare ofte et næsten uundgåeligt produkt af en hver god omgang madlavning. Når vi nu ikke kan slippe af med oprydning og opvask, gælder det for mig om, at få klaret det løbende med madlavningen. Ellers står vi med pligten efter efter måltidet.

Lige præcis alt-i-en retter som denne her, fungerer fantastisk set i forhold til at få klaret oprydning og opvask, mens maden tilberedes færdig. Mens fiskefadet hygger i ovnen, kan du få ryddet op i køkkenet, klaret opvasken og måske være mere tilstede for dine gæster!

Prøv denne skønne fiskeopskrift næste gang der skal fisk på menuen – Mums!

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ostegratineret torsk med ostecreme på bund af blomkålsris og bønner
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 800 gram torskefileter uden skind og ben
  • 1 blomkål
  • 250 gram haricots verts bønner
  • 1 dåse kokosmælk (Vi skal kun bruge den fede kokosmælk, og ikke vandet)
  • 200 gram flødeost gerne med fx krydderurte-, hvidløgs- eller pikantsmag
  • 100 gram revet ost fx mozzarellaost
  • 1 peberfrugt
  • 1 hel økologisk citron, da både skal og saft skal anvendes
  • 1 bouillonterning (fisk eller høns)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft (eller 230 grader i almindelig ovn).
  2. Find en gryde på cirka 3-4 liter, fyldt gryden med cirka 0,75-1 liter vand, og bring vandet i kog.
  3. Skyl, rens og snit blomkålen i grove stykker. Kør blomkålsstykkerne igennem det mellemste rivejern på din foodprocessor, så du ender ud med en skål blomkålsris.
  4. Hæld blomkålsrisene i gryden med kogende vand, og lad dem koge møre i 5 min.
  5. Hæld kogevandet fra blomkålsrisene ud, og vend risene ud i et stort ildfast fad. Vendt de grønne haricots verts bønner rundt i blandingen.
  6. Fordel torskefileterne ovenpå blandingen, krydr med salt og peber, og revet skal fra ½ citron.
  7. I en gryde, under hyppig omrøring, opvarmes den fede del af kokosmælken(undlad vandet om muligt), bouillonterningerne og flødeosten. Når kokosmælk og flødeost er smeltet sammen, tages ostecremen af varmen, og fordeles jævnt henover fadet med torsk, blomkålsris og bønner.
  8. Top af med revet ost fx mozzarellaost og fintsnittet peberfrugt.
  9. Stil fadet i ovnen, og lad det gratinere i 20 minutter.
  10. Server alt-i-en torskefadet med skiver af frisk citron.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here