Ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter

Ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter - Nem tilbehørsopskrift
Ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter - Nem tilbehørsopskrift

Prøv ovnbagt fennikel som tilbehør

Her får du en nem og lækker tilbehørsopskrift på ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter.

Fennikel kan tilberedes på flere forskellige måder, og fennikel egner sig fint som tilbehør til et hav af livretter. Hvis ikke du har smag fennikel, så kan smagen af fennikel beskrives som smagen ala den aromatiske smag, der findes i anis og stjerneanis.

Hvornår er fennikel i sæson i Danmark?

Fennikel er i sæson her i Danmark i perioden juni til oktober, købes fennikel udenfor denne periode, vil de være importeret fra udlandet. Uanset om den fennikel er dansk eller udenlands, så er der nogle tips, du skal have med på vejen – de kommer her.

For at sikre dig, at du får købt en fennikel der er frisk, bør du lægge mærke til om fenniklen er sprød i toppen, fast at mærke på, og så må den ikke være brun i farven. Kan du ikke finde en fennikel, der lever op til disse krav, så er fenniklen ikke særlig frisk.

Du kan naturligvis bruge selve fenniklen i din madlavning, men vidste du, at du også kan bruge topskudende, der ligner dild? Anvend dem i anretningen og som smagsgiver.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagt fennikel med olivenolie og krydderurter
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 2-3 stk Fennikel
  • 1-2 spsk Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet sort Peber
  • Krydderurter, her i opskriften er tørret timian og basilikum anvendt
Sådan gør du:
  1. Start med at rense fenniklerne under rendende vand. Skær evt. en smule af topskudsspidserne. Det kan også være fornuftigt, at lave et skråt snit ind i bunden, så den hårdeste del af stokken fjernes.
  2. Skær forsigtigt de dildlignende grønne stængler af, og gem dem evt. til anretningen.
  3. Skær fenniklerne i kvarte og pensel dem med olivenolie. Krydder med salt, sort friskkværnet peber og et skud krydderurter.
  4. Fordel fenniklerne på en bradepande og giv dem ca. 25-35 minutter ved 200 grader varmluft.
  5. Server ovnbagt fennikel til fisk, fugl, bøf og meget andet.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here