Ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter – Nemt Low-Carb tilbehør

Ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter
Ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  45min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Fennikel kan tilberedes på flere forskellige måder og egner sig fint som tilbehør i et hav af forskellige retter. Smagen af fennikel, kan bedst beskrives til at smage som den aromatiske smag, der findes i anis og stjerneanis.

Fennikel er i sæson her i Danmark i perioden juni til oktober, købes fennikel udenfor denne periode, vil de være importeret fra udlandet.

TIP: For at sikre dig du får købt en fennikel som er frisk, bør du lægge mærke til om fenniklen er sprød i toppen, fast at mærke på og så må den ikke være brun i farven. Kan du ikke finde en fennikel, der lever op til disse krav, er grøntsagen ikke særlig frisk.

TIP: Du kan naturligvis bruge selve fenniklen i din madlavning, men vidste du at også topskudende, der ligner dild, kan fint anvendes til anretning og som smagsgiver?

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 2-3 stk Fennikel
  • 1-2 spsk Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet sort Peber
  • Krydderurter, her i opskriften er tørret timian og basilikum anvendt
Tilberedning
  1. Start med at rense fennikelerne under rendende vand. Skær evt. en smule af topskudsspidserne. Det kan også være fornuftigt, at lave et skråt snit ind i bunden, så den hårdeste del af stokken fjernes.
  2. Skær forsigtigt de dildlignende grønne stængler af og gem dem til anretningen.
  3. Skær fenniklerne i kvarte og pensel dem med olivenolie. Krydder med salt, sort friskkværnet peber og et skud krydderurter.
  4. Fordel fenniklerne på en bradepande og giv dem ca. 45 minutter ved 160 grader varmluft.
  5. Server ovnbagt fennikel til fisk, fugl, bøf og meget andet.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here