Ovnbagt lakseside med purløg, peberfrugt og citron i grøntsagsfad

Ovnbagt lakseside med purløg, peberfrugt og citron i grøntsagsfad
Ovnbagt lakseside med purløg, peberfrugt og citron i grøntsagsfad

Mundvandsprovokerende laks

Prøv min opskrift på ovnbagt lakseside med purløg, peberfrugt og citron på bønner, asparges og porrer » En let og lækker madopskrift

Jeg synes, det er super skønt, når aftensmad kan forberedes i god tid inden evt. gæster ankommer, og tilberedningen af måltidet må (meget gerne) være nem og bekvem.

Er du enig? Så prøv lakseopskriften her, næsten gang der skal fisk på menuen…

Sidst jeg lavede ovnbagt lakseside jf. opskriften her, fik vi gæster på besøg. Jeg lavede en dobbelt portion af opskriften klar i hver sit ildfaste fad. Jeg skulle derefter blot tænde for ovnen og sætte fadende ind en halv times tid inden spisetid – Supernemt!

Mangler der ekstra tilbehør til måltidet? Næh, egentligt ikke, men… Savner du tilbehør, så gå på jagt i tilbehørsarkivet ved at klikke her…

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Ovnbagt lakseside med purløg, peberfrugt og citron i grøntsagsfad
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 600 gram lakseside (Alternativt kan stykker eller steaks af laks anvendes)
  • 25 gram smør
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 økologisk citron
  • 1 dusk frisk purløg
  • 250 gram friske asparges
  • 250 gram haricots verts bønner
  • 250 gram skiveskåret porre / 2-3 stk porrer
  • 2 dl vand eller hvidvin
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 tsk friskkværnet sort peber eller citronpeber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader / 180 grader varmluft.
  2. Tag et stort ildfast fad med plads til både grøntsagerne og laksen.
  3. Rens, fjern bunden og snit asparges og porre. Bland de snittede grøntsager med haricots verts bønnerne i det ildfaste fad.
  4. Smelt smørret i en kasserolle eller i mikroovn, og fordel halvdelen af det smeltede smør ud over grøntsagerne. Tilføj 2 dl vand eller hvidvin til grøntsagerne i fadet.
  5. Placer laksesiden ovenpå grøntsagerne, og hæld resten af det smeltede smør udover laksesiden. Krydr med salt og friskkværnet sort peber eller citronpeber.
  6. Skyl og snit purløg, peberfrugt og citronen. Fordel herpå citronmånerne, den snittede purløg og peberfrugt henover laksesiden.
  7. Overdæk fadet med et stort stykke stanniol, sæt laksefadet i ovnen, og bag det i 25-30 minutter.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!



 

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her